לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-11-2006, 21:01
צלמית המשתמש של amirsgv
  משתמש זכר amirsgv amirsgv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.04
מה רואים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "נו , איפה כול התותחנים כאן , אף אחד לא יכול להסביר לנו מה רואים"

רואים את צוות הפנים של תומ"ת דוהר. מי שמכניס את הפגז הוא הטען. מי שמכניס את החנ"ה הוא מס' 5, והוא גם זה שסוגר את הסדן - הסדן נסגר מימין לשמאל, ולכן מס' 5 סוגר אותו, כדי שהטען (מס' 4) לא יחצה את הסדן (וכדי שלא נראה מה שראינו בסרטון ששמת).

הסרטון צולם כנראה ע"י מס' 5 רוב הזמן. מי שעומד על כסא המפקד הוא, מן הסתם, המפקד.

סד"פ הוא כזה: הטען פותח את המגש, שם עליו את הפגז (שהכניסו לו אנשי החוץ), ולוחץ על הידית ההדראולית כדי לטעון אותו (כדי לא לגמור את המצברים, מניעים בכל פעם, ושומעים זאת). לאחר הכנסת הפגז מכניסים את החנ"ה, סוגרים סדן, מכניסים תחל, ולפקודה "צוות X - צוות אש" הטען מושך את הכבל ויורים. הצעקה אחרי זה "פגז חנ"ה" היא להכנסת עוד "משלוח".

שימו לב שלחנ"ה יש תחת אדום, זו החלק הפונה אל פנים הצוות, וחשוב להקפיד שכך יהיה אחרת לא יהיה ירי (זה מאיץ את בערת החנ").

מי שעומד ליד הטען, בגבו למצלמה, זה הכוון, הוא דואג שהקנה יהיה "על" היינו בטווח ובקו.

הצפצופים אחרי ירי ברקע הם של המדמ"ל, מד מהירות לוע.

הצוות, לפי הספירה של השניות, בתוכנית אש כלשהי, לא בטיווח.

גלריה: www.pbase.com/amirsgv

נערך לאחרונה ע"י amirsgv בתאריך 19-11-2006 בשעה 21:14. סיבה: תוספות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-11-2006, 23:06
צלמית המשתמש של amirsgv

דוהר/רוכב
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "[QUOTE=amirsgv]הצוות, לפי..."

שני דגמים של תומת M-109, כאשר הרוכב הוא הדגם הישן יותר שמשמש כיום רק במערך המילואים (אני מפקד צוות רוכב). הדוהר הוא דגם משופר שקיים במערך הסדיר ובמילואים. בין השאר יש בדוהר מע' כיבוי אש (שכפי שכתבו, זו הדרך לזהות בתמונה), מע' ניווט עצמאית, דורגל חשמלי, ועוד שיפורים. אם תחפש ב-israeli-weapons אני חושב שתמצא מאמר באנגלית שכתבתי פעם על ההבדלים החיצוניים.

תוספת לגבי טיווח וירי לתכלית - ברוב הטיווחים מתקנים מפגז לפגז, ואז אין מצב בו סופרים שניות אלא טוענים ויורים לפי פקודה מהמפי"ק. מאחר ופה יורים וסופרים שניות, מאוד סביר שזה ירי לתכלית.

ישן 19-11-2006, 22:08
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
טעיתי ותיקנתי עוד לפני שראיתי את התגובה שלך :)
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "לסמפי"ק מן החמש :-))"

מסיבה כל שהיא ברח לי מהראש כל שלב הנגיחה, חשבתי שאמיר התכוון שסגירת הסדן דורשת כוח מהמצברים.

יחסית לסמפי"ק אני יודע די הרבה על התומ"ת, אבל מסתבר שאחרי השחרור הדברים שנשכחים הכי מהר הם הדברים שלא קשורים עלייך באופן ישיר. (למרות שהסרטון הזה רענן הרבה דברים)

בקשר לתפקידי - ברור שיש מפי"ק בדוהר, ואפילו בדברים היותר מתקדמים שיש היום המפי"ק נשאר, תמיד צריך נגמ"ש פיקוד בשטח גם למשימות האש וגם לניהול הכולל של הסוללה. מה גם שבין הדוהר לרוכב אין הרבה הבדלים ברמת הסמפי"ק, יש כמה דברים יותר נוחים אבל רוב העבודה נשארה אותו דבר.

בכל אופן, את הצבא סיימתי בתור סמנ"א, לא בתור סמפי"ק.
ישן 20-11-2006, 21:49
צלמית המשתמש של amirsgv

מעניין
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי רמי המקורי שמתחילה ב "מזווית אחרת, גם מילואימניקים"

הסרטון הראשון מראה בעיית בטיחות של הטען - לאחר הכנסת הפגז והחנ"ה הוא חוצה קנה (היינו עומד בקו הקנה), אני הייתי נמנע מזה. לא כ"כ מה הייתה הבעיה שלו, אא"כ הידית של הסדן פשוט לא נתפסה טוב - ועדיין, אפשר לסדר את זה מהצד, לא ממול לקנה.
חוץ מזה, לא חכם לטעמי להראות את מחשב הירי ומערכת הניווט. לא יודע (לא חיפשתי) האם יש תמונות כאלו ברשת, אבל אלו מערכות מסווגות למיטב הבנתי, לא כל שכן כתוב עליהן משהו.

הסרטון השני מראה חציית קנה חמורה אף יותר - איש החוץ עומד מאחור בזמן טעינת חנ"ה, סגירת סדן והכנסת תחמיש. אם הפגז נורה האיש חוטף את התומ"ת בראש, פשוט מאוד.

ישן 21-12-2006, 12:37
צלמית המשתמש של amirsgv

אניח שההערה נובעת מפאת גילך
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי 5דרקון5 שמתחילה ב "לגבי שתי ההערות שלך"

אחרת אין הסבר טוב לשטויות שכתבת. להזכירך, הו"ב נכתבו בדם. ההוראה שאין לחצות סדן לאחר טעינה נובעת מקנה חם. עכשיו, בוא נחשוב ביחד - האם באימונים אי פעם הגיע מישהו לקנה חם ? להזכירך, קנה חם הוא ירי רציף של עשרות פגזים !
בכלל, זה לא שאין הו"ב במלחמה. לעתים מגמישים את השוליים, נכון. עם זאת, אתה לא תירה, גם במלחמה, אם אין פס מול פס, נכון ? אתה לא מת להתפוצץ כמו החבר'ה ב"יאיר" ב-1987 ... בקיצור, לפני הכרזה גורפת כזו תחשוב פעמים לפני שאתה לוחץ על "שלח".

לגבי תמונות - שוב, זה שאנשים מקבלים את זה הבייתה ו/או מאבדים לא מוריד, לטעמי, מהעובדה שאין צורך לפרסם את זה. זה שיש גנבים ו/או שודדים לא הופך את גניבה או שוד למותרים.

ישן 21-12-2006, 13:54
  5דרקון5 5דרקון5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.06
מתוקף גילי? סבבה
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי amirsgv שמתחילה ב "אניח שההערה נובעת מפאת גילך"

לא התכוונתי שאנשים מתאבדים.. מן הסתם שאין פס מול פס לא יורים... כמו שהטען לא נוקר פגז כשהוא עומד בדיוק מאחורי הסדן... וכמו שלא רוקדים על הקנה שהוא יורה.

שאמרתי שאין הו"ב לא התכוונתי שאנשים מתאבדים.

ואני יודע מספיק טוב מזה קנה חם(50 פגז). ושבקנה חם התחל או החנה עלולים להדלק בשל החום מה שיגרום לסדן לרתוע ולהרוג כל מי שמאחוריו(הסיכוי שדבר כזה יקרה אמיתי בעיקר שהתחל\חנה נמצאים בקנה בסביבות ה5 דקות וזה קורה באיור ואז שמים דגש על חציית סדן). הטענים שאני מכיר במלחמה הכניסו את התחל תוך כדי שהם חוצים סדן(כשהקנע טעון עם פגז+חנה) עם כל פלג חוף עליון.. אחרת לוקח איזה 10 שניות להכניס תח"ל.. במיוחד שהיידים מאד עייפות. לגבי האנשי חוץ שחוצים קו סדן חופשי. הסכנה היא שנזק(כמו למשל פיצוץ) עלול להתיס את הסדן(או חלקים מהתומת) החוצה(או מבחוץ) ולפגוע במי שעומד מאחורי התומת בקו סדן. גם פה.. כנ"ל. שני המקרים נדירים ולא קרו במלחמה האחרונה.

