לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-10-2006, 23:24
צלמית המשתמש של OrUsH69
  OrUsH69 OrUsH69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל OrUsH69 שלח הודעה דרך MSN אל OrUsH69
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tweety73 שמתחילה ב "ביגמא"

בד''כ לא הייתי מפנה אותך לעדשות שמחסות טווח כל כך גדול, מהסיבה הפשוטה שהם לא איכותיות.
אבל, הביגמא זה כבר סיפור אחר. כי מחסה טווח ענקי כמו שאתה יכול לראות, והיא איכותית בטירוף.
אתה יכול לראות בתמונות של ליאור shoko ניר אורן NirVana או ארנון ArnonG תמונות נפלאות
לשלושתם יש את הביגמא (שאני יודע) והם לא מאכזבים אף פעם.

שמע, ה17-70 (אגב יצאה עכשיו חדשה, 2.8 במחיר ממש זול של 390 דולר בB&H)
עדשה נהדרת, אבל תמיד יש את ה10-20 שתשלים לך את הטווח החסר.

בכל אופן, אם היא משמשת אותך ואתה צריך הרבה זום, אין סיבה למה לא לקנות אותה.
כל עוד התקציב מאפשר. אבל אתה צריך לזכור שצריך שרירים! היא כבדה מאוד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-10-2006, 00:36
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי רועי_ארגמן שמתחילה ב "פסדר אז קניתי במחיר סביר ..."

רועי_ארגמן עם אתה קונה את הביגמה אתה עושה טעות לדעתי... ואני יסביר לך למה.אני רואה שכבר יש לך עדשת sigma 70-200 2.8 בארסנל שלך..כך שלא ממש מבין מדוע אתה בידיוק צריך את הסיגמה 50-500 שתשלים לך רק עוד 300 ממ נוספים ש"חסר" לך בוא נגיד כך.
במידה ואתה מעוניין בטווח הזה תוכל ליקנות מכפיל כפול 2 שייתן טווח של 140-400 שדיי מתקרב לטווח של הסיגמה גפ פה תקבל מנוע פיקוס מהיר איכות נורמלית ביותר (תלוי במכפל שתיקנה) +חיסכון של5500-6000 שקל. בישביל מה אתה צריך את הטווח הזה אתה יכול להסביר לי מה ברצונך לצלם איתו?
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 18-10-2006, 00:23
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tweety73 שמתחילה ב "ביגמא"

מדובר על הסיגמה 50-500 ולא על הסיגמה 17-70 שאלייה הוא התכוון עם היא תספיק לו בישביל להשלים את הצד הרחב.

דבר ראשון יש לציין ש50-500 זו לא בידיוק עדשת all-around לא בגלל אופטיקה לא טובה או משהוא דומה לזה אלה בעיקר גודל ומשקל שביחד עם המצלמה דיי מקשים גם על הצוואר וגם על פרק כף היד עצמה כשאין שימוש בחצובה. העדשה הזו נורא חדה גם בטלה המקסימלי שלה וגם בטווח הרחב שלה.

איזה עדשות יש לך כרגע? אגב מנוע הHSM מהיר מספיק לא כמו סידרת הL אך לא תרגיש בהבדלים עצומים עד כדי כך שזה יפריע לך בביצוע המטלה. אישית ושוב אישית לו אני הייתי מתעניין בעדשת טלה איכותית במחיר שציינת בערך הייתי מכניס את הcanon 400 f4 L למשוואה... אך זה רק אני.. איזה מערכת יש לך? ואיזה טווחי עדשות כבר יש לך?
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 18-10-2006, 15:47
  tweety73 tweety73 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.03
אז זהו שהיום יש לי מספר זכוכיות -
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "מדובר על הסיגמה 50-500 ולא..."

טמרון 28-80 - פשוטה לא הכי חדה בעולם בצמצמים פתוחים
סיגמא 70-300 DG APO MACRO עדשת טלה נחמדה שההתחלה שלה ב 70 קצת מעצבנת אותי

וכמובן קנון 50 1.8 שלא יורדת מהמצלמה -חדה כתער - ומעולה - זום היום אני עושה עם הרגלים , מה שמפריע קצת בבית

בקנה כרגע יש או את ה 28-135 של קנון (בהמלצת אולג שליט"א ) אבל למרות שהזמנתי אותה (אך טרם קיבלתי ) אני שוקל ברצינות מאוד את הסיגמא 17-70 שבדקתי אותה לפני מספר שבועות ודיי התלהבתי 2.8 בצד הרחב , ודיי חדה עם פיקוס יחסית דיי מהיר מה שגם בבית אין צורך מעל 70 מ"מ ...

הרעיון לביגמא - הגיע אחרי מספר קריאות כאן בפורום שהיא עדשת היפר זום מסוג אחר , חדה מאוד ואפשרות למכפלים והטווח שהיא מכסה הוא פנטסטי

כי היום למשל אני לא רואה כל כך הבדל בין 200 מ"מ לבין 300 מ"מ (מה שעושה את ה 18-200 למינהן עדשות all around קלאסיות , אבל החדות שלהן לא מציאה בדכ' למיטב הבנתי הדלה ) אבל 500 מ"מ זה כבר סיפור אחר במיוחד שהוא מתחיל ב 50 !!! ותמיד טוב שיש זום גדול מתחת ליד - יש יותר ורסטיליות בקימפוז - בכלל אם העדשה הזאת היתה 4 לכול האורך ועם מיצב (אז היא היתה עולה בהתאם מן הסתם ... ) היה אחלה ...

