לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-12-2006, 20:08
  ofin ofin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי PD1 שמתחילה ב "ישראל צריכה חמקן?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי PD1
אהלן אנשים, יש לי שאלה ואני רוצה לשמוע את דעתכם עליה.
ארה"ב הכריזה שהיא הולכת להוציא את רוב מטוסי החמקן שלה מדגם F-117 מתוך שירות, עכשיו המטוסים האלה אם הם יוצאים משירות סימן שטכנולוגית הם מיושנים אבל בכל זאת מסוגלים לבצע את העבודה שלהם ככלי תקיפה בלתי נראה עם טווח טיסה גדול.

האם ישראל צריכה מטוסים מסוג זה, זאת אומרת, מה הסיכויים שמטוסים כאלה (גם אם מיושנים ובמספרים מצומצמים) יקנו ויכנסו לשירות בחיל האוויר ככלי הרתעה נגד איראן?
מה אתם חושבים על הרעיון?

לפי דעתי, "מיושנים טכנולוגית" אומר שטכנולוגיית החמקנות שלה כבר לא כל כך פועלת. אם מטוס אחד נפל לפני עשר שנים, אני מאמין שהיום הטכנולוגיה התפתחה מספיק כך שהיתרון שלהם כבר לא קיים באופן שמצדיק קניה שלהם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-12-2006, 20:18
  Hezibezi Hezibezi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.06
למטוס אין טווחים כל כך גדולים לפי מה שאני ביררתי

טווחים לא יותר גדולים מהטווח טיסה של הF-15, כך שנגד איראן הוא לא משהו טוב אלא אם כן תתדלק אותו באמצע הדרך. למטוס עצמו יש חסרונות גדולים (אי יכולת לגוננן על עצמו בקרב אוויר- המטוס לא מכיל בתוכו תותח וגם לא יכול לסחוב טילי אוויר אוויר אם אני לא טועה, כמו כן יכולת תמרון נמוכה ברמה בגלל הצורה האווירודינמית שלו והמנועים היחסית חלשים שלו כדי לעשות מינימום פליטת חום מנועים כדי לשמור על חמקנות, כמו כן יכולת מינימלית מאוד לסחוב חימוש אוויר קרקע בבטן המטוס, מדובר על מקסימום שתי פצצות במשקל טון כל אחת בעוד שהF-15E יכול לקחת 7 פצצות כל אחת טון במכה ) ביותר וזו הסיבה העיקרית לפי דעתי שהאמריקאים הוציאו אותו משירות. למרות שהוא לא מתגלה ע"י מכמי אויב, הוא עדיין פגיע ואפשר להפילו בקלות אם טייס אויב הצליח לגלות אותו בעיין מזויינת, (למרות שבלילה זה ממש ממש קשה במיוחד) ועובדה שהפילו כזה בשנות ה90 בבוסניה או קרוב לשם
ישן 28-12-2006, 21:12
צלמית המשתמש של Free-Style
  Free-Style Free-Style אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.11.03
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Hezibezi שמתחילה ב "למטוס אין טווחים כל כך גדולים לפי מה שאני ביררתי"

ציטוט:
כמו כן יכולת תמרון נמוכה ברמה בגלל הצורה האווירודינמית שלו

התבלבלת, הצורה שלו היא הכי לא אוירודינמית שקיימת.
ד"א המטוס הזה כל כך מסובך לטיסה (הוא בלתי ניתן להטסה על ידי בן אדם) כך שמחשבים למעשה מטיסים ומאזנים את המטוס, ישנם 2 מחשבים במטוס שכל אחד מבצע חישובים משלו ובסופו של דבר הם משווים את התוצאות ולפי זה מאזנים את המטוס, אדם לבדו אינו יכול להטיס את המטוס משום צורתו שהיא רחוקה מלהיות אוירודינמית....

לפי דעתי חוץ מזה שהמטוס הזה חמקן הכול בו קקה... לא כדאי לחיל האויר לרכוש אותו וגם להחזיק אותו כמו שציינו יהיה יקר, הדור החדש של המטוסים יוצא וגם הם הולכים להיות חמקנים זאתי השקעה הרבה יותר טובה מאשר המטוס הנ"ל.

ישן 28-12-2006, 20:24
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אין חה"א שהיה מסרב ליכולת חמקנות. אחרי הכל, להוציא אלפי גיחות כשרק מטוס אחד הופל

הרי שזה המטוס האולטימטיבי. המטוסים מדור חמישי ה F-22 וה F-35 הינם חמקנים ואני מניח שנוכל בעתיד לראות אותם בצבעים ישראליים.

לגבי ה F-117, הרי שאחזקתו יקרה ומה גם שאין חליפים זמינים למטוס, כך שרכשיתו על ידי חה"א אינה רלוונטית

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר