1) מי אני שאקבע? ילד בן 16, באמת לא יותר מזה. אתה יכול להסכים, אתה יכול לא להסכים. זה לגיטימי לגמרי.
אבל האם אני יכול לדעת מה תחום האחריות של כל ארגון? לפי פרסומים גלוים - כן.
בבקשה:
מוסד - "המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים מופקד מטעם מדינת ישראל, על איסוף מידע, מחקר מודיעין וביצוע פעולות חשאיות מיוחדות מחוץ לגבולות המדינה".
ובאותו דף יש עוד מטרות קונקרטיות למוסד.
שירות בטחון כללי - (תחת "ייעוד השירות ותפקידיו"): "
השירות מופקד על שמירת ביטחון המדינה, סדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו, מפני איומי טרור, חבלה, חתרנות, ריגול וחשיפת סודות מדינה, וכן יפעל השירות לשמירה ולקידום של אינטרסים ממלכתיים חיוניים אחרים לביטחון הלאומי של המדינה, והכל כפי שתקבע הממשלה ובכפוף לכל דין."
ובהמשך הפסקה יש עוד מטרות קונקרטיות לשב"כ.
אגף המודיעין (אמ"ן) -
"• מתן התרעה מפני מלחמה.
• מתן התרעה מפני פעולות איבה וטרור.
• ביצוע הערכת המודיעין הלאומית במישור הצבאי והמדיני.
• מתן מודיעין שוטף והפצתו.
• אחריות לביטחון מידע ולסיכול הביטחוני."
בדף תחת הכותרת "
מטרות" יש גם:
"• להתריע מפני מלחמה.
• להתריע מפני פעולות איבה וטרור בהתאם לחלוקת התפקידים בין השירותים בקהיליית המודיעין.
• לספק מודיעין והערכות מודיעין במסגרת גיבוש מדיניות הביטחון, בנין הכוח של צה"ל, תכנון מבצעים ופעילות בטחון שוטף, הפעלת הכוח במלחמה, במבצעים ובעת פעילות הביטחון השוטף.
• לתכנן את האיסוף המודיעיני המבוצע על ידי כל גופי האיסוף בצה"ל ולכוונו בצה"ל ובקהיליית המודיעין.
• לעבד את המידע הנאסף, לחקור אותו ולגבש תמונת מודיעין.
• לקיים בקרה ולבחון הערכות ותהליכי עבודה של גופי המחקר המודיעיני בצה"ל.
• לשאת באחריות מטה לביטחון מידע בצה"ל.
• לקבוע הנחיות לפעילות הצנזורה הצבאית.
• לתכנן מיפוי ולבצעו, לספק מפות, נתוני מיפוי ועזרי שטח לכלל כוחות צה"ל."
תחום האחריות של כל ארגון מודיעין אינו ממוסד דיו, ואף סותר. אני אתן לך דוגמא, מָשַל, לכאוס שיש בתחום חלוקת-האחריות שבין ארגוני המודיעין השונים.
-למשל הזה קוראים "
לבנון".
אבל, אני רוצה להדגיש שבמשפט אחד קולע, באמת מיצית את שוויה של הדעה שלי בפורום:
-כי באמת ככה אני מתבטא. ואני אומר את זה ללא בושה וללא משוא פנים. גם לי יש זכות לדעה עצמאית.
מה אחרים עושים איתה, זה כבר לא אחריותי.
2) הערכה היא אכן דבר מסובך, אך לא בלתי-אפשרי. יש הצלחות ויש כשלונות. זה לא מדע מדיוק.
אך לעולם לא הייתי רוצה לוותר עליה.