15-01-2007, 23:51
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
לגבי בן גוריון - אתה צודק
טעיתי - התבלבלתי בין שירותו הצבאי ללימודיו האקדמיים, שאותם החל בתורכיה. אכן שירת בגדודים העבריים, ולא רק שלא שירת בצבא התורכי - אלא במלחמת העולם נאלץ לברוח מהארץ כנתין אוייב או משהו כזה.
לגבי בגין - לא התייחסתי לשירותו בצבא פולני כזה או אחר (ובטח לא לשמועות מטופשות, שלך תבדוק אם הן נכונות או לא, בדבר איזה חייל הוא היה), אלא לשירותו במחתרת עברית בארץ - שירות המוכר במדינת ישראל כשירות צבאי לכל דבר ועניין.
לגבי שמעון פרס - אתה יודע איזה אדמיניסטרטור מוכשר אני? סיפרתי את זה בצו הראשון ונחש מה - לא עזר לי כלום, גייסו אותי למרות מחאותי. כמעט נעשיתי סרבן-אדמיניסטרציה. מה זה רלוונטי, בחייך? מישהו בא אליו בטענות? בסך הכל כתבתי - ואני חוזר על זה: שאם היו מציעים לפרס דרגן סרן - לא אלוף משנה, אפילו סרן - הוא היה עונד אותה בגאווה עד עצם היום הזה. זה הכל. אם היו נותנים לו דרגת סגן אלוף (אז בכלל לא היו דרגות אלוף משנה) בתור "ראש זמני לשירותי הים", היית מוצא את זה בכותרת בכל ביוגרפיה אפשרית שלו. אני, בניגוד לאחרים, לא טוען שהוא חמק מגיוס, השתמט, או כל מה שלא תרצה - עשה את עבודתו וזהו. מבחינתי הוא כמו לוי אשכול (בהתחשב בפער הדורות, כמובן) - שירת כחקלאי-שומר בקיבוץ בזמן היישוב, עשה את שלו.
אין בעיות, יום נעים
אליהו
|