הבנתי שהיא לא קלה, וגם לא פשוטה כל כך לתפעול במיוחד על גוף קל כ 350D
אבל בכל זאת משום מה ננעלתי עליה

אבל הייתי מעוניין לנסות איתה כמה קליקים לפני - אולי באיזה מפגש אם אחד הבעלים המאושר של ביגמא כזאת ירשה לי
ישן 18-10-2006, 15:53
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי tweety73 שמתחילה ב "אז זהו שהיום יש לי מספר זכוכיות -"

חבל לחזור כל כך הרבה פעמים על טווחים :/
יש לך כבר עדשת 28 ואתה קונה עוד אחת שמתחילה ב 28 במקום וייד חזק יותר.
יש לך עדשת טלה אבל מפנטז על ביגמא שתכסה לך את הטווח של הטלה האחרת.

בכל מקרה, כמה תיקונים.
אתה לא תרכיב שום מכפל על הביגמא שלך. גם ככה סובלת מצמצמים מאוד סגורים. יש לה מספיק טווח בשביל להצדיק את המחסור במכפלים.
היא כבדה מאוד ואפילו שהיא נותנת 50מ"מ, זה באסה להסתובב עם זה בטיול בשביל לצלם פורטרטים. הרבה יותר נוחה ה 50 1.8 שיש לך.

אכן, אין הרבה הבדל בין 200 מ"מ ל 300 מ"מ.
צילמתי עם ה 18-200 החדשה של ניקון והיא הביאה תוצאות טובות מאוד.
אבל אולי זה רק במקרה הזה...? נהוג לחשוב שככל שטווח הזום גדול יותר, האיכות גרועה יותר, אבל אני חושב שהמשוואה האמיתית היא תקציב לעומת איכות. עדשות יקרות איכותיות והזולות לא
מה שמסביר את האיכות של הביגמה ושל ה 18-200 VR (שתי עדשות עם טווח זום של x10).

בד"כ ניר מגיע למפגשים והוא 'נותן חופשי'.
דבר איתו במפגש הבא

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 18-10-2006 בשעה 15:55.
ישן 18-10-2006, 18:52
צלמית המשתמש של ddking
  ddking ddking אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי tweety73 שמתחילה ב "אז זהו שהיום יש לי מספר זכוכיות -"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tweety73
טמרון 28-80 - פשוטה לא הכי חדה בעולם בצמצמים פתוחים
סיגמא 70-300 DG APO MACRO עדשת טלה נחמדה שההתחלה שלה ב 70 קצת מעצבנת אותי

וכמובן קנון 50 1.8 שלא יורדת מהמצלמה -חדה כתער - ומעולה - זום היום אני עושה עם הרגלים , מה שמפריע קצת בבית

בקנה כרגע יש או את ה 28-135 של קנון (בהמלצת אולג שליט"א ) אבל למרות שהזמנתי אותה (אך טרם קיבלתי ) אני שוקל ברצינות מאוד את הסיגמא 17-70 שבדקתי אותה לפני מספר שבועות ודיי התלהבתי 2.8 בצד הרחב , ודיי חדה עם פיקוס יחסית דיי מהיר מה שגם בבית אין צורך מעל 70 מ"מ ...

הרעיון לביגמא - הגיע אחרי מספר קריאות כאן בפורום שהיא עדשת היפר זום מסוג אחר , חדה מאוד ואפשרות למכפלים והטווח שהיא מכסה הוא פנטסטי

כי היום למשל אני לא רואה כל כך הבדל בין 200 מ"מ לבין 300 מ"מ (מה שעושה את ה 18-200 למינהן עדשות all around קלאסיות , אבל החדות שלהן לא מציאה בדכ' למיטב הבנתי הדלה ) אבל 500 מ"מ זה כבר סיפור אחר במיוחד שהוא מתחיל ב 50 !!! ותמיד טוב שיש זום גדול מתחת ליד - יש יותר ורסטיליות בקימפוז - בכלל אם העדשה הזאת היתה 4 לכול האורך ועם מיצב (אז היא היתה עולה בהתאם מן הסתם ... ) היה אחלה ...

הבנתי שהיא לא קלה, וגם לא פשוטה כל כך לתפעול במיוחד על גוף קל כ 350D
אבל בכל זאת משום מה ננעלתי עליה

אבל הייתי מעוניין לנסות איתה כמה קליקים לפני - אולי באיזה מפגש אם אחד הבעלים המאושר של ביגמא כזאת ירשה לי

דעתי,
הביגמה היא עדשת הסופר-זום הטובה ביותר, כלומר השילוב של זום ענק ואיכות טובה.

אם אני הייתי רוצה אותה בין הזכוכיות שלי???לא!!! היא לא מספיק איכותית, ולא מספיק מהירה.

אתה לא מוריד את ה 50 מ"מ שלך בגלל האיכות שלה, ובזה אתה צודק, לא כך יהיה עם הביגמה, חשוב מאוד שברגע שתנסה אותה, אתה תרגיש הבדל עצום מהעדשת טלה שלך, אבל אותו הבדל יהיה לעדשות טלה אחרות (ולא רק יותר יקרות).

אני אישית הייתי קונה (בלי הפרזות במחיר) עדשת 2.8 של סיגמה 24-60 או 18-50 ונטיה ל18-50 למרות שלי יש את ה 24-60 או במידה ויש לך קנון את ה 17-40 F4 . ו- 70-200 2.8 של סיגמה או את ה 100-300 F4 של סיגמה, שתיהן חדות ומהירות בהרבה מהביגמה.

ובכדי להגיע לטווחים הגדולים יותר בעדשות שציינתי עושים שימוש במכפל.

דרור

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר