30-10-2007, 01:14
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ומה נגיד אנחנו, כיתות הכוננות בישובים?
הרי מכשירים אותנו בעיקר להשתלטות ולסריקת רחובות.
ברור שאנחנו פורצים רק במקרה של מסע הרג ולא באירוע של בני ערובה (באחד האימונים האחרונים פימפמתי את זה כל כך הרבה לחבר'ה ששזה כבר יצא להם מהאף. ''אין ירי בתוך הבית? אנחנו מקפיאים מצב!''), אבל תפקידנו העיקרי הוא כן לפרוץ ולהשתלט.
יחסית ליחידה במקרה ההוא (ובשביל מי שלא מכיר אנחנו מדברים על הפריצה של ימ''ס איו''ש לבית משפחת שבו באיתמר), אנחנו מיומנים בהרבה. אבל, אם הגיע סיירת מטכ''ל א הימ''מ לפני שהתחלנו לפרוץ ברור שעדיף שהם ייסיימו.
אגב, באירוע בבית משפחת גביש, אחרי שיעקב נכנס לבית והרג את המחבל (הוא עדיין לא ידע אז שהמחבל כבר מת) ונועם ועוד חבר'ה מצוות הכוננות פינו את הפצועים ושאר המשפחה החוצה (אני לא מצליח להיסגר על השם של מפקד צוות הכוננות דאז, האם יכול להיות שאסימון גדול הולך ליפול?!). יעקב כרע בקצה המדרגות ושמר על החדר שבו היה המחבל. מדהים לשמוע אותו מספר מה שקרה בהמשך.
ראשונים הגיעו הימ''ס. הם החליטו שהם לא מספיק מיומנים והחליטו לחכות למטכ''ל. בנתיים המפקד שלהם נכנס לבית, הגיע עד יעקב, תיחקר אותו, קיבל ממנו פרטים ואמר ''עוד מעט אנחנו פורצים או שמחליפים אותך''. אח''כ הגיעו ממטכ''ל במקרה צוות מילואים שהיה בסביבה ובו גם חיילים שגביש העביר להם מסלול. כמובן שהם לקחו את האחריות על הארוע מהימ''ס וביצעו העברת מקל מסודרת כולל מישהו שניגש ליעקב ואמר ''עוד מעט אנחנו פורצים או שמחליפים אותך''.
בנתיים זרמו כוחות אחרים למקום כולל צוות הפריצה הייעודי של היחידה.צוות המילואים שיפר לאחור והשאיר את האירוע לסדירים. שוב הגיע מישהו אל יעקב ואמר ''עוד מעט אנחנו פורצים או שמחליפים אותך''.
אז נשלח כלב לסרוק את הבית ואחרי ארבע שעות מתחילת הארוע (וכשבני קצוור משדר בשידור חי לכל העולם) סוף סוף פרצו לבית.
אגב, יעקב באמת היה שם במקרה, ביקר אצל ההורים או ההורים של אשתו. כשהתחיל הירי וכולם רצו לתוך הבתים הוא רץ ברחוב ישר אל הבית תוך כדי שהוא צועק ''יהודי... יעקב.. יעקב...'' אל החלונות שמהם הוא שמע כיצדד דורכים לעברו.