17-12-2006, 13:39
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.05
|
|
טוב שלא הערת אותם...
לפני כמה שנים חזרתי מהאוניברסיטה לבית-הוריי. בצומת לפני הכניסה לחנייה פניתי, ומיד נאלצתי לעצור - ניידת משטרה גדולה חסמה את הנתיב (רק את זה שלי). לאחר שתי דקות של המתנה ירדתי מהרכב, וניגשתי לברר מה קרה. השוטר במושב הנהג דיבר במכשיר הטלפון הסלולארי שלו עם חבר, וניכר בו שהוא פשוט מתעלם ממני. השוטרת במושב שליד הנהג עישנה סיגריה, וסימנה לי ללכת.
הסברתי לה בנימוס, דרך חלון הנהג, שהם חוסמים את הנתיב ושהאפשרות היחידה שיש לי היא לחצות קו לבן. היא צעקה לי שיש חפץ חשוד ושאני אסע (פס לבן וכו'). בשלב זה קצת כעסתי, משום שמטר מ"החפץ החשוד" שהם הופקדו לאבטח נמצא שביל גישה לבי"ס יסודי, ותלמידים צעירים פסעו בו לשני הכיוונים, ללא כל ידיעה על "הסכנה".
ביקשתי את פרטיהם. באופן מיידי היחס שלהם השתנה, ושניהם קפצו מהניידת והתקרבו אליי בצורה מאיימת. לאחר דין ודברים קצר הם התחילו לצעוק עליי: "מי אתה בכלל שתעיר לנו", "לך מכאן או שנעצור אותך" וכו'. לא נבהלתי יותר מדי, מכיוון שבכיסי היתה תעודת מתנדב (על פי דרגתם ידעתי שהותק שלי גדול משל שניהם ביחד). לא ביצעתי שום עבירה, ובסה"כ ניסיתי למנוע מצב שבו יקרה אסון, עד שהחבלן יגיע.
בכל אופן, השוטרת זרקה לכיווני את הסיגריה שלה, והתגובה שלי היתה לחייג 100 בסלולארי שלי. ביקשתי מהיומנאי להודיע למפקד התחנה (מועצה מקומית ליד ירושלים) שאזרח מבקש לדווח לו על שני שוטרים שפועלים בצורה חסרת-אחריות, מפריעים לתנועה ומאיימים על אזרחים. הודעתי ליומנאי שאם מפקד התחנה לא מגיע למקום תוך שלוש דקות (מרחק הליכה של שני רחובות) אני פשוט דופק על דלת אחד השכנים ברחוב, ומההכרות שלי עם דרי-הרחוב, סביר להניח שדרגתו תהיה נצ"מ ומעלה (למען האמת, לו הייתי דופק על דלתי שלי, הדלת היתה נפתחת ע"י תנ"צ).
שתי דקות אח"כ הגיע מפקד התחנה, פינה את האזור וחסם את שני הנתיבים בשתי הנקודות הדרושות. בשלב זה הוא גם הזעיק חבלן (דבר שלא טרחו לעשות השוטרים שבניידת) והאירוע נגמר.
בדיוק באותה מידה, יכלו השניים לעצור אותי. זה מה שנאמר לי אח"כ ע"י קצין בכיר במשטרה.
|