10-10-2006, 22:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.06
הודעות: 51
|
|
הודו חושדת: רפא"ל ותע"א שיחדו ראש מפלגה
הודו חושדת: רפא"ל ותע"א שיחדו ראש מפלגה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
מאת יוסי מלמן [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
לפי החשד השוחד ניתן לו כשכיהן במשרד ההגנה כדי לקדם עסקה למכירת מערכת טילי ים-ים בהיקף 200 מיליון דולר [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] רשויות החוק בהודו חוקרות חשד כי חברות ישראליות, ובהן התעשייה האווירית ורפא"ל, שילמו שוחד לבכירים בממשלת הודו, ובכלל זה למנהיג מפלגה, כדי לזכות בחוזים לאספקת נשק.
לפי החשד, כחצי מיליון דולר שולמו בשנת 2000 כשוחד לנשיא מפלגת סמטה, ג'איה ג'איטלי, שפעל ממשרדו של שר ההגנה דאז, איש מפלגתו ג'ורג' פרננדז. סכום זה שולם לפי החשד כדי לקדם את העסקה לרכישת שבע מערכות של טילי ים-ים ברק לצבא הודו, בהיקף של כ-200 מיליון דולר. החקירה מתנהלת גם נגד חברות מרוסיה ומדרום אפריקה.
לפי החשד, כספי השוחד הועברו להודים באמצעות הסוכנים המקומיים של החברות הישראליות. על פי החוק בהודו, מנועות חברות זרות מלהעסיק סוכנים מקומיים ולשלם להם עמלות, ואולם בפועל הדבר נעשה.
דובר של לשכת החקירות המרכזית של הודו אמר היום (שלישי), כי "מדובר במערכת טילי ברק שהחוזה לאספקתה נחתם באוקטובר 2000 עם התעשייה האווירית. בהקשר זה נודע לנו, כי עמלה שמנה שולמה לנשיא של מפלגה פוליטית שפעל ממשכנו של מי שהיה שר ההגנה".
הנשיא אליו התכוון הדובר הוא ג'איטלי ושר ההגנה הוא פרננדז, גם הוא ממפלגת סמטה. פרננדז היה שר ההגנה בממשלת הקואליציה הקודמת, בראשות המפלגה ההינדית הלאומנית ביג'י.
התעשייה האווירית: "לא היו דברים מעולם"
מהנהלת התעשייה האווירית נמסר בתגובה כי "לא היו דברים מעולם". ממשרד הביטחון נמסר, כי ישראל משתפת פעולה עם החקירה המתנהלת נגד חברות ישראליות וזרות.
הודו הפכה בעשור וחצי האחרונים לשוק הגדול והחשוב ביותר של ייצוא הנשק מישראל, והיקפו בתקופה זאת מסתכם ביותר משלושה מיליארד דולר. בעסקאות הייצוא משתתפות כמעט כל החברות הגדולות בתחום בישראל. החברות הישראליות פועלות מול תחרות קשה, וגורמים המכירים את השוק ההודי כבר אמרו בעבר: "לא ניתן לפעול במדינה זו ובמדינות נוספות בלי לשחד פקידים וגורמים שיכולים לקדם את עסקות הנשק".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/772861.html
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.
|