כמו כן מי שדפוק מספיק לשם תראש שלו על התומת או משש קרוב(10ס"מ) אז שהתומת יורה ישבר לו הפרצוף. אחרת הסיכוי שיקרה לו משהוא... קטנטן.

יש עוד הרבה סיפורים מהמלחמה.. כמו שהיו זורקים חנ"ה למספר 5 דרך החלון... ועוד.

אני לא אומר שזה טוב.. בכלל כל מה שכתבתי לא מגבש עמדה מסויימת...

נערך לאחרונה ע"י 5דרקון5 בתאריך 21-12-2006 בשעה 13:57.
ישן 21-12-2006, 14:09

הדברים שאתה אומר נובעים מחוסר הבנה בסיסית
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי 5דרקון5 שמתחילה ב "לגבי שתי ההערות שלך"

יש הבדל גדול מאוד בין הוראות בטיחות להוראות בטיחות באימונים.
הוראות בטיחות באימונים הם באמת דברים שלא מחוייבים במלחמה (או בפעילות מבצעית בכלל), אף אחד, לדוגמא, לא ידרוש ממך להוריד מכווין אחורי בכניסה לעמדה במלחמה - במיוחד לאור העובדה שבפעילות מבצעית לא תהיה לך "סופת מתרגל" של באליש שעלול לעמוד מאחורי התומ"ת.
יש גם הרבה הוראות בטיחות לאימונים שעושים אותם כדי להוריד את האפשרות לטעויות ירי למינימום אפשרי, שבמלחמה מוכנים לקחת את הסיכון שדברים שהסבירות לטעות בהם קטנה לא יבוצעו (או יבוצעו בהמשך)
וכמובן שיש הוראות בטיחות לאימונים שפוגעות במבצעיות ולכן לא מבצעים אותם בפעילות מבצעית.

ויש הוראות בטיחות שנועדו למנוע פגיעה מיותרת בחיילים - אי חציית סדן היא דוגמא טובה ואין שום קשר אם זה באימון, בקו מבצעי או במלחמה. הסדן במלחמה לא יותר חלש ולא פחות כואב - חייל שיחטוף את הסדן הזה לא יוכל להמשיך להלחם ואין שום הצדקה לאפשר חציית סדן. (אתה תירה 20 פגזים לדקה אם יתנו לך לחצות סדן?)

בקשר למידע מסווג- גם פה יש לך חוסר הבנה בסיסית - זה שאתה יודע משהו ואין לך סיווג בטחוני זה עדיין לא אומר שמותר לכתוב את זה באינטרנט. אי אפשר לעשות סיווג בטחוני לכל חייל, אי אפשר לגרום לכך שכל חייל שאין לא סיווג בטחוני לא יחשף למידע סודי (לדוגמא: אם אתה יודע מה אתה צריך לעשות במלחמה - אסור לך לכתוב את זה באינטרנט) תקרא פעם אחת מה רשום על המסמכים שאתה מקבל (שמור) ותקרא מה ההגדרה של מסמך שמור.

ישן 21-12-2006, 15:57
צלמית המשתמש של amirsgv

שוב חוסר הבנה בסיסית
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי 5דרקון5 שמתחילה ב "בקשר לחוסר הבנה בסיסית:"

זה שעוד לא הבנת שהצבא טיפש רק מראה שאתה לא מבין ... וזה שמחלקים ואנשים מאבדים לא הופך את זה לפחות בעייתי כאשר מפרסמים באינטרנט.
מה שמראים באינטרנט לגבי הפלדין או כל תומ"ת מתקדם אחר פשוט לא רלוונטי, ואתה לא הסמכות המקצועית להחליט מה סודי במערכות השו"ב של התותחנים ומה לא. לעניות דעתי (ויש לי קצת הבנה ונסיון של כמעט 16 שנה בתותחנים, סדיר ומילואים) חלק מהמערכות הן מכפיל כוח, ולכן אין טעם לחשוף אותן. דוגמה מתחום אחר: אנחנו יודעים שה"דבשת" עם גב הסופה והברק הדו"מ בח"א מכילים מערכות אלקטרוניות מסווגות. כל העולם יודע ... אבל איננו יודעים מה יש שם, ואין טעם לפתח על זה דיון.

ישן 21-12-2006, 16:32

תגובה אחרונה(שלי לפחות).
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי amirsgv שמתחילה ב "שוב חוסר הבנה בסיסית"

הדוגמא שלך לא מדוייקת כי שם יש המון המון המון סודי ובתומת אין. אין קשר בין זמן שירות לסקרנות וידע. יש קשר בין זמן שירות רק.. אולי... לניסיון(וגם זה לא ממש מרשים אותי).

עכשיו שאני מסתכל אחורה.. כל מה שאמרתי נכון.. רק לא הייתי צריך לומר:" אין הו"ב במלחמה"... אלא לומר שלא ממלאים חלק גדול מהו"ב שאינם גורמים לסכנה מיידית ובטוחה ברגע הפעולה שאליהם מתייחסים ה-ההו"ב. בקשר לסודיות.. או שאני צודק או כמו שאתה אמרת הצבא מפגר... ואז אין סיבה להאשים אותי.

ובכלל אתם מדברים שזה "מתוקף גילי" ו-"חוסר הבנה בסיסית" סתם.. אם אמרתי משהוא שאתם יודעים/חושבים שלא נכון אתם יכולים לשאול לגבי מה בדברי לא מובן ולמה בדיוק התכוונתי שכתבתי כך וכך ומה לדעתכם שגוי.
ישן 21-12-2006, 17:12

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי 5דרקון5 שמתחילה ב "תגובה אחרונה(שלי לפחות)."

אמרנו, וניסחנו והסברנו אבל אתה מתעקש שאתה יודע יותר מכולם.
אין שום דבר סודי בתומ"ת? המפות שרשום עליהם סודי זה לא סודי? רשימת מטרות זה לא דבר סודי?

הרבה פעמים דברים שלך נראים קטנים ולא חשובים, באמת לא מועילים כשהם עומדים בפני עצמם, אבל כאשר מצרפים כמה פיסות מידע "לא חשובות" כאלו ביחד יכולות לעזור למי שרוצה לבנות תמונה יותר גדולה ובעלת משמעות.

אני לא מבין מאיפה יש לך את הבטחון העצמי הזה לחשוב שרמת הידע שלך גבוהה משל אחרים פה, ואני לא אומר שאני מקור ידע בלתי נלאה ואני לא בא להגיד שאני יותר טוב ממשהו, אבל שכל התותחנים בפורום העירו לך יותר מפעם אחת שהדברים שאתה כותב הם לא נכונים במקרה הטוב ומנותקים לחלוטין במקרה הרע אז כנראה שהבעיה היא לא אצלי.

אני מצטער לאכזב אותך, אבל לקרוא את "מתן האש" ואת הפכל"צ החדש (שדרך אגב, כתב המג"ד שלך שאמרת עליו שהוא פחות מקצועי ממך) זה לא מדד לזה שאתה יודע הכל - יש הרבה יותר מספרות חת"ם ורוב הדברים שאתה קורא בספרות חת"ם לא מקבלים שום משמעות עד שאתה לא מיישם אותם בשטח.
וחוץ מזה, עדיין לא ענית לי על השאלות כאן: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...042#post1672624

ישן 21-12-2006, 11:04

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי yotman שמתחילה ב "הסירטונים האלה הרעילו אותי,..."

בפירוש תפקיד כיף ותורם.. במיוחד טען ואנשי חוץ(לדעתי). אני אישית בתפקיד טען והייתי מספר 3(ממרעם פגזים ומכניס אותם לטען). הטען הוא התפקיד החשוב ביותר הוא קובע את קצב הירי. טען מקצועי(שמתאמן שכולם הולכים לישון) יכול להגיע ל6 פגזים בדקה בעוד טען רגיל יבצע 4 או 3. יש כל מיני טריקים שטען לומד תוך כדי אימון עצמי. התפקיד גם מאד מספק ומפתח רמת כושר גבוהה במיוחד בכח מתפרץ. בסרטון שרואים את המילואימניק מתכופף זה בעיקר בגלל כאבי מרפקים(עקב חוסר אימון.. דבר שקורה הרבה) והאבק שריפה שנכנס לו ישר לריאות. הוא בכלל די עייף

כל זה נשמע סבבה אבל הבעייה היא שבזמן שלום תותחנים הם בטשניקים... אין צורך שאפרט

נערך לאחרונה ע"י 5דרקון5 בתאריך 21-12-2006 בשעה 11:09.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:05

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר