לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-10-2006, 08:14
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
מהרתעה עמומה להרתעה גלויה - ראובן פדהצור

מהרתעה עמומה להרתעה גלויה

מאת ראובן פדהצור

המסקנה שצריכה ישראל להסיק מהניסוי הגרעיני שביצעה צפון קוריאה, היא שיש להיערך מהר ככל האפשר מול איראן המצוידת בנשק גרעיני. לאו דווקא משום שצפון קוריאה תעביר טכנולוגיה וידע גרעיניים לאיראן, אלא משום שאם נשיא ארה"ב לא יחליט לתקוף את מתקני הגרעין הקוריאניים, תשלים איראן את פיתוח הפצצה. והיות שהסיכויים למתקפה צבאית אמריקאית בצפון קוריאה הם אפסיים, על ישראל לגבש את מדיניותה הגרעינית העתידית כשהנחת היסוד היא קיומו, בעתיד הלא רחוק, של נשק גרעיני בידי האיאתוללות.

הפיצוץ הגרעיני התת-קרקעי בצפון קוריאה הוא המסמר האחרון בארון המתים של משטר מניעת תפוצת הנשק הגרעיני. הכישלון במניעת התגרענותה של צפון קוריאה רשום על שמם של ביל קלינטון וג'ורג' בוש. קלינטון נכשל כאשר נמנע מלהגיב בתקיפות על הפרת ההסכם שנחתם עם שליט צפון קוריאה, במסגרתו הבטיח זה להפסיק את פיתוח הנשק הגרעיני. בוש, שכלל את צפון קוריאה ב"ציר הרשע", הסתפק ב-2003 בהצהרה שלפיה ארה"ב לא "תסבול" צפון קוריאה גרעינית, והעביר את הטיפול בניסיונות לעצור את תוכנית הגרעין שלה לדיפלומטים ול"שיחות השש" חסרות התכלית.

דפוס היחסים בין ארה"ב לצפון קוריאה דומה במידה רבה לזה שבין ארה"ב לאיראן. כשם ששיחות דיפלומטיות לא הובילו לעצירת תוכנית הגרעין של צפון קוריאה, הן גם לא יובילו לעצירת התוכנית האיראנית. כפי שצפון קוריאה עשתה שימוש בלגיטימציה שהעניקה לה האמנה למניעת הפצתו של הנשק הגרעיני (NPT), עד שהחליטה לפרוש ממנה - גם האיראנים פועלים בחסות האמנה הזאת. שוב התברר כי מדינה הנחושה להשיג נשק גרעיני תצליח בכך, וחברותה ב-NPT לא תעלה ולא תוריד. אין זה משנה אם יוטלו סנקציות על צפון קוריאה, או אם יתנהל אתה מו"מ על הגבלת פיתוח עוצמתה הגרעינית, המסר לאיראן כבר עבר. ניתן להשלים את פיתוח הפצצה ולשלם על כך מחיר נמוך, אם בכלל.

לכן, ככל שימהרו קובעי המדיניות בירושלים להשלים עם איראן גרעינית, כך ייטב. זאת משום שגיבוש המדיניות מול יריב גרעיני דורשת לא רק הצטיידות במערכות לחימה נחוצות, אלא גם עיצוב כלי חשיבה חדשים, שינוי מוחלט של האסטרטגיה ושיתוף הציבור בתהליך.

אחד החששות הוא שהניסוי הגרעיני של צפון קוריאה והשלכותיו עלולים להוביל ללחץ על מנהיגי ישראל לאשר תקיפה צבאית של אתרי הגרעין באיראן, במטרה לעצור את התוכנית האיראנית. תהיה זו טעות אסטרטגית חמורה, משום שאין די מודיעין על אתרי הגרעין של איראן, שחלקם הגדול קבור עמוק באדמה. התוצאה של תקיפה ישראלית עלולה להסתכם בעצירת התוכנית למספר קטן של חודשים בלבד.

