שבת שלום גם לך, חביבי, לא צריך להתרגז
הכל לשם שמים.
אין לך בעיה איתי - אבל אתה לא מאמין למה שאני אומר... לא אכפת לך מה אני חושב, אבל אתה כבר יומיים מתעסק בלהכחיש אותי ולסתור אותי, בלי שאתה יודע מאיפה אני מביא את הדברים... אתה בודק הכל ושואל את כולם - חוץ מאותם אנשים שאומרים שמפקדת חיל האויר לא תפקדה במלחמה... אתה קובע שאין לדון אנשים על שלא תגיע למקומם, אבל אתה שופט את רן פקר על שבחר, בעת קרב, לטוס בראש אנשיו במלחמה ולא נענה להוראה להשאר מאחור... אני קובע את מי אתה מעריץ ואת מי לא על סמך ההודעות שלך, אבל אם הבנתי אותך לא נכון או הכנסתי לך מילים לפה, אני מתנצל. זה עדיין לא משנה את העובדה שאינך מוכן להתמודד עם מציאות שבה קצינים בכירים בחיל האויר - לוחמים-מפקדים (היו סגני אלופים במלחמה וכיום אלופי משנה ומעלה, במילואים כמובן) - אומרים שמפקדת חיל האויר היתה הבעיה האמיתית, או לפחות העיקרית, שלהם, ושהם איבדו את האמון בה במהלך הקרבות. אני לא מכיר ביקורת קשה יותר שיכול פקוד לומר על מפקדו בשעת מלחמה. ודווקא אני נמנה על מעריציו של בני פלד, בעיקר בגלל דעותיו המקוריות ואופיו הלוחמני, למרות שלא הצטיין בתחקור המלחמה, שזה לא בסדר, בלשון המעטה.
אתה יודע, שטייסת האחת או איך שלא קוראים לה, היא ממש לא כל חיל האויר של מלחמת יום כיפור. תסתכל מסביב, יש עוד כמה שנלחמו וגם להם יש מה להגיד. מצאת לך מי שיאמין לתקשורת, שעם חלקה הגדול אני נמצא במסלול התנגשות אישי כבר כמה שנים - דווקא בגלל שאני לא קונה אותה, אני לא קונה את היחצ"נות המצולמת של גיל רגב וחבריו ביחס למלחמה. מקורות ראשוניים, כידוע לך, יש כמה וכמה וכנראה לא דיברת עם כולם (גם אני לא, אגב, ולכן לא כל האמת נמצאת אצלי כמו שלא אצל אף אחד אחר, וגם אני לא חף מטעויות בדיוק כמו כולם ודווקא בגלל זה אני חושב שלדבר על טעויות, בעיות וכשלונות זה חשוב מאוד - כי זו התועלת היחידה שאפשר להפיק מהם).
ואחרון חביב - כמובן שלא יצא לי להיות תחת אש כמו ללוחמי למלחמת יום כיפור (מה לעשות, אם היום אני בן 8 הרי שאז עוד לא נולדתי...) אלא הרבה פחות. זו בדיוק הסיבה שאינני שופט אף אחד על תפקודו בקרב, כולל זמר בכבודו ובעצמו. הטענות שיש לי נגדו ונגד אנשים כמו גיל רגב, נוגעות למה שהם עושים היום, לא להתנהגותם בקרבות שבהם לא השתתפתי בעצמי. אם כי ביקורת עניינית ותחקור ענייני של הדברים נכון בכל מצב, ולוא כדי לדעת מה היו הטעויות ואיך לא לחזור עליהן.
אני רואה שאתה מתרגז, והאמת שגם אני, ולכן אין טעם להמשיך בדו שיח של חרשים הזה, שבו כל אחד מאיתנו ישעמם את עצמו למוות בחזרה על אותם טיעונים שוב ושוב (להנאת חברי הפורום, מן הסתם, שויכוח בריא מועיל להעיר אותם מדי פעם משממונם של אשכולות ארוכים). לכן אני מאחל לך כל טוב ומודיע מראש שאני מקבל את דבריך שיבואו בתגובה על מה שכתבתי כאן ומתנצל מראש שלא אענה עליהם, כדי לא להאריך ויכוח מיותר שנמתח כמו מסטיק ומעלה את לחץ הדם למנהלים.
שוב שבת שלום לך ויום נעים,
אליהו (אני כן מסתתר מאחורי כינויים, מה לעשות...)
נערך לאחרונה ע"י אליהו ר בתאריך 05-01-2007 בשעה 02:44.
|