19-10-2006, 19:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.12.04
|
|
פרשת בראשית
הפרשה טומנת בחובה אוצרות רבים, אפשר לדון על כל פסוק שעות רבות, הנה כמה פסוקים שיכולים להיות מעניינים:
ציטוט:
ב וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם
|
הכוונה ללא צורה, מטאפיזית
ציטוט:
כא וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים
|
שמעתי אפילו פירוש שנוגע ללוך נס, אבל הכי מתקבל על הדעת זה דינוזארים
ציטוט:
ו וְאֵד, יַעֲלֶה מִן-הָאָרֶץ, וְהִשְׁקָה, אֶת-כָּל-פְּנֵי הָאֲדָמָה
|
?
ציטוט:
יא שֵׁם הָאֶחָד, פִּישׁוֹן--הוּא הַסֹּבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ הַחֲוִילָה, אֲשֶׁר-שָׁם, הַזָּהָב.
|
עירק
ציטוט:
כד וַיְגָרֶשׁ, אֶת-הָאָדָם; וַיַּשְׁכֵּן מִקֶּדֶם לְגַן-עֵדֶן אֶת-הַכְּרֻבִים, וְאֵת לַהַט הַחֶרֶב הַמִּתְהַפֶּכֶת, לִשְׁמֹר, אֶת-דֶּרֶךְ עֵץ הַחַיִּים.
|
?
ציטוט:
כו וּלְשֵׁת גַּם-הוּא יֻלַּד-בֵּן, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ אֱנוֹשׁ; אָז הוּחַל, לִקְרֹא בְּשֵׁם יְהוָה.
|
"לקרוא בשם ד'" הכוונה להתפלל.
ציטוט:
כד וַיִּתְהַלֵּךְ חֲנוֹךְ, אֶת-הָאֱלֹהִים; וְאֵינֶנּוּ, כִּי-לָקַח אֹתוֹ אֱלֹהִים.
|
?
ציטוט:
וַיִּהְיוּ, כָּל-יְמֵי מְתוּשֶׁלַח, תֵּשַׁע וְשִׁשִּׁים שָׁנָה, וּתְשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיָּמֹת.
|
"כי אלף שנים בעינך כיום אתמול כי יעבור"
ציטוט:
וַיִּרְאוּ בְנֵי-הָאֱלֹהִים אֶת-בְּנוֹת הָאָדָם, כִּי טֹבֹת הֵנָּה; וַיִּקְחוּ לָהֶם נָשִׁים, מִכֹּל אֲשֶׁר בָּחָרוּ.
|
"בני האלוקים"- או אריסטוקרטים או ממש מלאכים, בכדי ליצור השבחת גזע, להבדיל את האדם מן הקופים, אך למעשה כך נוצרו הענקים (כמו הענק ארבע או הענק גלית המוזכרים בתנ"ך)
כמובן שיש עוד מלא נושאים לדבר עליהם...אני העלתי נושאים שנראים לי מאוד מעניינים, מעניין לשמוע חידושים לפסוקים אלו, אני הכנסתי את מה שאני יודע.