על ישראל להמשיך ולנסות לשכנע את הקהילה הבינלאומית כי איראן גרעינית מסכנת את העולם החופשי כולו, ולקוות שיינקטו נגדה צעדים תקיפים. הדרך היעילה היחידה היא פעולה צבאית אמריקאית. הכוח האווירי האמריקאי מסוגל לתקוף יעדים באיראן שוב ושוב ולאורך תקופה ארוכה, ובכך להתיש את האיראנים ולגרום לעצירת תוכניתם הגרעינית לזמן ממושך.

ואולם, למרבה הצער הסיכויים לתקיפה צבאית אמריקאית באיראן אינם גבוהים וכך חוזרים שוב לצורך להיערך מול איראן גרעינית. ההיערכות הזאת צריכה לכלול שינוי מהותי של מדיניות הגרעין הישראלית. נטישת ההרתעה העמומה ומעבר להרתעה גרעינית גלויה. הניסיון בתקופת המלחמה הקרה מלמד כי רק הרתעה כזאת עשויה למנוע שימוש בנשק גרעיני על ידי היריב. זאת במיוחד לנוכח העובדה שאי אפשר לפתח אמצעי הגנה יעילים מול נשק גרעיני, לא הגנה פסיווית (מקלטים) ולא אקטיווית (חץ). השינוי הזה חייב להתבצע בתיאום מראש ובהסכמת האמריקאים. סביר להניח כי בוואשינגטון קיימת נכונות לאפשר לישראל לזנוח את העמימות אם האיום עליה יהיה גרעיני. על ישראל לנצל את הזעם שמעוררת צפון קוריאה בימים אלה כדי לקדם את השינוי הבלתי נמנע במדיניותה הגרעינית.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/773636.html
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 12-10-2006, 13:02
  Cfox Cfox אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.06
הודעות: 2,845
רמה עלובה של עיתונות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "מהרתעה עמומה להרתעה גלויה - ראובן פדהצור"

תסלחו לי, אבל רמת העיתונות הפרשנית בארץ, במיוחד בנושאי צבא, פשוט עלובה. מה הוא בעצם אומר כאן? שום דבר חדש. כל מי שמקשיב קצת לחדשות בנושא יכול היה לכתוב את המאמר הזה, ואולי אפילו ברמה יותר גבוהה. איפה התובנות? איפה הסימוכין לדברים?
אני לא מכיר את אדון פדהצור- מישהו יכול לשפוך אור על הכשרתו כפרשן צבאי-מדיני? מה השכלתו, נסניונו ורקעו בתחומים הללו?
דברים כאלה תמיד מזכירים לי את העיתונות בימים אחרי התאונה המבצעית של דובדבן באסירה א-שמעליה שבה נהרגו שלושה לוחמים מאש חבריהם. מדורי הדעות היו מפוצצים בכתבות של עיתונאים שכל אחד מהם ניתח את המבצע, איך היה צריך להיות מבוצע, איך צריך לנהל את יחידת דודבדבן ועוד ועוד, כולל אנשים ללא כל רקע בטחוני. אם לא נפסיק לקחת אותם ברצינות, הם ימשיכו לקחת את עצמם ברצינות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 12-10-2006, 14:48
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "רמה עלובה של עיתונות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Cfox
איפה הסימוכין לדברים?
אני לא מכיר את אדון פדהצור- מישהו יכול לשפוך אור על הכשרתו כפרשן צבאי-מדיני? מה השכלתו, נסניונו ורקעו בתחומים הללו?
אם לא נפסיק לקחת אותם ברצינות, הם ימשיכו לקחת את עצמם ברצינות.


בתור מי שמעיד על עצמו כי אינו מכיר את דר' ראובן פדהצור קצת הרחקת לכת...

פדהצור הוא דר' למדע המדינה, מרצה באוניברסיטת ת"א, מב"ל, פו"ם, המכללה האקדמית נתניה - שם משמש חוקר בכיר במרכז לדיאלוג אסטרטגי, ומסגרות נוספות. פוסט דוקטורט ב - MIT, ומומחיות רבה ביותר בנושא הגנה נגד טילים ואסטרטגיה גרעינית.

בעברו טייס קרב בחיל האוויר הישראלי.

אם אתה מחפש סימוכין, קרא את ספריו השונים ואת מאמריו האקדמיים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 12-10-2006, 15:13
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,382
חבר'ה, נא לא להעליב
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Berk0 שמתחילה ב "לפי השטיות שהוא אומר ישראל ואירן צריכים לפתוח במלחמה הקרה 2"

מה לעשות, רוב האזרחים בישראל נמנעים מרצון לעסוק בנושא מדיניות הגרעין הישראלית, מתוך מחשבה שגויה שהעניין "עמום". זה לא המצב מאז שואנונו פירסם את היקף הייצור ב- 85'.
דוגמא: ניתוח ישן של ג'יינס: "האם מערך הטק"ק הישראלי פגיע להתקפה גרעינית, דבר שמגביר את הלחץ למכה מקדימה ישראלית".http://www.janes.com/regional_news/...90901_1_n.shtml
כשקראתי אותו ב97' יצאולי העיניים.
אנו במצב אבסודרי שמנהיגי ערב מבינים בנושא יותר מאזרחי ישראל הדמוקרטית. חברי הפורום אולי מכירים את העובדות, אבל דברו עם חברים שלכם ותראו שרוב האוכלוסיה בורה בעניין.
אז ברור שלא צריך להיות דיון ציבורי "טקטי", אבל ברמת המדיניות- בהחלט צריך לחשוב:
1. האם ישראל יכולה לקיים הרתעה מול מדינת אויב גרעינית, או שהיא חייבת להתקיף כל מדינה באזור המפתחת נשק זה?
2. האם יש טעם לשפר את יכולת ההגנה והספיגה של ישראל (למשל, מפני פיגוע גרעיני)?
3. האם מנגנון הפיקוד והשליטה הקיים מספק (נא להיזכר כמה וויכוחים היו במלחמה האחרונה סביב איזה שר הציע ואישר מה).
4. איזה יכולת מכה שניה ישראל צריכה לפתח/ לחשוף?
5. מהי ההתרעה שישראל צריכה לקבל על נסיון תקיפה גרעיני? האם ישראל מקבלת באופן קבוע התראות ממערכת ה- DSP האמריקאית, או רק במיקרים של מלחמה בעיראק? הטילים האיראניים מופעלים בדלק נוזלי והכנתם לפעולה די מורכבת- האם ניתן וכדאי לפתח יכולת שתיתן התרעה של מספר שעות על הכנות איראניות לשיגור?

לבנון 2 הוכיחה שבישראל, מה לא בדקת שנעשה- כניראה לא נעשה.
אני, למשל, חושב שאי אפשר להרתיע את איראן ולכן נצטרך לתקוף אותה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 12-10-2006, 22:56
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,246
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אדרבא, אני מוחל על..."

הפרויקט העסיק חלק נכבד מן תעשיה הישראלית, היי-טק בכלל והבטחון בפרט. הוותה צינור לרכישת ידע ממקורות חוץ שאחרת לא היה מגיע. ותיקצוב פיתוח מקומי יחודי שאחרת לא היה קורא:

  • הלביא היה מטוס רב משימתי, דבר שהאמריקאים ירדו ממנו עם הF15 ,F16. וחזרו אליו רק עם הF18.
  • ללביא היו תכונות יחודיות כגון רד"ר ב360 מעלות שעד היום אין לאף מטוס כולל הF22.
  • ניתן רק לשאר הייכן היתה התעשייה הישראלית היום עם קטליזטור כזה, אם אף לאחר סגירתו היידע שהצטבר היווה מקור הכנסות לשנים רבות, ופתח קשרים דיפלומטיים שלבטח אחרת לא היו מתאפשרים.
עם סגירתו בלחץ אמריקאי (מוצדק מבחינתם, הם מימנו לעצמם מתחרה!), לחץ פנימי כמו של ידידך, והסתיים בשיחוד חבר כנסת (במכונית) התפזר לכל ארבע כנפות השמיים אוצר אנושי: קרום-אפריקה, איטליה, קנדה ועוד. אחרים הפכו לסוכני ביטוח וכדומה...

אובדן פוטנציאל אדיר, ונזק לאומי בלתי הפיך. ראה איזה מאמץ השקיעו ארבעה מעצמות תעשתיות אירופאיות כדי שלאחר כעשרים שנות פיתוח שדלף לרוסים, יש להם לבסוף משהוא להציג.
אכן ניהול הפרויקט לקה-בחסר, בעיקר עקב חוסר שליטה בשינויים-חיל האויר שינה דרישות חדשות-לבקרים בעוד שהפרויקט היה צריך לחסום כל שינוי לאחר המועד. וחיסרון נוסף הוא כמובן שאנשי החיל לא "נאלצו" לנסוע לחו"ל אלה נאלצו להעצר בלוד...
אז מי תמים או מיתמם? אני לא מסתנבר מתארים ולא מתפקידיו. ראה כמה הגיעו לדרגות ותפקידי מפתח בצבא... אני התייחסתי רק למאמרו הנוכחי השיטחי והרסני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 12-10-2006, 23:56
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
תגובה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "[font=Arial]הפרויקט העסיק חלק..."

לטעמי הגישה שאתה מייצג היא אמנם פטריוטית אך במידה רבה גם אנכרוניסטית, שמתאימה לשנות ה-80 של המאה הקודמת, לשוק הישראלי הסגור והפרנואידי שלפני עידן זרימת המידע החופשי והכלכלה הגלובלית. פרויקט צבאי אינו אמור לספק פרנסה לפירמות ותעשיות לא כלכליות, המנוהלות ומתנהלות בצורה חובבנית, כושלת, לא תחרותית, לא יעילה, מרובות אבטלה מובנית סמויה ולא סמויה, מוטות ועדים גדולים. פרויקט צבאי אמור לתת מענה לצורך צבאי והכל אל מול האלטרנטיבות הצבאיות והכלכליות הזמינות באותה עת ממקורות אחרים. הלביא היה מטוס מצויין אך בסופו של דבר מיותר ולא כלכלי, שקודם בעיקר ממניעים פוליטיים-אופורטוניסטיים-תעסוקתיים ולא התבסס על צורך ברור שהוגדר על ידי הצבא כחלק מתכנית עבודה רב-שנתית ולראיה מפקדי ח"א שכהנו בשנים הללו התנגדו לפרויקט. בניגוד למרכבה, שפותח בתחילת שנות ה-70 וייצג לכאורה פלטפורמה עדיפה על פני פלטפורמות מקבילות בעולם של אותן השנים (וגם זה בערבון מוגבל), הרי שהלביא היה שקול למתחריו העיקריים, שגם היו זמינים לרכישה (בניגוד נגיד לאברמס ולליאופרד 2 של סוף שנות ה-70). לשיטתך מדינת ישראל הייתה צריכה להקריב עקרונות כלכליים בסיסיים של יתרון יחסי על מזבח השיקולים הלאומיים-פטריוטיים של מתן תעסוקה להמונים, מניעת ירידה וכו' ועל כן להמשיך לבנות סטי"לים במספנות חיפה, להרכיב תומ"תים ביקנעם וטנקים בתל-השומר, לתפור מדים בשדרות, לבנות רוס"רים בקריית-שמונה וכו' עד עצם היום הזה, וכמובן שזה קשקוש מוחלט שהיה מוביל לקריסה של תקציב הבטחון. רק מה, מפעלים כאלו אינם יכולים להסתמך אך ורק על יכולת הרכישה של צה"ל, שכגוף כלכלי (תודה לאל) בעל שיקולים אובייקטיביים עסקיים רוכש מהמקור הכדאי ביותר, זה שנותן לו את התמורה הטובה ביותר לכסף ובשוק הבינלאומי היכולת התחרותית שלהם היא אפסית. זאת בניגוד לתעשיות ישראליות בטחוניות מוטות טכנולוגיה מתקדמת כמו טילאות, אופטיקה והנחיה, לווינות, מזל"טים, מערכות קשר, ל"א ושו"ב, מחשבים ותוכנה וכו', הממנפים את היתרונות היחסיים של ישראל בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה. לכן לביא עצמו - לא - מערכות שנבנו עבורו כמו מכ"ם, קשר, ל"א, בקרת טיסה וכו' - בהחלט, ובצורה זו גם נסללה הדרך לתעשיית "השדרוגים", בה חברות ישראליות מצטיינות. זו בדיוק הסיבה שרוב אם לא כל מערכות הנשק "הקובנציונליות" של ישראל אכזבו בשוק היצוא - דוגמת רוס"ר הגליל, טנק המרכבה, תומ"ת השולף, רקטות ה LAR, מטוסי הכפיר והערבה וכו'.

