אז זהו, שלא..
אם היית קורא את
המאמר של ויצטום, ריפס ורוזנברג ב-Statistical Science מ-1994 היית רואה שהם כבר הקדימו תרופה למכה
במאמר שלהם הם בחנו את ספר בראשית אל מול טקסטים ששימשו כביקורת
"מלחמה ושלום" בתרגום לאה גולדברג
ספר ישעיה
ספר בראשית כאשר אותיותיו נטרפו בצורה אקראית
ועוד ועוד... (הוסיפו גם מליוני צירופים אקראיים של שמות ותאריכים לביקורת)
ובכל זאת הם הגיעו לתוצאות מדהימות
הנה טבלת תוצאות מהמאמר שלהם (ההדגשה באדום שלי)
מספר קטן בטבלה פירושו שהצירוף הנכון ניצב במקום גבוה מבחינת ההתכנסות ביחס לכלל הצירופים (שרובם, כמו שכתבתי, אקראיים)
G - מסמל את ספר בראשית, R - ספר בראשית בסידור רנדומלי,
T - "מלחמה ושלום" של טולסטוי, I - ספר ישעיה וכו'
אני חייב רק לציין שפרופ' ריפס ופרופ' ישראל אומן (שתומך בעניין) הם מתמטיקאים בעלי שם עולמי (אומן כזכור קיבל פרס נובל לפני שנה)
רק מי שלא קרא את המחקר שלהם (המכיל סטטיסטיקה מתמטית ברמה גבוהה מאוד) יכול לטעון את מה שטענת (ומשום מה יש הרבה כאלה..)
יש דילוגים שאנשים מוצאים שגם אני חושב שהם חארטה, אבל אין אפשרות לשלול לגמרי את העניין
הנה ציטוט (שדי מסכם את העניין) מסופו של המאמר "דילוגים בתורה - הקלות הבלתי נסבלת של המחשב?" מאת צבי עצמון מתוך הירחון "גלילאו" (כל המאמר היה נגד התופעה אך למרות זאת הטבלה מהמאמר הנ"ל הציקה לו..):
"האם לשנות תפיסת עולם שלמה על סמך שורה אחת של מספרים בטבלה? בניסוי מייכלסון-מורלי זה אכן מה שהיה צריך לעשות. ובמקרה זה? - הזהירים והספקנים שבינינו ימתינו, בלא ספק, לאישוש נוסף של תוצאות אלו (או להפרכתן!) בידי צוותי מחקר נוספים."
למקרה שאתה לא יודע, ניסוי מייכלסון-מורלי הוא ניסוי שהראה שמהירות האור קבועה (למרות שלא התכוונו לזה...) והוביל בסופו של דבר לתורת היחסות הפרטית של איינשטיין