08-11-2006, 01:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
חדש בצה"ל: "זאב-בולנס" - אמבולנס ממוגן
צילום: סיזר ספרינדה, דובר צה"ל
ה"זאב-בולנס", האמבולנס הממוגן הראשון בעולם, נחנך היום (ב') בטקס שנערך בבסיס תל-השומר במעמד יו"ר קרן לב"י, אלוף (במיל') דני מט, קצין רפואה ראשי, תת-אלוף ד"ר חזי לוי ובכירים נוספים בחיל הרפואה. מספר אמבולנסים המצוידים במכשור החייאה מתקדם נכנסו לשירות בשלב זה, כשבשניים מהם נעשה שימוש כבר במהלך הלחימה בצפון. כמה "זאב-בולנסים" לוקחים חלק במבצע "ענני סתיו", שנערך בימים אלו בצפון רצועת עזה. עלותם של האמבולנסים הממוגנים, שממומנו בעזרת תרומה מקרן לב"י, מגיעה לכארבעה מיליון שקלים.
"בשנים האחרונות אנחנו נמצאים במצב של לחימה בעזה ובאיו"ש, אזור לחימה אורבאני בו שוררים תנאים קשים", אמר בנאומו הקרפ"ר, תת-אלוף ד"ר חזי לוי. "לא קל לחבור לנפגעים באזורים הללו, כשהזמן הוא שחקן ראשי בקביעת גורלם של הפצועים. עם הזמן למדנו איך לפנות פצועים בצורה מהירה. לפני כמה ימים, לדוגמא, במהלך הלחימה בעזה, נפצע חייל באורח קשה ופונה לבית חולים תוך 47 דקות בלבד, הישג שאינו דבר של מה-בכך, שהוא פרי של למידה והתפתחות".
"חלק מהלמידה היא בצורך להגיע לאזור הפציעה עם ציוד החייאה חדיש וצוות מיומן", המשיך הקרפ"ר ואמר. "אזור הפציעה אומר לפעמים מטענים, צלפים, חושך, רחובות צרים וכיוצא בזה. האמבולנסים הממוגנים, שזהו המתאר הקלאסי לו ייעדנו אותם, יעזרו לנו לעשות צעד נוסף קדימה בכל הקשור לטיפול מהיר בנפגעים. נוכל לפנות פצועים בתחומי זמן בהם עדיין נוכל להשפיע על גורלם. רציתי להודות לקרן לב"י על התרומה. זה דבר קדוש בעיני. בעזרתה נוכל להביא חיילים הביתה בריאים ובשלום, שזה הדבר החשוב ביותר".
"מדובר עבורנו בשדרוג משמעותי ביותר", הוסיף סגן-אלוף ד"ר מוטי חג'בי. "נוכל להביא צוות רפואי מוכשר ומיומן למקום בו נמצאים הנפגעים, ובמהירות גדולה מתמיד. אם עד היום יכולנו להעניק מכשור חדיש, שלא יכל לפצות על עניין במהירות, אזי שעכשיו, עם האמבולנסים הממוגנים החדשים, יש גם מהירות וגם מיגון, וזה בהחלט משדרג אותנו. ב"זאב-בולנס" קיים מכשור החייאה מהמתקדמים בעולם, שדומה בטכנולוגיה שלו למכשור הקיים בבית החולים. אין לי ספק שהרכב החדש יציל חיים, הלכה למעשה".
"אין לי ספק שצה"ל ימשיך לתת טיפול מסור לנפגעים", סיכם האלוף (במיל) מט. "אני מברך על האמבולנסים הממוגנים החדשים, ומקווה שהשימוש בהם ייעשה כמה שפחות".
מקור
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 29-12-2006 בשעה 23:05.
|