12-01-2005, 01:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.02
|
|
אין כמעט ותיקים כמוני בהתעסקות במחשבים פה בפורום
בעיקר מהסיבה שאני בן 33
ומעל 20 שנה עוסק במחשבים.
אני גם תוכניתן וגם טכנאי וגם Super-Power-User
כך שאני ממש לא "משתמש מתחיל".....
גם אל תגידו "ברוב התצורות".... כי זה ממש לא נכון. ברוב התצורות של מחשבי Intel Pentium 4
במהירות 2GHZ ומעלה, עידכון SP2 אינו מורגש ואינו מאט את המערכת.....
אבל, לי יש Pentium 3, של 840MHZ, ועם 400MB RAM
זה לא DDR, אבל זה המון ל SDRAM בעיקר בהשוואה לתקופה שהוא נקנה, וזה כמעט המגבלה של הלוח שיש לי.....
ומה לעשות? המחשב היה מטוס עם SP1, ניסיתי את SP2 ולמרבה הזוועה גיליתי מספר באגים:
אני אחסוך לכם את כל מה שכתבתי באשכול פה בפורום, באותו בוקר ש MS שיחררו את העידכון באופן רשמי עבור מערכות באנגלית - אבל כשגיליתי שגם תצוגה של סרטים מקרטעת (!), אפילו שהעידכון האוטומטי מכובה, יחד עם רוב הסרביסים והפיירוול העלוב שלהם, כמעט הכל היה מכובה כולל ה DATA CENTER או איך שהם קוראים לזה שם, ועדיין העידכון בהחלט האט את המחשב.... וכך בכל פנטיום 3 שבדקתי מאז...
בקיצור, אני ממש ממליץ להתיידד עם פיירוול שאינו של MS... הם ממש לא רציניים בעניין הפיירוולים שלהם....
לכל לקוחותיי המתחילים אני מתקין עם העידכון (מה אכפת לי)
ואני ממליץ לכל לקוחותיי המתקדמים (שיש להם מחשבים קצת יותר ישנים) לעדכן את המערכת אבל ללא SP2.... אלא את כל העידכונים הקטנים, אחד אחד... אני יודע שזה מעצבן וקשה לעדכן אותם בנפרד אבל זה שווה בביצועים..... הטלאים האלה חוסמים את פרצות האבטחה....
ודרך אגב, כמו שאני אומר כבר שנים, ולאחרונה קראתי שעוד מומחי אבטחה אומרים את זה גם: "פירצת האבטחה הכי גדולה היא בדר"כ המשתמש ומעשיו"
אין מערכת מושלמת אמנם ותמיד יימצאו ילדים תוכניתנים מוכשרים שימצאו פרצות חדשות שמאפשרות להריץ קוד זדוני מרחוק בעת הצגה של משהו מהאינטרנט, אפילו תמונה או טקסט או וידאו או דף HTML תמים, אבל מהרגע שהם כותבים את הקוד המנצל את הפירצה ועד שזה נפוץ כמגפה באתרים רבים, ומדביק באפקטיביות אחוזים רבים מהמערכות, לוקח זמן כה רב עד שרק מעטים נפגעים ובינתיים משתחרר עידכון המתקן את הפירצה, MS, חברות האנטיוירוס והאנטי-ספייווייר חוסמות את האתרים עבורכם וכו וכו'....
ונחזור ל SP2, אני הסרתי את העידכון וזה לא עזר..... השתמשתי ב SYSTEM RESTORE וגם זה לא עזר... המחשב נהיה איטי באופן משמעותי (נפילה של 10FPS במשחקים ובהקרנת סרט XVID, זה משמעותי ביותר) ונאלצתי לחזור אחורה לגיבוי GHOST של המערכת....
וכמובן מי שיש לו פנטיום 4 חדיש ומטוס עם 1GHZ RAM ומעלה, שלא יטרח בכלל לקרוא את התגובה שלי