10-11-2006, 15:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
|
|
תאכלס, לא מכבודי לענות- אבל אני יגיב בכל זאת..
..
ציטוט:
במקור נכתב על ידי freedom_fighter
לי יצא להתאמן בשנה האחרונה 4 ימים ברמה"ג על טנקים, ועוד 8 בצאלים.
אחר כך הלכנו למלחמה. מה שיש לי לומר על האימונים:
1. השיעורים שבלוניים ואינם מפתחים מקצועיות. אין בהם דבר שמשפר ידע קים אלא רק חזרה על אותם מערכי שיעור היסטוריים שלמדנו בסדיר. התחושה היא שלומדים שוב ושוב את אותו שיעור ששמענו כבר עשרות פעמים בעבר.
2. לוח הזמנים הצפוף אינו מאפשר תחקיר מעמיק וחזרה על תרגולים. ההזדמנות היחידה שתהיה לי ולצוות לתרגל שוב מסלול גרוע, או תרגולת גרועה ברטוב תהיה באימון\מלחמה הבאות.
3. עבודת החונכים ככלל- מצוינת ומקצועית.
4. בסופו של דבר, האימונים קצרים מדי, ואינם אלא רענון של ידע וניסיון שהמערכת מניחה שקיים בלוחמים מהסדיר. לכן כל אימון כזה שוב חוזר על הבסיס- תותחנות בסיסית, מקלעים בסיסי, נהיגה בסיסית... אבל אין שום דבר שמפתח מקצועיות של ממש (פרוק והרכבת מקלע בזמנים, תפעול תקלות תותח, חזרה על תרגולות הלחימה של הצוות בכתה, במועמד ועוד).
5. אני תמיד יוצא מהאימונים האלה בתחושה של "טוב שהסיוט הזה נגמר, אני ממש חלוד ולא זוכר כלום, חס וחלילה שלא תפרוץ מלחמה".
|
1) השיעורם שבלוניים? כנראה שאם אתה עובר כמה אימונים, כל פעם אצל מדריכה אחרת, השיעורים באמת יראו שבלוניים... במיוחד שאני בטוחה שעברת אימון חד-יומי ואימון לפני המלחמה... פה בדיוק המקום "לחפור" למדריכות על מה שאתה לא יודע, ולהראות את מה שאתה כן יודע כדי לעזור לה להתמקד במה שצריך.
2) עצוב לי, אבל פה זאת כבר בעייה של הקצינים המתאמנים- שגם הם מילואימניקים שבוזים.
3) אכן, חונכים תותחים אחד-אחד...
4) מוזר, דווקא השיעורים שאני העברתי האימון ממש לא היו בסייסים...אישית העברתי שיעורי את"ת תותח, פירוק והרכבת מקלעים וכ'ו....
5) תחושתך האישית בלבד (אבל צודק, זה באמת יכולה להיות תחושה כלכלית- הכל תלוי באימון וברצון של המתאמנים...)
בכל אופן- כן, אני מסכימה שאימוןישעוד יומיים יתרום הרבה.
|