לדעתי אתה טועה ובגדול.
סחטיין על ההשקעה בהקלדת הודעה כל כך מפורטת ומלונקקת באמצע הלילה, אבל אתה פשוט לא מסתכל על המצב מנקודת המבט הנכונה.
במקום להתעצבן שהעדר מגיב 10 תגובות "בנאלי" כי הראשון הגיב כך, פשוט למד להתעלם.
זה מה שאני עושה וזה עובד נהדר.
אני נותן כרדיט לכל משתמש בפורום לסנן ולהבין מתי התגובה "אהבתי" שווה זהב ומתי היא שווה זפת. יש פה משתמשים כפי שאמרת, שמגיבים בצורה מאוד לא עניינית.
לא צריך לקחת ללב תגובות שלהם.
להלחם בתופעת הפקאציות תהיה מלחמה אבודה מראש. לחנך כל משתמש חדש לתגובה איכותית ומושקעת, כפי שהיו נותנים הוותיקים והמנוסים ביותר תהיה יומרה גדולה מדי.
אני לא לוקח ללב תגובות של "לא אהבתי, אתה חרא של צלם" כי אני פה בשביל ללמוד ולשתף בהצלחות, ולפי דעתי להתעלם מבעיה רק יגרום להחמרתה ולדרדור הפורום.
הפורום הזה אינו האיכותי ביותר בארץ. -
מבחינת תוכן - אני מסכים איתך לחלוטין, מבחינת אנשים - אני מאוד נהנה פה, זה בטוח.
יש פורומי צילום איכותיים יותר הן ברמת הצילומים והן ברמת התגובות בארץ והבחירה החופשית של כל תושב ישראל או ארה"ב היא לבחור בפורום בו הוא רוצה לכתוב ולקרוא.
זיו, אם לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול ללכת לקבוצה של שלומי או d-spot.
אני אישית אתגעגע אליך מאוד ואצטער כי איש כמוך יעלם לנו, אבל אקבל זאת בהבנה.
אני גם אתגעגע לפורום אם אני אעזוב אותו - עדות לכך היא שיש לי המון דברים לעשות פה, ובכל זאת אני נכנס כל יום ומשתתף באופן פעיל למדי לפי דעתי בפורום, אני בוחר להיות פה, ובגלל זה אני חושב שאם נשפר יהיה לנו אפילו יותר טוב.
אני מבין שאתה מנסה לשנות את הפורום מתוך טוב לב ורצון טוב, אבל אתה שוגה בדרך.
אל תתאים את הפורום לצרכים שלך, התאם עצמך לצרכי הפורום (מה שמתקשר לבחירת פורום הצילום המועדף עליך).
שוב, כמו שאמרתי - זה אומר ללכת בעקבות העדר - אני לא רוצה את זה, אני רוצה להציע ולהראות מה אני חושב שייטיב עם הפורום, לא יתקבל, חבל, אני אשאר פה בכל מקרה.
זיו, בתקופה היפה של הפורום שניר עוד היה מגיב פה, אנחנו היינו יוצאים לאחולה ומנסים להדליק אש מעדשת המקרו, היה באמת נהדר.
אני חושב שמאז קרו שני דברים עיקריים.
1. הרמה שלנו עלתה, מה שהגדיל את הצורך שלנו בתגובות יותר ויותר טובות (מה שקשה לייצר)
2. הרמה היחסית של הפורום ירדה לעומתנו (כיוון שחדשים המשיכו להגיע כל הזמן ואנחנו הפכנו מהרמה הממוצעת אל מעבר לה).
מסכים איתך, אך מדי פעם בכל זאת ניתן להשקיע קצת יותר בתגובות רציניות מאשר WOW, לא ביקשתי לכתוב דוקטורט על כל תמונה, אלא להשקיע יותר מדי פעם.
אתה מבקש מכל חברי הפורום לא להגיב בצורה לא עניינית ולענות רק בצורה מקצועית כדי שהרמה של הפורום תעלה, אבל מה שאתה תגרום בסופו של דבר זה שאף אחד לא יגיב פה.
אני מבקש מחברי הפורום להשקיע פעם בכמה זמן ולכתוב תגובה רצינית ומפורטת, כי גם אני לפעמים יכול להגיד רק |10| על תמונה מסוימת
במידה ואתה תקבל את מה שאתה רוצה, החדשים לא יגיבו פה ויחפשו להם פורום אחר.
זה מה שאני לא רוצה שיקרה, אני לא כופה, אני מציע.
אם החדשים יראו תגובות מנומקות, הם ישאפו להגיע לרמה הזאת.
אני לא מתכוון ללכת בית בית ולהצליף על אחוריו של חדש שיכתוב WOW.
חשוב על הפורום הזה כמעין בסיס טירונות של חובבי צילום, ועל הקבוצה של שלומי ודי-ספוט כמעין היחידה בשטח. אנחנו מאמנים אותם בשביל שיגיעו לרמה שתספיק להם לצלם לבד ולהגיע לתוצאות והבנה.
תאמין לי, שזה לא פשוט (ואני אומר את זה בתוך איש חינוך). זו עבודה סיזיפית שתמשך לנצח כיוון שתמיד יבואו חדשים שרוצים לדעת - אבל זה מאוד מספק לראות את הניצנים הקטנים פורחים להיות פרחים בוגרים ויפהפיים.
תגובות לא ענייניות ימשיכו להיות בפורום (לצערי ולשמחתי) ואין מה לעשות בנידון.
אפקט העדר ימשיך להיות תכונה פסיכולוגית שרבים יחיו לפיה גם אחרי שיבינו שהיא מתרחשת. אנחנו לא נוציא את עצמנו מהמשוואה רק בשביל להיות שונים ולא מקוטלגים.
לא נוציא את עצמנו מהמשוואה, נשנה אותה קצת כך שהיא תתאים אלינו - ניצור את המציאות שלנו, כל עקרון נבע ממישהו שעמד על שלו והתעקש, אני לא מתכוון לעשות את זה, אלא רק לתת נק' מבט אחרת.
נזכרתי במשפט שאהבתי מאוד - אל תיתן לעצמך לעבוד בשביל הכסף, גרום לכסף לעבוד בשבילך.
התגובה הזו איננה נכללת כ'אפקט העדר' להבדיל מהמגיב הראשון שלך שישר הסכים איתך.
נראה לאן זה יתפתח ולאן העדר ילך - אחרי, או אחריך.
שתי התגובות שלנו קיצוניות - אני מקווה שהקונצנזוס יעמוד איפשהו באמצע.
בהצלחה לכולנו
- אמן!
אוהב אותך אחי, תחזור כבר לארץ!!!
גם אני אוהב אותי, ואני אחזור שהשליחות שלי תסתיים
עריכה: שיט אולג הקדים אותי.
אולג! זה בגלל שאתה לא משקיע בתגובות כמוני ואין לך מליון ילדים שרבים על המחשבים של החברים שלהם. אוף!