יומנו של לוחם
גדודיונר בצנחנים, שתצאו מהסרטים שאתם חיים בהם
זה יכול להיות דווקא נחמד
11-3(בעצם 12-3, אתם כבר תבינו)
יום ראשון - הגענו לתחנת האיסוף באריאל מאוחר יחסית (14:00) כי אתמול בדיוק חגגנו סוף מסלול. דיי קר בחוץ ויש
הרגשה שמתחיל אוטוטו לרדת גשם, כולם לחוצים שיבוא כבר הספארון שיאסוף את כולם למוצב, למרות שהם יודעים
שבעצם כשיגיעו מה שמחכה להם זה עמדות השמירה והמפל"ג, אחרי כשעתיים הספרון מגיע, כוס רבאק יכלתי להעביר
עוד שעתיים מהחיים בבית. כמה מורעלים הגיעו ישר למוצב עם האוטו, אנחנו רואים אותם בעיצומן של עבודות המפל"ג
המונפצות כדי להתמקם במוצב שאליו הגענו רק לפני שבוע. תדריך מוצב ע"י המממ"מ (ממלא מקום של מפקד
המחלקה שיבוא אלינו, שעוד לא ממש סיים את הקק"צ, שהיה מ"כ בפלוגה שלנו במסלול), מציגים לנו את הסמל החדש
שבדיוק חזר מקורס סמ"בים, נראה אחל'ה בנאדם. הסמל אומר שמחר חותמים על פלאטופים 12 אנשים מהמחלקה, נזרום.
אני אמור לשמור ב21, ב20 בא אלי אחד המ"כים ואומר לי שאני יוצא איתו לתצפית עוד מעט, (יוסיייי תחליף אותי ברשימה),
התצפית מתוכננת להיות מ21:00 עד 4:00, הא לא לא עידכנו אותו ואמרו לו שמ21:00 עד 23:00, בסופו של דבר מגיעים
לנקודת התצפית ב22:00, אני מאבטח שעה, סעדה מחליף אותי ואני עובר לרכב לתצפת, היה לי מזל איך שנכנסתי לאוטו
התחיל לרדת מבול לסעדה לא היה מזל כמו לי. חזרנו למוצב בערך ב0:30, מזאת אומרת נוב 03 יושנים אצלנו בחדר (מכולה)? כוס רבאק,
איפה אני אשן? בסוכה? הא החוד כבר יושנים שם, מזללל נוב 04 לא במוצב יאללה הולכים לישון בחדר (מכולה) שלהם, עזוב אין לי כוח להתקלח.
נהלי שמירה לאותו יום - שמירה 3 שעות, קרמי ונשק על השומר ווסט וקסדה לייד, אסור לשבת, אסור פלאפון, מותר לאכול לשתות ולעשן....
שעות שמירה באותו יום - 6
כמות תורנים מהמחלקה - 5
יום שני - השכמהההה ב8:30 הייתי אמור לעלות ב9:00, לא אתה לא עולה אתה נוסע לגדוד לחתום על פלאטופ, ייפי,
(אחרי חצי שעה) "אתה לא נוסע", למה? "אתה עולה עכשיו לשמירה אם תיסע אנשים סתם ייטחנו", טוב....
נוב 03 עפים מהחדר, אני חוזר לחדר, המפל"ג גונב לנו את הסככה מעל המחלקה, הקיטבגים שלנו נספגים בגשם
אבל סוף סוף יש לנו מועדון בפלוגה, ויש מעליו סככה חדשה (אממ מעניין מאיפה הם השיגו אותה).
נהלי שמירה מאותו יום - שמירה 3 שעות, קרמי ונשק על השומר ווסט וקסדה לייד, מותר לשבת כל 10 דקות לפני עגולה, אסור פלאפון, מותר לאכול לשתות ולעשן....
יום שלישי - סתם עוד יום של שמירות (6 שעות יומיות), מסדר מג"ד מחר? איזה באסה שאמרו לנו את זה בחצות, מעירים
אנשים מהמיטות, אנשים מטאטאים את המוצב, מסדרים מכולות, עושים הנפצות, כמו שאומרים - "הצעירה עובדת", מזל
שאני בדיוק בשמירה ואני מסתכל על כולם עובדים מהעמדה. יורד מהעמדה, שורת פריקה בדיוק הסתיימה, אני חסר בשורה,
בוחן את כל העניין מהצד.... מזל שתו אותם לתורנות, אני הולך לישון לפני שיישתו אותי.
ויהי בוקר ויהי ערב:
יום רביעי - נוב 03 מתחפשש"ים, זורקים עלינו את כל הזבל שהם לא צריכים כי אנחנו המחלקה הכי צעירה, הא זורקים
עלינו עוד משהו - משימה למחלקה - סיור בהאמר (נהג, מפקד ו2 חיילים), ככה זה שהסד"כ במחלקה הוא בערך כמו
כל הלוחמים של החיזבאללה. איזה מזל לא לקחו אותי לסיור של 22:00 - 6:00, הייתי בשמירה מ3 בלילה, וכשירדתי
שמו אותי רץ חמ"ל (עוד 3 שעות בלי לישון) הרבה לא יצא לי לישון בלילה הזה. מה? אתה רוצה שאני יעלה איתך לסיור
בשעה 6? להעיר את שחורי ולבוא על ב' מלא וכומתה לתדריך? אבל לא ישנתי כל הלילה, מה באת עליי, בחייאת 'שתחרר
ממני. אנחנו תופרים את הסיור הקודם בקצת ועולים לסיור של חפשנות בפיקודו של המממ"מ שלי, חפרתי לו קצת כי היו
הקצאות לפלאטופים שיחתים אותי, נסענו לגדוד חתמתי, פאק קיבלתי סחלאטופ, איזה הנפצה חדשה של הצבא, חצי פלאטופ
חצי M16A1, עם מפרו, העיקר הוואסח. הסמ"פ חופר למממ"מ שיעוף כבר חזרה לגזרה, חוזרים לכניסה למארדה מזהים שני
ילדים (14 ו9) נוסעים באוטו עם לוחית צהובה כשהגדול יותר נוהג מתבצע מרדף והם נכנעים עצרו בצד, השעה 16:30, צום הרמדאן,
כולם חוזרים מהעבודה, מי עשה פקק לכל הערבושים??? גב אל גב נסגר ב17:30, צרחות התקהלות טאקלים לפנים, הרכב לא גנוב,
פאק, יאללה סעו, ודיר בלאק יזרקו הלילה בקתב"ים. חזרנו ב18:00 מהסיור, עלינו ב6:00 לשמירה....
יום חמישי - מה תורן? מהההההיוסי אני אהרוג אותך!!! יום דיי סביר, 23:00 סגרנו את המטבח, הגיע זמן לישון, כן בטח, הגיע זמן ההנפצות.
הרס"פ - יש עוד עבודה עד 3:00, בסדרררר, שירותים, מקלחות, פחים, ו.... אמממ לטאטא בערך כל פינה במוצב. 2:00 הולכים לישון.
רגע, הסמל לא אמר שמהיום אנחנו תורנים רק עד 1:00? הא המנייאק הוציא אישור מהמ"פ, כמו שנאמר - "אמא שלו - נשמה,
אבא שלו - נשמה, רק הילד - בן זונה"
תורנים באותו יום - 5 (3?)
המשך יבוא...
נערך לאחרונה ע"י -mino- בתאריך 27-10-2006 בשעה 13:22.
|