בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "מדניות חילוץ ישראלים על ידי כוחות צבא/בטחון ישראלי במדינה זרה?"
אני לא יודע מה הם הנהלים, אבל אני יכול להביע את דעתי.
אם אזרח ישראלי נחטף עקב היותו ישראלי או יהודי, יש לפעול בצורה חריפה ובלתי מתפשרת וזה כולל הפעלת כח צבאי. אם אזרח ישראלי "הסתבך" מסיבה אחרת, יש לפעול בצורה מקובלת המתחשבת בכל הגורמים כמו שכל מדינה אחרת הייתה עושה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי alkhimey2 שמתחילה ב "אני לא יודע מה הם הנהלים, אבל..."
יצא לי לשוחח עם דיפלומטית לשעבר בשגרירות ישראלית באמריקה הלטינית שסיפרה שהשמיניות באוויר שעושה מדינת ישראל לטובת מטיילים ישראלים שמסתבכים עקב חוסר אחריות או סתם מזל רע פשוט חסרת תקדים, והקהילה הדיפלומטית הזרה לפעמים בהלם מהמשאבים והמאמצים שנעשים בתדירות גבוהה לפתרון הסתבכויות שברוב המקרים הציבור בארץ אפילו לא שומע עליהן.
אז אם ישראלי שנשדד או סתם הולך לאיבוד בג'ונגל זוכה לכזה יחס, קל וחומר כשמדובר באירוע חטיפה פלילי שלא לדבר על בטחוני.
אז מדיניות כתובה אני לא יודע אם יש, אבל אם מרימים שגרירות שלמה באמצע הלילה כדי לעזור למוצ'ילרו שחטף מכות משודד ונתקע בפיזדלוך בלי כסף ומסמכים - מן הסתם יעשו כל מה שאפשר גם בשביל אחד שנחטף, תמיד.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "אוקי, אבל הכוונה שלי..."
מהמקרים המפורסמים - באנטבה כמובן שכן פעלו ובמינכן כמובן שלא.
ברוב המדינות כוחות ביטחון ישראליים לא יפעלו מבלי לקבל אישור מהממשל המקומי, וברוב המדינות אישור כזה לא יינתן.