לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-10-2006, 22:22
  מתוק19 מתוק19 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.10.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי גשש-בלש שמתחילה ב "בתקשורת אלחוטית משדרים בתדרים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גשש-בלש
בתקשורת אלחוטית משדרים בתדרים - התדר הוא זה הקובע את אורך הגל של השידור.

תדרים נמדדים ביחידות HERTZ. ( קילו-הרץ, מגה-הרץ וכדומה...)
אתה ברדיו קולט תדרים בסקאלה של 88Mhz עד ל- 108Mhz.
גלגל"צ למשל משדרים בתדר Mhz 91.8 באיפנון FM.

מכשירי קשר צבאיים למשל עובדים בתחום מתחת ל- 88Mhz כדי שלא יהיו להם הפרעות.
טלפונים אלחוטיים עובדים בתחום של 2.4 Ghz - הבעיה בתחום הזה שגם נתבים אלחוטיים משדרים בתדר הזה ולכן זה יוצר הפרעות.

לכן אפשר דרך נתב לשנות את הערוצים וכך לשנות את התדר שבו הנתב משדר כדי למנוע הפרעות בין המכשירים.

ראשית- כשאתה מדבר על "תקשורת אלחוטית" למה אתה מתכוון?, האם אתה מתכוון (אם בהחלט הבנתי נכון) על מחשבי נייד, רדיו וכדומה?

כתבת "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של השידור"- מה קורה אם אורך הגל הוא יותר מידי גבוה- מבחינת זו מה קורה?, ומה קורה כאשר אורך הגל נמוך? מה הציון של דבר זה?

כתבת- אתה ברדיו קולט תדרים בסקאלה של 88Mhz עד ל- 108Mhz- מה ההגדרה של סקאלה? ומה קורה כשהתדר עובר מ88mhz עד ל- 108mhz. מה קורה, מה זה מהווה?

"נתבים אלחוטיים"- יענו התכוונת לתקשורת אלחוטי"? מה זה נתב?

למה אפשר לדמות את התדר?

תראה, לא כל כך ברור , ה' יברך אותך על עזרתך!

יש לך מסן?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-10-2006, 23:21
  גשש-בלש גשש-בלש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי מתוק19 שמתחילה ב "[QUOTE=גשש-בלש]בתקשורת..."

שאלת כמה שאלות ואני אענה עליהן לפי הסדר ששאלת:

1. כשאני מדבר על תקשורת אלחוטית אני מדבר על מחשבים ניידים, מכשירי רדיו, מכשירי קשר, נתבים אלחוטיים, טלפונים אלחוטיים וכל מוצר טכנולוגי המקיים תקשורת ללא צורך בכבלים.

2. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.

ככל שהתדירות נמוכה יותר ניתן לשדר למרחק יותר ארוך.
למשל, צוללות משדרות פולסים חשמליים בין אחת לשניה בתדירות כל כך נמוכה שאוזן אדם לא תוכל לשמוע, הגל נמוך וגם בא במגע עם מים ולכן מסוגל לעבור מרחקים עצומים.

אין ציונים לאורכי גלים, כל תדר מתאים לעבודה מסוג שונה.

3. ההגדרה של סקאלה היא טווח תדרים, מתדר אחד עד לתדר אחר.

4. נתב הוא מוצר שיכול לחבר מספר מחשבים לאינטרנט במקביל, אם נתב הוא אלחוטי , ניתן לחבר אליו מחשב באופן אלחוטי ללא צורך בכבל - כל מה שצריך זה אנטנה במחשב.

תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ישן 04-10-2006, 10:38

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מתוק19 שמתחילה ב "תודה שוב, האמת קצת גדול עליי..."

תדירות במשמעות המילה היא מספר החזרות/התנודות של תנועה מחזורית ביחידת זמן.
תדר מייצג את מספר המחזורים של גל רדיו במשך שניה אחת.

LinkSys היא חברה המייצרת ציוד תקשורת כמו מודמים, נתבים וכדומה...
החברה נקנתה לפני כשנה בערך על ידי חברת הענק Sisco שהיא החברה הגדולה ביותר בעולם לציוד תקשורת.

סתם לצורך הדוגמה, 80% מהנתבים הגדולים באינטרנט העולמי מיוצרים על ידי Sisco.

הנה אתר הבית של LinkSys:
http://www.linksys.com/

הנה תמונה של אחד הנתבים האלחוטיים הפופולריים שהם מייצרים:

תראה, אני חייב לומר לך שבשביל להבין מה קורה באופן כללי אתה לא צריך לחקור את המושגים הטכניים לעומק, לא צריך לדעת חשמל, אלקטרוניקה או פיסיקה.
פשוט תדע שקיימת יכולת ואיך היא מסוגלת לעבוד, אם אתה רוצה להבין ולדעת אל תחקור את המושגים הטכניים בבסיס אלא תחקור לכיוון של "מה ניתן לעשות איתם" וכיצד הם מתפקדים.
ישן 05-10-2006, 23:47
  מתוק19 מתוק19 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי גשש-בלש שמתחילה ב "שאלת כמה שאלות ואני אענה..."

ציטוט:

2. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.

למשל, צוללות משדרות פולסים חשמליים בין אחת לשניה בתדירות כל כך נמוכה שאוזן אדם לא תוכל לשמוע, הגל נמוך וגם בא במגע עם מים ולכן מסוגל לעבור מרחקים עצומים.

אין ציונים לאורכי גלים, כל תדר מתאים לעבודה מסוג שונה.

תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:

כל טוב!

אני מהרהר המון על כל הדברים שאמרת לי בנידון, האמת היא שישנם דברים שאני יכול להגיד שתפסתי בשכל, וישנם דברים קטנים שאני מנסה להבין אותם עדיין.

. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.- בזה אני בהחלט מסכים, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה- אבל למה ביחס הפוך?, מה הכוונה של מילה זו?

אני מסכים גם עם זה, שככל שהתדירות נמוכה יותר כך ניתן לשדר למרחקים יותר גבוהים, ובדרך זאת אף אוזן לא תוכל לשמוע, אבל עם הגל בא עם מגע עם המים- המים כביכול גורמים שהגל לא יעברו בקלי קלות, וכך גורם לפיגורים של הגל, זה נכון?. וגם אני לא הבנתי מה זה פולסיים חשמליים?

מה זאת אומרת אין ציונים לאורכי הגלים? אי אפשר למדוד את הגלים?

תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:- חשבתי על זה, אבל הצורה של sinus ו- cosinus לא מתאימה כאן, משום שהגלים לא ממש דומים, או שלא הבנתי נכון?

תודה על ההסברים שוב.
ישן 06-10-2006, 00:17

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מתוק19 שמתחילה ב "[QUOTE=גשש-בלש] [b]2.[/b]..."

ציטוט:
ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה- אבל למה ביחס הפוך?, מה הכוונה של מילה זו?

כוונתי ביחס הפוך היא שככל שתדירות הגל נמוכה יותר כך הגל יוכל לעבור יותר מרחק פיסי.
מדוע זה קורה - ככל שהגל גבוה יותר כך עוצמתו גוברת וברגע שהוא "נתקל" במכשול הוא "מתנגש" בו בעוצמה ולא עובר הלאה. גלים נמוכים הם בעוצמה חלשה יותר ולכן מסוגלים להיתקל במכשול ו"לעבור" אותו.

ציטוט:
אבל עם הגל בא עם מגע עם המים- המים כביכול גורמים שהגל לא יעברו בקלי קלות, וכך גורם לפיגורים של הגל, זה נכון?. וגם אני לא הבנתי מה זה פולסיים חשמליים?

המים לא מונעים מהגל לעבור, אלא ההפך- המים הם מוליך מאוד חזק והגל הוא אות חשמלי.
אומרים תמיד שמים וחשמל יחד הם גורם מסוכן נכון? זה משום שמים הם מוליך מאוד חזק והחשמל עובר בהם בקלות ועם מעט מאוד התנגדות וכך אדם יכול להתחשמל.
במקרה שלנו המים הם מוליך שנושא את הסיגנל לאורך מרחק עצום בקלות ובמהירות.
פולס חשמלי הוא אות חשמלי - הגל משודר באותות אלקטרוניים שמשודרים בפעימות, כל פעימה היא פולס ( pulse), פולס הוא תשדורת גל אלקטרוני למעשה.

ציטוט:

אין דבר כזה ציונים לאורכי הגלים, כמובן שיש להם פרמטרים למדידה - כל גל נמדד בתדירות שהוא משדר, 90 mhz או 40 khz או 2.4 ghz- זאת הכוונה.

ציטוט:
אבל הצורה של sinus ו- cosinus לא מתאימה כאן, משום שהגלים לא ממש דומים, או שלא הבנתי נכון?

אם תחשוב על צורה של sinus או cosinus תשים לב שגם כאן מדובר על תנודה שחוזרת על עצמה לאורך הציר, לכן היא בדיוק כמו גל שבנוי מתנודות החוזרות על עצמן בתדירות קבועה.

משהו קטן
אני רואה שהעניין מעניין אותך ואשמח להמשיך לענות לך אבל הפורום הוא לא המקום הנכון לכן מכיוון שהוא עוסק ברשתות.
אם תרצה תוכל לפתוח אשכול בפורום חשמל ואלקטרוניקה , או לחילופין תוכל לשלוח לי הודעה פרטית דרך fresh, לשם כך פשוט תלחץ על השם שלי בתחילת הודעה כלשהי באשכול ובחר "שליחת הודעה פרטית".
ישן 04-10-2006, 17:46
  מתוק19 מתוק19 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי גשש-בלש שמתחילה ב "בתקשורת אלחוטית משדרים בתדרים..."

ציטוט:

גלגל"צ למשל משדרים בתדר Mhz 91.8 באיפנון FM.- באיפנון Am ו- Fm- אני מודע שקיימות שתי הערכים האלה, אבל אינני יודע את משמעותם המדויקת, ואני חושש שגם אינני יודע מהו הגדרתה של איפנון. תוכל להסביר לי?
סליחה על הבורות!

מכשירי קשר צבאיים למשל עובדים בתחום מתחת ל- 88Mhz כדי שלא יהיו להם הפרעות. לא הבנתי ממש, הפרעות במה? אפשר להביא דוגמא?. דהיינו, התדירות בעל נמוכה ביותר כביכול גורמת לפחות הפרעות בשיחה?
טלפונים אלחוטיים עובדים בתחום של 2.4 Ghz - הבעיה בתחום הזה שגם נתבים אלחוטיים משדרים בתדר הזה ולכן זה יוצר הפרעות. הערך הנמדד של 24 Ghz מהווה כאילו התדר הכי קטן או ההכי גדול?

לכן אפשר דרך נתב לשנות את הערוצים וכך לשנות את התדר שבו הנתב משדר כדי למנוע הפרעות בין המכשירים.
אתה מתכוון כאן מן הסתם לערוצי הטלוויזיה. האם ברדיו ספציפית בעל תדר של 88Mgz המשדרת מוסיקה, האם אפשר אכן להגדיר אותה כאל ערוץ גם?

תודה, תודה...תודה...
מודה לך מאוד!
ישן 04-10-2006, 17:55
  מתוק19 מתוק19 אינו מחובר  

ציטוט:

גלגל"צ למשל משדרים בתדר Mhz 91.8 באיפנון FM. למה הכוונה איפנון ?fM

מכשירי קשר צבאיים למשל עובדים בתחום מתחת ל- 88Mhz כדי שלא יהיו להם הפרעות. הפרעות במה- בשיחה? ככל שהתדר הוא נמוך יותר, יוצא מזה שההפרעות בשיחה הינם קטנים יותר, יענו שיחה "נקיה" בלי רעשים?
טלפונים אלחוטיים עובדים בתחום של 2.4 Ghz - הבעיה בתחום הזה שגם נתבים אלחוטיים משדרים בתדר הזה ולכן זה יוצר הפרעות. אוליי מכיוון שהתדר הוא הרבה יותר מידי גדול מן התדרים האחרים המצויים ברדיו, אז לכן יוצר כתוצאה מכך הפרעות בשיחה? אז למה משתמשים בהם?

האם רדיו בעל תדר של 88Mhz האם היא בהחלט גם יכולה להוות כערוץ? מהו ההגדרה של ערוץ במקרה זה?

אני מודה לך מאוד!

למעלה הדגשתי באדום תגובות והערות.
ישן 04-10-2006, 18:11

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מתוק19 שמתחילה ב "[QUOTE=גשש-בלש]בתקשורת..."

איפנון הוא תהליך של הרכבת אותות על גל רדיו לצורך העברתם למרחקים.
יש גל נושא וגל מידע ואנו מוסיפים את גל המידע שהוא אותות רדיו, טלוויזיה או תקשורת על גבי גל חשמלי וכך משדרים אותו למרחק.
FM היא שיטת איפנון שבה תדירות הגל משתנה ואילו עוצמת גל המידע נשמרת אחידה, לכן היא נקראת Frequency Modulation.
AM היא Amplitude Modulation וכאן משתנה האמפליטודה שהיא בעצם רוחב הגל- כלומר התנודה עצמה.

כשאמרתי שמכשירי קשר צבאיים עובדים בתחום מתחת ל- 88Mhz כדי למנוע הפרעות,התכוונתי שהם אינם רוצים לקלוט במכשירים שלהם אותות רדיו כמו גלגל"צ ורשת ג' למשל, שמשודרים בתחום מעל 88Mhz.
אין בעיה של רעשים בתדרים נמוכים לעומת תדרים גבוהים.

2.4Ghz הוא לא התדר הכי קטן וגם לא הכי גדול, מן הסתם קיים גם תדר 2.5Ghz וגם 6 Ghz וכך הלאה.
2.4 הוא התדר שבו עובדים טלפונים אלחוטיים למשל ועוד מגוון גדול של מוצרים.
משתמשים בתדר הזה כי הוא נבחר בתור תקן אחיד לשימוש, כך שאם יש שני יצרני טלפונים אז הטלפונים יעבדו באופן זהה יחסית וכך ייצרן שמייצר טלפונים ואביזרי תקשורת יודע תמיד באיזה תדר עליו לעבוד.

כשאני אומר כי ניתן לשנות בנתב ערוצים, הכוונה היא שכל ערוץ מייצג תדר מסויים ואנו משנים את התדרים בהם הוא משדר, אני לא מתכוון לערוצי טלוויזיה.
ערוץ היא מילה כללית המתארת אפיק תקשורת כלשהו, כמו שבטלוויזיה ניתן להגדיר ערוצים, כך גם ברדיו ישנם ערוצים, רק שברדיו לרוב משתמשים במילה תחנות - לפיכך: תחנות רדיו.

נערך לאחרונה ע"י גשש-בלש בתאריך 04-10-2006 בשעה 18:18.
ישן 06-10-2006, 00:18
  מתוק19 מתוק19 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Boss11 שמתחילה ב "תדרים וערוצים בLINKSYS"

כל טוב!

אני מהרהר המון על כל הדברים שאמרת לי בנידון, האמת היא שישנם דברים שאני יכול להגיד שתפסתי בשכל, וישנם דברים קטנים שאני מנסה להבין אותם עדיין.

. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.- בזה אני בהחלט מסכים, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה, האם בדירות נצוכה הגל לא משתנה?

- אבל למה ביחס הפוך?, מה הכוונה של מילה זו?

אני מסכים גם עם זה, שככל שהתדירות נמוכה יותר כך ניתן לשדר למרחקים יותר גבוהים, ובדרך זאת אף אוזן לא תוכל לשמוע, אבל עם הגל בא עם מגע עם המים- המים כביכול גורמים שהגל לא יעברו בקלי קלות, וכך גורם לפיגורים של הגל, זה נכון? ולכן לא מסוגל להגיע למרחק ארוך. וגם אני לא הבנתי מה זה פולסיים חשמליים?

תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:- חשבתי על זה, אבל הצורה של sinus ו- cosinus לא מתאימה כאן, משום שהגלים לא ממש דומים, או שלא הבנתי נכון?

אשמח אם תסביר לי כי אני אובד עצות
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר