06-01-2007, 18:05
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
ציטוט:
הכדוריות הנ"ל צוברות את האנרגיה ב-ד-י-ו-ק כמו פגז הח"ש. לאיזו "האצה במרחק קצר מן המטרה" אתה מתכוון. תמכור את זה לפרץ... אני מפחד שהוא יקנה את התאוריה הזו
|
קלע הח"ש מעוצב באופן שגורם גרר מינימאלי, ושומר על האנרגיה שלו במהלך המעוף (כמובן שישנו פחת, אבל אני מתייחס לקלע הזה לעומת הקלע של פגזי ה-AHEAD).
האצת קלע הח"ש מבוצעת רחוק מן המטרה, כאשר הדרישה היא שהאנרציה שלו תספיק לחדור את המטרה - לאחר שחלף את המרחק בין הטנק היורה והמטרה אותה הוא אמור לחדור.
קליעי ה-AHEAD מעוצבות כדיסקיות המיוצבות נגד סיחרור ובעלות מקדם גרר גבוה, ומקבלות חלק ניכר מן האנרגיה שלהן ע"י פיזורן באמצעות מטען, אל מיחוץ לקליע המכיל אותן (הקליע מכיל אותן בדומה לפגז מצרר), וזאת המרחק קטן מן המטרה אותה הן אמורות לחדור. בשל צורתן - הן מאבדות במהירות את התאוצה שלהן, וכתוצאה מכך - מאבדות את התנע.
ציטוט:
"מקדם גרר גבוהה" וואוווו פרץ יתרשם מכך!! למעשה לא שמעתי מוסג זה מאז גמר התואר הראשון שלי... כבר התייחסנו שאלה 152 כדוריות.
|
האם יש לך נתונים לגבי משקלה של כל כדורית שכזו? מה יהיה כושר החדירה שלה בנפילה חופשית?
אולי כדאי לבדוק מה מידת הקטלניות של כדוריות רובה צייד הנופלות על הקרקע לאחר שהחטיאה את הברווז?
ציטוט:
בקיצור ולעניין (לשם שינוי) על הייצרן להוכיח מה המרחק שיעברו הרסיסים בכל מעטפת הביצועים של התותח: זויות ירי ומרחק ייזום הקליע.
תזכור שאחד המקומות שמערכת כזו תוצב, זה אותו "אתר איסטרטגי" באשקלון. בינו לבין הרצועה חיים אי אלו מבני עמנו. לא תרצה להסביר לאבלים על "מקדם גרר גבוהה"...
|
בקיצור ולעיניין - כל כדורית כזו שוקלת 3.3 גרם, וכאשר מדובר ביצרן אלמוני כמו אורליקון, שייצר מערכת נ"מ כנגד מטוסים מנמיכי טוס, טילי שיוט ורקטות שונות, להגנת מתקנים (שאינם תמיד בשטח אוייב ובסביבה מבודדת היטב) וכאשר גוף אלמוני כמו לוקהיד, מנהל מחקר וניסויים כנגד קטיושות וקסאמים (וליתר דיוק - רקטות שיוצרו עפ"י המפרט ותכונותיהן של הרקטות) לשם התאמת המערכת לזירה שלנו - סביר להניח שלא מדובר בגופים שנרתעים מהצהרות כגון "דיברנו על זה בפורום ופסלנו את הרעיון"...
סביר להניח שמדובר בהרבה אנשים בעלי תואר ראשון או יותר (או פחות) שקרובים לנושא ומבינים בו יותר ממר פרץ, וכנראה (ואני אומר זאת בזהירות רבה) גם ממך.
ולעיון נוסף: http://www.rheinmetall-detec.de/ind...lang=3&fid=2894
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 06-01-2007 בשעה 18:14.
|