05-01-2007, 13:22
|
|
|
חבר מתאריך: 13.04.05
הודעות: 47
|
|
חומוס.
להכין חומוס זה קל (למרות שלא יצא עדיין לאף אחד כמעט בדיוק כמו שצריך לצאת)
קח חצי קילו חומוס יבש ותשרה במים למשך יום
תבשל למשך שעתיים בסיר לחץ עם שקית אחת קטנה של אבקת אפייה. (או 4 שעות בערך בלי סיר לחץ) כמובן שעם מים. עד שהחומוס רך
לסנן אותו במסננת עד שכל הקליפות יורדות.
לקחת מיקסר ולשים על כל חצי קילו של חומוס בערך כוס מים וחצי קופסת טחינה גולמית (קופסא של 500 גר').
הבערך מייצג את העובדה שצריך לראות החומוס.הוא לא צריך להיות נוזלי מדי (מים) והצבע הלבן שלו מתקבל מהטחינה (שלא יהיה חום ומדי ולא בצבע של סיד). להוסיף כפית של מלח וכפית של מלח לימון (שוב זה בדרך כלל לא מספיק וצריך לשים אחת וחצי ולפעמים אפילו 2+ אבל את זה צריך לטעום בסוף ואז אם צריך להוסיף ולהפעיל ושוב). אפשר להוסיף שום כמובן לפי הטעם גם כן.
לסיכום: 0.5 קילו חומוס, שקית אבקת אפייה, 250 גרם טחינה גולמית, כפית מלח וכפית מלח לימון.(שום אם בא).
אישית אני תמיד מעדיף לאכול את זה עם פטריות חמות:
קופסא של פטריות שמפניון(טריות או משומרות לא משנה רק שטריות כמובן טעים יותר) חתוכות (איך שבא) לטגן חצי בצל לקופסא אחת בשמן זית לאט לאט, כשהוא כבר לבן להוסיף את הפטריות ולהוסיף כמון ואבקת מרק (בערך 2 כפיות כמון ואחת של אבקת מרק). אחרי משהו כמו 10 דק' במשומרות להוציא וכשעדיין חם לשים בתוך צלחת חומוס שכבר מסודרת. על הכל לשים פטרולוזיה טרייה אם יש או צנוברים מטוגנים בשמן.
בתיאבון
נ.ב.:
פעם הבאה שיהיה לי כוח אני אביא מתכון לפלאפל מצוין!!
נערך לאחרונה ע"י S_W_A_D בתאריך 05-01-2007 בשעה 13:34.
סיבה: אופס
|