12-12-2006, 14:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.05
|
|
תגובה...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
- באופן עקרוני אין לי בעיה עם דעותיהם השונות של אותם חיילים. הם בני אדם, זכותם לחשוב, כל עוד אין פה הסתה למעשה לא חוקי כלשהו (אני לא מכיר את הנוסח המדויק של הכתובות הנ"ל).
- זה שהם בחרו להפגין את דעותיהם בצורה של גראפיטי שנועד להקניט את מפקדיהם, נו, טוב. זה בדיוק כמו שכל אחד מאיתנו חשב שזה ממש חכם מצידנו בגיל שלוש לצעוק "קקה פיפי" על שולחן ארוחת הערב. אז הם ילדותיים, וכמו כל וונדליסט אחר, גם כותבי הגראפיטי האלו צריכים להענש, לא פחות ולא יותר.
זאת הבעיה כאן לדעתי,שחיילים מרשים לעצמם לעבור יותר מדי את הגבול,מה שנקרא לחצות את הרוביקון בידיעה שלמרות חומרת המעשה הם לא יוענשו כראוי למקרה.- בינינו, היו לי לא חייל אחד ולא שניים שניסו למצוא מה נקודת הלחץ שתעצבן אותי מספיק כדי שאני "ארד מהם". מפקד צריך לדעת מתי להתעצבן, מתי "לשחק אותה" מתעצבן ומתי פשוט להתעלם ולתת להם לחכות עד בוש להצלחת המהתלה שלהם. אז יש פה כמה ג'וקרים, כמו בכל יחידה אחרת. אז שהמפקדים שלהם יטפלו בהם, בלי מ"צ ובלי בטיח.
- נכון, ע"פ חוק לחייל אסור לקחת חלק בשום התארגנות בעלת גוון פוליטי כלשהי. אני עדיין חושב, שמה שהחייל עושה ברגילה שלו שייך לחייו הפרטיים. כל עוד הוא לא לובש מדים ולא מציג את עצמו כאיש צבא (להצהיר שטענותיו מסתמכות על ניסיון של השתתפות במחסומים ומעצרים זה להציג את עצמל כנציג הצבא בעניין זה, אין פה מקום להיתממות), לא צריכה להיות שום בעיה.
אם חייל משתמש בשירותו הצבאי כטריגר להשפעה על דעתו הפוליטית ובעקבותיה מפרסם טרוניות כאלו ואחרות בגנות צה"ל הרי שזה חמור מאוד,והרי שבתור חייל לקחת חלק בהתארגנות בעלת גוון פוליטי.- אני מסכים עם 2Liviu. חיילים דוברי ערבית ובעלי סימפטיה לפלסטינאים הם כוח האדם הכי יעיל לדעתי להצבה במחסומים. אני אשים מעליהם איש צבא שיוודא שהם לא מקלים על האוכלוסיה ע"י יצירת פרצות באבטחה, אבל הם יוודאו שאני לא מקשה עליה יותר מדי.
- אני הייתי מקים יחידת מחסומים אליה יגויסו כל סרבני המצפון. יש לי מספיק "אנשי צבא" קלאסיים (Regular Army Clowns - כמו שקראו להם ב MASH) כדי להוות סמן ימני. יחידת המחסומים הזאת תתן לי סמן שמאלי. אני אפילו אלביש אותם באפודים זוהרים במקום מדים ולא אחייב אותם לשאת נשק. אחרי שהראשון ידקר, הם כבר יתחננו שניתן להם מדים ונשק...
כ ולם גיבורים מאחורי המעטה של החייל האומלל שעומד במחסום ובודק עו"ש,ובינינו כולם היו רוצים להגן על חייהם עם כלי נשק שהרי הטרור לא מבדיל בינך ובין אדם אחר עם דיעה פוליטית שונה.- ובקשר למה שיאיר82 אמר, מקרה כזה צריך להסתיים במאסר עולם. פגיעה בזדון במאמץ מלחמתי זה הניסוח הכי עדין של בגידה. מכיוון שהלחימה הזו לא מסכנת את שרידות המדינה, אני לא אדרוש הוצאה להורג ביריה. צריך לשמור על פרופורציות. אני דורש רק מאסר עולם.
מאסר עולם זה טוב,חוץ מהפגיעה בחופש האסיר מקבל תנאים מספיק טובים.
זאת בגידה בכל מישור בבטחונה של מדינת ישראל,ויש למצות את הדין עם פושעים מסוג זה.- יש במקרה הזה גם חוסר הבנה מוחלט של תפקידו. קמ"ן לא מחליט החלטות, הוא קצין מקצועי, כמו רוב המטה. הוא נותן למפקד את המידע בצורה של דפ"א אליה מוצמד תג מחיר. אם הוא היה עושה את עבודתו נאמנה הוא היה מסביר למה לדעתו לא צריך לעשות את זה ומשאיר את ההחלטה ליחיד שמוסמך לקבל אותה - למפקד.
|