02-01-2007, 01:45
|
|
|
חבר מתאריך: 02.01.07
|
|
רשת אלחוטית/חוטית בין שני מחשבים במרחק 3 קומות
שלום לכולם
יש כאן בעצם שתי שאלות שמתפרקות ל1000 תת שאלות (באתי בהפצצה)
אלחוטית - האם אפשרי ?
כבלים - האם אפשרי בתנאים קיצוניים ? ומה העלות?
נפרט את הבעיה ההנדסית:
בביתי יש 6 חצאי קומות ואני מעוניין לחבר שני מחשבים (אולי בעתיד יותר ) בשתי הקומות שהכי רחוקות אחת מהשנייה : מהמרתף לעלית הגג (קו ישיר משהו כמו 12-10 מטר)
כבלים בתוך הבית לא בא בחשבון !!! אך בלית ברירה יש אופציה מסובכת שאורך הכבל עלול להגיע לכ 50 מטר מחוץ לבית !!!
מה טווח מקסימלי ? מה הניחות של האותות בכלל בכבלים כאלה ? האם חובה מסוככים? איזה צבע החוטים ( אם זה האדומים זה ממש בעיה אסטית... ) כמה עולה כל הסיפור הזה של קניית כבלים + מחברים + לוחצים(מאיפה אני משיג כאלה לשימוש חד פעמי ) והכי חשוב אם זה בכלל יעבוד בסוף עם המרחק כזה ארוך? במידת צורך אפשר לשים HUB או סוויץ' איפשהו באמצע הדרך ואז זה 30\20 מטר לפה או לפה...
רשת אלחוטית- כפי שאמרתי קו ישיר משהו כמו 10-12 מטר . הבעיה היא כזו בדרך צריך לעבור דרך 2 תקרות . יש לי בבית טלפון אלחוטי שקולט סבבה מצד אחד לצד השני אין לו בעיה בכלל .אבל זה לא חוכמה רוחב פס של טלפון הוא לכל היותר 3 קילו הרץ ....
חברת פלאפון לעומת זאת לא קולטת אצלי במרתף אלא אם מוציא ת'ראש מהחלון - משמע שמשהו דפוק עם התקרה במרתף.אבל אם משתמשים בחברת מירס אין בעיה . כעת השאלה בעצם האם רשת אלחוטית תעבוד כאן או לא מה התדרים שצריכים לפעול כאן ואם בכלל זה בעיה ? והכי חשוב האם העלות של זה היא בכלל בתחום הסביר (2 כרטיסי רשת שידברו ביניהם או 2 כרטיסי רשת + סוויץ' אלחוטי עם חיבור לקווי לחיבור האינטרנט למודם)
תודה רבה לכל מי שעוזר
תשובה מהירה תתקבל בברכה (בכל מקרה מחר מתחילים אצלינו בשיפוצים במרתף , אז העניין קצת לחוץ , אולי אצליח לדחוף את הצינורות להעברת החוטים כחלק מהשיפוץ ככה נעשה חציבות לפני שעושים צבע )
|