23-10-2006, 19:50
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "גנרל פלגריני רמז בצורה די בוטה. למעשה, הוא איים בשפה דיפלומטית."
ודוק - הוא איים. אילו רצה לירות, אולי לא היה מאיים. מצד שני, הוא לא יכול לשבת ולגרבץ בשטח לבנון בזמן שישראל מפרה את ריבונותה האווירית של המארחת שלו השכם והערב, וזה עוד לפני שאנחנו נכנסים לקטע הוותיק של הצרפתים עם לבנון. לו אני במקומו, גם הייתי משמיע איומים, ולו כדי לצאת ידי חובה. מצד שני, עלול להיווצר צורך מאוד לא נעים לממש אותם.
לישראל נאמר לחדול מטיסותיה בשמי לבנון. ישראל רואה בטיסות אקט הנדרש למעקב אחר העברת נשק לחיזבאללה. הנקודה היא שישראל לא רוצה לחדור לשמי לבנון לשם החדירה גרידא, והצרפתים לא רוצים להפעיל נ"מ נגד ישראל אלא רק להניא אותה מטיסותיה.
אז הצרפתים מאיימים, וישראל גם מאיימת. וזה רק מה שראינו בעיתון - הדברים החמים באמת לא מגיעים לשם. כך או אחרת, לשני הצדדים יש אינטרס מנוגד (טיסות של ישראל כן/לא) ואינטרס משותף (לא להגיע לאלימות). וכאן מתחיל מיקוח על משהו. סביר להניח שאני אדע ממנו רק במשתמע, אלא אם כן מישהו העונה לשם הקוד "קצין בכיר" יתקשר בטעות אלי הבייתה במקום ללשכה שלו...
|