03-11-2006, 18:11
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
קצת ניסיון ממי שהתגייס למגל ועכשיו הוא מ"כ ולא הוא לא צהוב כמו ה"קצין ממגל"/מפקד מגל
שמע: לא ממליץ לך בכלל להתקרב לדבר הזה שנקרא מגל.
זה עסק עם אנשים דפ"רניקים במקומות סוג ז' כמו הבט"רים ומפקדים צהובים (מ"מים) חולי סגמת עצבנית, רובם.
אתה יכול להיתקל באנשים שלא מעריכים אותך, זורקים עליך ולעיתים קרובות חיילים מרימים עליך סכינים ואתה נתקל במצבים של חיים ומוות על כלום..פשוט חיילים בלאי
יש משחק במשמעת בשביל כלום..זה לא שאתה מחנך לוחמים..אתה סתם עושה עבודה שחורה שנאלצים לעשות אותה בד"כ אנשים עם פרופיל קרבי (72 לרוב) שהם בנים יחידים, בלי לקבל טיפת הערכה..
עובדתית, המון מ"כים במגל דופקים נפקדות, משום שהם מרגישים שאין להם ברירה ומצד שני יש המון אנשים שמרוצים מהיחידה, בד"כ האנשים שיצאו להיות מ"כים של הקורס מ"כים..אנשים שהיו טובים במהלך הקורס מ"כים והמשיכו במורשת מגל..על המסלול הזה אני דווקא כן ממליץ, למרות שאני אנטי-מגל בכללי. ויש את הבנות שבשביל להיות מ"כית הן צריכות לעבור מיונים להדרכה ופיקוד..( עזוב את זה שכולן רוצות להיות מדריכות חי"ר) וכשהן מקבלות כוח לידיים...זה ממש גרוע
לך תהיה לוחם, תקבל הערכה, מלבד לתעודת לוחם, תקרע את התחת אבל יהיה לך סיפוק אדיר לצאת לקו, להזיע ולנוח לפעמים (ולא לדבר על שליחות מזויפת)..עבודה קשה אבל ח'ברה לכל החיים...שנה~ מסלול ורק לאחר מכן קורס מ"כים, להתקדם פיקודית במג"ב/גולני/גבעתי/אנאערף
אבל כמו כל דבר יש גם דברים טובים -
ההכשרה בבה"ד 12...טירונות 03 + "קורס קייטנה מ"כים" (סה"כ חצי שנה)..אבל על הסדיר אני ממש לא ממליץ כמו שכתבתי...
בנוסף, לעומת קרבי זה לראות בנות בסדיר..להיות אפילו מ"כ של בנות...
|