17-09-2006, 15:18
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
יכול להיות שהיו תקלות שונות לכל אורך המשימה, ורק מסוקי הפינוי עבדו מושלם? בכולם הוטל דופי רק לא בח"א ?
היחידה שלי כמעט ולא מגייסת יותר מילואימניקים מהמחזור שלי מסיבות של תקציב. לא הייתי במלחמה. חברים שלי, כן. כך גם בני משפחה. כל פעם שומעים סיפור אחר שמסמר את השיער ומשגר גיצים מהאוזניים. לא שמעתי סיפורים שאתם לא שמעתם כבר.
אני לא יודע מספיק כדי להצביע על אשמים. אבל אני יודע בוודאות את הדברים הבאים.
1. לא תמיד היה חילוץ פצועים במסוק, גם כשהיה צורך כזה.
2. לא תמיד היה שת"ף וסיוע באש מצד מסוקים ומטוסים, גם כאשר נדרשו לכך.
3. חש"ן וחי"ר עשו עבודה שח"א היה צריך לעשות.
4. יש מקרים רבים של סרבנות אפורה, טייסים בעלי אידאולוגיה פוליטית מאוד מוגדרת, טסים בכיף ולא יורים על המטרות שהוגדרו להם (אלא על עצים ואבנים במקרה הטוב) או בודים מליבם הגבלות ותקלות. לרוב הפיקוד מכסה עליהם ונותן להם להמשיך לטוס. חלק מהם גם חותמים על עצומות ומשתתפים בהפגנות של מפלגות מאוד קיצוניות. אני יודע שאפילו בשנות ה-70 לא היו מגייסים אותם, קל וחומר לח"א.
5. ישנן עדויות למקרים של שנאה ובוז עמוק של הכחולים לירוקים. הרי יש שנאה בשאר חלקי העם, למה לא בצה"ל?
6. טייסים היו חוזרים עם מלאי תחמושת, מפני שאסרו עליהם לפעול. שולי הביטחון ההומניטריים היו מאוד מאוד רחבים, וחיסולים חשובים נמנעו בשל כך.
|
כמות הטעויות והשקרים בתגובה אחת אני אגיב אחד אחד.
לא תמיד היה חילוץ- נכון מאוד, כך יהיה תמיד, למסוקים יש מגבלות וגם לכוחות החי"ר.
2. כנ"ל לגבי אש מן האוויר- יש כמות מוגבלת ולא ניתן להיות בכל מקום ובכל זמן.
3.- חי"ר עשה עבודה שחיל האויר היה צריך לעשות- בהחלט וחיל האוויר עשה עבודה שחי"ר היה צריך- זוהי מלחמה...
4. סרבנות אפורה: נתחיל בנקודות שקל להוכיח, גייסו תמיד את מה שאתה מכנה "הקיצוניים" ולא מעט מהם הפכו ללוחמים מעולים של חיל האויר, בדוק את דעותיהם של: רליק שפיר, אורי גיל, יפתח ספקטור, עמוס לפידות ורבים אחרים ותגלה זאת (לא ממש מפתיע שאתה כותב דברים מבלי לבדוק או לברר..).
5- לא היתה שום סרבנות אפורה, וקצת נמאס מהסיפורים ללא חצי דוגמא שממלאים את הפורום, ממש בולט כמה שטויות נכתבות בלא טיפת עובדות ורק מתוך הרגשץ קטנות עלובה.
6- היו מעט שוליים הומניטריים למיטב ידיעתי, מכיוון שטסתי למעלה מ40 גיחות במלחמה ואני מהטייסים הבכירים של חיל האויר אני מעז לומר שאני יודע קצת יותר טוב מכל אחד אחר...
7- אני אתייחס לנקודה השישית של זלזול ושנאה מצד הכחולים וזה יהיה הפירסום האחרון שלי כאן בפורום כי הגיעו לי אישית מים עד נפש: מקרה כזה או אחר של גנרל כחול שמזלזל בירוקים יתכן והיה, לא הייתי בכל מקום ואני לא יכול להעיד, אבל אני יכול להעיד על מה היו התחושות והמעשים ברוב המכריע של המקרים אצל הלוחמים בשטח- ישיבה בטייסת במעט הזמן הפנוי בין גיחות לילה וצפיה בחדשות בטלוויזיה בדאגה לחברינו על הקרקע, שיחות בין הטייסים על כמה הירוקים אמיצים ותחושת סיפוק כאשר הצלחנו לעזור להם במקרה כזה או אחר, התעקשות החברים ממערך המסע"ר להיכנס בכל מחיר לחלץ פצועים וויכוחים עם כל מי שצריך (הרבה פעמים עם הירוקים..) על מנת שיאפשרו להם להיכנס ולסכן את חיהם כמו שהירוקים עושים.
אם הייתם נוכחים הייתם פורצים עכשיו בבכי ומכים על חטא, הייתם רואים את הדאגה וההערכה של הטייסים ללוחמים על הקרקע, את התחושה שרק תגידו לנו מה לעשות ונעשה בשבילכם בכל גובה ובכל סיכון, את הדאגה האמיתית והרצון שהבנים ישובו הביתה בשלום ולכן ההירתמות להישאר בטייסת לטוס כמה שיותר גם כאשר זה מתחיל להיות מסוכן בהיבט שעות שינה ועייפות והכל רק כדי להציל נפש אחת בישראל, נפש של חבר לנשק.
אם היית שם היית מבין, והיית יודע שב99% כך היה, והיית מתבייש בהתנהגות שלך ושל רבים אחרים בפורום ובעיתונות המחפשים את האחוז השלילי האחד ולא את 99% החברים האמיצים על הקרקע ובאוויר. אין כאן עניין של תחקור, לתחקר במקצועית צריך, יש כאן עניין של חשבונות אישיים של אנשים בעלי רגשי נחיתות, אין לי עוד כוונה להשתתף במלחמות היהודים ובשנאת החינם הזו, מי שהיה עם הלוחמים הכחולים במלחמה יודע שהיתה בעיקר אהבה ודאגה לחברינו הירוקים, כך אני מתכוון להמשיך.
ואת זה כמו שאתה כתבת, אני יודע בוודאות.
אמיל
רות סוף.