20-01-2007, 15:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
ברשת יש הרבה מאוד אתרים למתגייסים וסדירים, לכל פורום יש את הייחוד שלו: יש פורומים שבנויים בעיקר ממתגייסים, בדרך כלל הפורומים האלו הם פורומי "רעל" מפני שלא ניתן לקבל בהם מידע, יש פורומים שמורכב בעיקר ממתגייסים וממספר מועט של אנשי מקצוע, שבו ניתן לקבל תשובות ייבשות אך קשה לקבל מידע של מה שיקרה בת'כלס (ותתפלא כמה לפעמים ההבדלים הם משמעותיים) כמובן שיש עוד כמה פורומים חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות.
ויש את הפורום פה בפרש, שמורכב ממתגייסים, מסדירים וחיילים משוחררים, איננו מתימרים להיות דובר צה"ל או ספר פקודות מטכ"ל, אנחנו לא מסוגלים לתת מענה לכל השאלות שקיימות, הצבא הוא גוף ענק ולאף אחד אין תשובות להכל.
הנקודה החשובה היא שהצלחת הפורום לא נמדדת בנו המנהלים ורמת הידע שלנו, אלא בתרומה של כל חברי הפורום, ואני באמת מאמין שפה בפרש אנחנו מציעים את "השירות" הכי טוב - באיזה עוד פורום יש כל כך הרבה מאמרים רציניים של מלש"בים על תהליכי הגיוס שלהם ועל גיבושים ומיונים? לאיזה עוד פורום יש "אח גדול" כמו צו"ב, שאנשים בו - חלקם קצינים בכירים, חלקם אנשים שפשוט אוהבים את הצבא, קופצים גם לפורום מתגייסים כדי לתת עזרה?
מה שיש לנו לתת זה ניסיון ואני מאמין שבזה יש לנו מגוון גדול של אנשים שמוכנים לתרום מזמנם הפרטי כדי לעזור לאנשים ככל שהם יכולים.
בקשר למנהלים - בסופו של דבר ניהול הוא הרבה עבודה שחורה, למחוק, לערוך, להזיז ולקבוע ולאכוף את הנהלים, כמובן שיש גם את הצד המקצועי, אך אין זה הצד החשוב ביותר של ניהול.
לעומת זאת יש את המומחים בפורום, אלו שמסומנים בכוכב - מדובר באנשים שיש להם ידע רב והם מוכנים לתרום מזמנם לפורום. ויש את המצול"שים שגם הם אנשים שתורמים רבות לפורום.
אנחנו לא יכולים להביא אנשים בכוח, אם תגיע מש"קית ת"ש שתרצה לעזור ולתרום היא תקבל כוכב, אבל ביננו, התשובה הכי טובה תגיע מהמש"קית ת"ש של היחידה שלך ולא משום מקום אחר, כמו בכל מקום בחיים גם בעיניין הזה יש הרבה תחום אפור - ולכן יכול להיווצר מצב שמישהו נתן לך תשובה והתוצאה אחרי זה הייתה שונה. כמו בכל דבר אנחנו יכולים לתת רק מתוך ניסיון. (אתה יכול ליראות לדוגמא את האשכול בקשר לאיבוד מחסנית - בכל יחידה מתייחסים לזה באופן שונה)
בקשר לעזרה ללא לוחמים - באמת ייחסית אין לנו הרבה משתמשים בפורום שיכולים לתת תשובות למי שאינו לוחם, וזה נובע משתי סיבות: א. כנראה שיש קשר בין היותך קרבי לרצון לתרום מהידע.
ב. המערך הלא קרבי הוא מערך ענק, הרבה יותר גדול מהמערך הקרבי, ולכן הרבה יותר קשה לכסות את כל התפקידים בו.
כמובן שנשמח על כל אדם שיצטרף ויתרום עוד מהידע שלו.