22-12-2006, 00:26
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ZIdesign
1. מהי הדרך הטובה ביותר להקים רשת?
|
אני לא מצליח לחשוב על כמה דרכים שונות מאשר להוסיף מוצר חומרה כלשהוא אשר לו יש אנטנת WiFi - וזה לא ממש משנה איזה מהסוגים שמים - כולם בסופו של דבר מיישמים 802.11a/b/g/n.
ציטוט:
2. האם תיהיה התנגשות בין הרשתות? (הקיימת ולבין זו שאני רוצה להקים)... בעצם אם קיימות שתיי רשתות קרובות האם הראוטרים התנגשו
|
התנגשות תמיד עלולה להיות בין תדרים (אך לא בין הרשתות, וזאת בלבד שתקבע SSID שונה) - זה עניין של גלי רדיו. רשתות אלחוטיות יכולות להיות מושפעות גם מטלפונים אלחוטיים (בתדרי 2.4 ג'יגה-הרץ), ועוד...
ציטוט:
3. שמעתי שברגע שיש אינטרנט אלחוטי ומופעל מיקרוגל למשל, יהיו הפרעות ברשת... האם זה נכון? ואם כן איך אני יכול לטפל בזה?
|
מיקרוגל פועל בד"כ בתדר של 2450 מה"צ, שזה אכן אותו טווח תדרים, אבל מיקרוגל הוא לא משדר, והקרינה שלו די מכוונת לתוך כלוב המתכת של האפייה - וכלובי מתכת, מה שמכונה בפיסיקה "כלוב פאראדיי" - ידועים בתכונת מיסוך הגלים האלקטרומגנטיים שלהם. או במילים אחרות, קשה לי להאמין שיש איזושהיא הפרעה אלקטרומגנטית משמעותית ממכשירי מיקרוגל. שמעת את זה ממישהו שזה קרה לו, או איזו אחת מה 45346546 שמועות שרצות להן באינטרנט?
ציטוט:
4. אם יש לי ראוטר אלחוטי (D-Link Airplus G לדוגמא), ואני רוצה לחבר אותי בצורה חוטית... זה אפשרי?
|
אם לראוטר יש גם אלחוט וגם יציאה חוטית, אז אפשר לחבר גם וגם, מן הסתם...
ככלל, במידה ויש הפרעות ברשת האלחוטית, תמיד אפשר לעבור ערוץ שידור, ואז עובדים על תדר אחר - ואפשר לשחק עם זה עד שמוצאים את התדר שעליו יש מינימום הפרעות. ישנן מערכות אלחוט שמתמחות בטיפול בחסימות למיניהן - הטכנולוגיה נקראת MIMO - אבל זה לא יעזור לך אם התדר המפריע מספיק חזק (או שהוא MIMO של רשת אחרת בעצמו....). בנוסף, מתחילים להגיע לשוק מכשירי 802.11n - אשר אמורים להיות מהירים דראסטית מהדור הקיים (802.11g), וגם חסינים יותר להפרעות, כמדומני...
|