ולעניין שטחיות הכתבה, גם פה אתה מחמיץ את הנקודה. תסכים בוודאי שבטור שכזה בעיתון יומי כמו הארץ לא ניתן לפרסם ספר או מחקר אקדמאים מלאים אלא להציג מאמר שיעניין קוראים מדיסיפלינות שונות ועל כן תפקידו של עורך המוסף הוא להפוך את כתיבתו של פדהצור למשהו שקל יותר ל "צרוך" (=שיקול כלכלי). שאפו להארץ שבכלל מרימים את הדגל הבטחוני ומאפשרים פרסום של טורים מקצועיים כאלו, בעוד שעיתונים יומיים אחרים מסתפקים בכתבות עלובות עד מביכות בסגנון במחנה של "כתבנו ביקר את פלוגת הזאבים המסטולים של גדוד 13 אי שם במוצב יקינטון ושמע איך כל החברה מתחלקים למעריצים של נינט ורוני"

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 13-10-2006 בשעה 00:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 12-10-2006, 19:21
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,246
המלצה ומה בדיוק החיסרון במדניות הישראלית הנוכחית?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "מהרתעה עמומה להרתעה גלויה - ראובן פדהצור"

אם בכלל היה צורך, הרי וענונו כבר הבהיר את העמימות די והותר! מר פרס בפליטות הפה שלו , וידיעות החל מהקשרים עם דרום-אפריקה וכלה בצוללות...

הרופא היקר (דר.) פדהצור, עטור התארים, לא רק שלא גיבה את טענתו באף יתרון, אלה אף לא "חשף" אף חיסרון במדניות הנוכחית. הסרת העמימות תהווה רק תרוץ והצדקה לעוד מדינות להצטייד בפצצה, ראה מצרים.
מהלך כזה רק יעמיד במצב בלתי אפשרי את הידידים הבודדים שעוד נשארו לנו: ההאשמות המוטחות בהם על מוסר-כפול וחד-צדדיות רק יגובו ויאומתו! ולמי זה בדיוק יתרום דר פדהצור היקר

בעוד שאם נשארה לנו הרתעה כל שהיא עדיף שתהיה בלתי מפורסמת. מי יודע על אילו קירעי-תרנגולת היא מתבססת... ואיזה פשלות מסתתרות שם...

העדר האופציה הצבאית לא יפוצה ע"י מהלך הרסני שכזה.

אם זה עומק המחשבה וכושר הניתוח של רופא כה דגול ואת הנהגתנו אנו אנו מכירים... אז יאללה למקלטים!

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 12-10-2006 בשעה 19:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 12-10-2006, 19:31
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,971
הכוונה בהסרת העמימות
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "ומה בדיוק החיסרון במדניות הישראלית הנוכחית?"

אינה רק להגיד יש לנו כך וכך ראשי נפץ, אלא גם לסמן קווים אדומים לאוייב. רק כך תוכל לייצר הרתעה אמיתית מול אוייב חמוש בנשק גרעיני (לפחות באופן עקרוני שכן כולם יודעים מה שווים הקווים האדומים של ישראל).

סביר להניח שהסרת העמימות תעשה בהסכמת האמריקאים בלבד, כך שהסתבכות עם ידידינו לא תהיה. הסתבכות עם "ידידינו" הארופאים סביר שתהיה, והסרת העמימות תענה מייד בתביעות לפרוז המזרח התיכון מנשק גרעיני. זה כמובן גם הפתרון היחיד האפשרי לטווח הארוך.

ואנונו ואחרים חשפו מידע שמיהמנותו בערבון מוגבל ולכן העמימות הטכנולוגית נותרה בעינה ואפשר להניח שגם בתחום הזה יש לא מעט הונאה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 13-10-2006, 00:22
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,382
הסרת העמימות היא פתח לקביעת מדיניות מלאה
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "העמימות היא בינארית: יש או אין נשק גרעיני לישראל"

ראשית, כפי שציינתי אין עמימות: כולם יודעים מה יש לנו. כניראה שהעולם מעט הוגן משחשבנו, והוא מבין שאם יש מדינה ועם שרשאים להגנה עצמית גרעינית- אלו ישראל והעם היהודי.
שנית, "העמימות" היא כיסוי למדיניות הממשלה שקיימת בפועל בנושא, שיכולה להיות נכונה או לא. לבנון 2 הוכיחה שמה שלא נבדק- לא יעבוד (ימ"חים, העורף, מודיעין על חיזבאללה).
עכשיו הזמן לראות האם יש לנו מדיניות לתרחישים הבאים:
א. פיגוע גרעיני: איך שורדים? איך מגיבים?
ב. התקפה מקדימה על אתרי כוח הגרעין הישראלי (גרעינית/ רגילה), יחסית ללא פגיעה באוכלוסיה: האם לישראל יש יכולת להגיב באופן דומה, בלי להדרדר להשמדה הדדית?
ג. התקפה גרעינית על השלטון בישראל (למשל, על גבעת רם בעת ישיבת המשלה): מי מוסמך להגיב?
ד. מטח טילים על ישראל מיורט עי טילי חץ; מתגלה כי חלק מהטילים היו גרעיניים. מה עושים?

בקיצור, כולנו היינו רוצים לחשוב שיש איפשהוא חבורת מנהיגים אחראים שדואגת להכל. אני בטוח שמערך הגרעין הישראלי נבנה ומופעל ע"י אנשים מצויינים, אבל אני לא סומך על מי שנותן להם הוראות.
אשמח אם תגיבו לעצם העניין (מדיניות חלופית לעמימות) ולא לעצם הכותב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 13-10-2006, 00:14
  primo primo אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.06
הודעות: 69
מה התועלות מהסרת העמימות ?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "מהרתעה עמומה להרתעה גלויה - ראובן פדהצור"

.
צריך להיות תמים לחשוב שהסרת העמימות תשפר/תגביר את ההתרעה. במלחמת יום כיפור, המצרים
הגבילו מאד את מטרת המלחמה ולא נצלו את ההצלחה הראשונית לחדור לעומק סיני.
ובעיקר, ומבלי להפחית מערך הגבורה של קהלני וינוש, בקרבות הרמה נכבשה נפח והיה טנק סורי
שהגיע לכמה מאות מטרים מגשר בנות יעקב. שום דבר לא עצר את הסורים מלשטוף למטה, לגליל.
יש רבים שסבורים שאיום מפורש מצד ישראל ("הישיבה" המפורסמת של הממשלה מליל ה-8 באוקטובר)
והצגה מוחשית לעיני הלווינים - לפי פרסומים זרים, הם אלו שהרתיעו את הסורים.
כמובן ענין וענונו, פרסומים על הצוללות ומחקרים רבים כך שהסרת העמימות לא תתרום להרתעה.
לעומת זאת היא תחזק את טענת היחס של איפה ואיפה שארה"ב ומדינות נוספות נוקטות כאשר משלימות עם ישראל גרעינית אך יוזמות עיצומים נגד מדינות אחרות באיזור שעומדות על זכותן (בצדק מבחינתן) להתגרען.

באשר לד"ר גרנות, הד"ר הנכבד התנגד גם לפרויקט החץ, התנגדות שלי לא ברורה ולטעמי רוב הציבור
לא יצביע על פרויקט החץ כטעות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 13-10-2006, 00:44
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
תגובה
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אני חייב לתקן טעות שמתחילה..."

לא מדויק, לסורים היו עתודות שריון וחי"ר משמעותיות ביותר שלא באו כלל לידי ביטוי או שבאו לידי ביטוי בגזרות ו/או בתזמון הלא נכונים, בין היתר בגלל שהם לא האמינו עד כמה קל, מהיר ופשוט יהיה להם לשטוף את המערכים הקדמיים שלנו ברמה"ג ולהגיע לעומקה, בטח לא בדרומה. למזלנו הרב הסורים רכזו את העיקר המאמצים שלהם ואת הכוחות היותר איכותיים שלהם כלפי מרכז הרמה ובצפונה, שם המרחק לגשרי הירדן הוא הקצר ביותר. אם היו מתגמשים אך במעט מהתכנית המקורית שלהם, מנצלים בחוכמה וזריזות את הפרצה העצומה שהתגלתה בדרום הרמה ומזרימים לשם את דיביזיות העתודה שלהם בזמן הנכון, היו מגיעים בקלות לנהר הירדן, מנפנפים לכל הרוחות את חלקיקי הכוחות שהתייצבו מולם ואף מנתקים את אוגדה 36 מעורפה. יש הטוענים שהם עצרו בגלל הפצצות ח"א, אחרים טוענים שבגלל איומי הגרעיון, נוספים טוענים שבכלל נגמר להם הדלק או שהגיעה הוראה מהרוסים. הכל נכון במידה כזו או אחרת אבל לדעתי בסופו של דבר, אולי בעצם כרגיל אצלנו, שחק לנו המזל יותר מהשכל.

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 13-10-2006 בשעה 00:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 13-10-2006, 01:08
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "מהרתעה עמומה להרתעה גלויה - ראובן פדהצור"

מצד שני, יש בעיתיות מסויימת בנטישת העמימות:

בהתאם להבנות גולדה-ניקסון, ישראל לא תודה בכך שיש ברשותה נשק גרעיני, ואילו ארה"ב לא תלחץ עליה בנושא ואף תספק לה נשק קונבנציונלי בשפע. האמנות בתחום הגרעין (הCTBT אם אני זוכר נכון) למעשה אוסרות על מדינות שלא ביצעו ניסוי גרעיני בשנות השישים לבצע אחד, והכרה בנשק גרעיני ישראלי (וישראל כנראה ביצעה ניסוי יחד עם דרא"פ, למרות ששמעתי חוקר רציני אחד טוען כי ככל הנראה הניסוי היה באמת דרום-אפריקאי נטו, וישראל שלחה רק משקיפים) בעצם מהווה "הכשרת השרץ" ודי שבירה של האמנות שהושגו עד כה בתחום הגבלת התפוצה.

מצרים, מדינת ציר חשובה שאף היא בעלת ברית של ארה"ב, מנסה כבר שנים לכרוך את הנשק הכימי (שאיננו למעשה נשק להשמדה המונית) שברשותה וברשות מדינות ערב עם הנשק הגרעיני של ישראל, במסגרת תביעה ל"פירוז המזרח התיכון מנשק להשמדה המונית".

כל עוד ישראל לא מודה במוצהר בכך שהיא מחזיקה בנשק גרעיני, היא נמנעת מלחצים שעשויים להיות לא נוחים למדי. זה לא אומר שאי אפשר לעמוד בלחצים אלו אם יוחלט שהסרת העמימות משתלמת יותר מההשלכות הפוליטיות הללו, אבל דומני שגם זה שיקול שמשחק כאן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:06

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר