|
28-09-2006, 22:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אלעד, אתה אומנם נכנס לקיצוניות אבל אתה מרגיש נכון את כיוון הרוח של דברי.
נכון, אני לבריטאני. אני מאמין שממשלה היא גורם מזיק. אבל אני גם מציאותי, וכן מבין שנכון לרגע זה אין פתרון טוב יותר מממשלה. (בעולם האידאלי שלי, אין ממשלה. לא קיים כזה דבר, רק המון אזרחים חופשיים המשתפים בינהם פעולה מתוך שכנוע עצמי עמוק, מתוך הכרה במציאות וחינוך ערכי בריא).
פתרון הבניים אותו צה"ל והמדינה מיישמים בעשור האחרון, הוא הפרטה הדרגתית של סמכויות נכסים ושרותים של הממשלה. היום יש יותר משטרה פרטית מאי פעם, וצה"ל מעסיק יותר ויותר קבלנים אזרחיים לביצוע עבודות שונות, שרוב רובן אינן בקו האש. זה תהליך טוב יעיל ומועיל.
תפקיד הממשלה צריך להצטמצם, לא להיעלם. יש יחסי חוץ, יש בקרה, יש אכיפה. הממשלה אמורה לייצג את האינטרסים של הציבור מול כל גורם כוח אחר בחברה. מעסיקים, ארגוני פועלים, צבא, מדינות שכנות וחיצוניות וכד'... .
למשל, בחינוך, תפקיד הממשלה מצטמצם לפיקוח על רמת ההוראה, תשלום דמי הלימוד לכל תלמיד וקביעת חומר הלימוד בבחינות הבגרות. הממשלה עוסקת רק ברישוי ובקרה. לא ניהול של בי"ס. באותו האופן גם בכל תחומי החיים האחרים. למנוע מחברה חופשית להתדרדר לג'ונגל.
עד כאן 60 שניות על חשיבה ליבריטאנית.
1. נשקים שנמצאים עמוק בארון נעול בנדן נעול בחדר נעול, לא מסתובב היכן שרואים אותו.
2. בהרבה תרבויות, גם מערביות, אנשים מסתובבים עם נשק בחיי יום יום. אם לציד, הגנה עצמית, ספורט וכיוצ"ב. זה לא הופך אותן למליטנטיות.
בחברות שהן כן מיליטנטיות, לאזרחים אסור להסתובב בחוץ עם נשק. (גרמניה הנאצית, בריה"מ, רומניה של צ'אוצ'סקו, מצריים... ).
לפי הדוגמאות הנ"ל, כנראה שההגדרות שלך ל"חברה מיליטנטית" אינן מדוייקות.
3. אחריות של המדינה והצבא - הארועים האחרונים הבליטו חוקי טבע לגבי מדינות וארגונים: הם לא יעילים. הם לא מסתדרים עם האחריות שמפילים עליהם. זהו דבר יסודי, חוק טבע, כוח עליון, אכסיומה. לכן הטעות היא להטיל עליהם אחריות שכזו מראש.
כל מה שאפשר להפריט ולהוריד את האחריות עליו לאזרח הוא שינוי חיובי. אזרח אמור לדעת לטפל בעצמו הכי טוב, יותר טוב מכל אדם אחר. אם יש מספיק אנשים עם בעיה / אינטרס משותף אז הם מתארגנים.
אפילו היה לצבא ולמדינה ניהול למופת, עדיין היו פאשלות. למה? חוק טבע. אף אחד אחר לא יכול לדעת מה אני צריך, ואף אחד לא יכול להגיד לי מה טוב בשבילי. זו הצרה של כל ארגון, שהוא מתחיל להכתיב דברים בשביל אחרים ולא מייצג אותם יותר.
במקרה של הצבא, פתאום החליטו לחסוך במלאים, או להעדיף יחידות סדירות בקבלת ציוד, להבליג על ביזבוז ואובדן ציוד לטובת שקט תעשייתי ועוד אלף דברים אחרים שהמשותף לכולם היא ראייה קצרת טווח (מפקדים הרי מחליפים תפקיד כל שנה וחצי, כדי להספיק להשתחרר מהצבא עם פנסיה של אלוף ונסיון מצטבר מינימלי - צריך לפחות 4 שנים בתפקיד כדי לשלוט בו).
4. למתנחלים, לקיבוצי הספר על הגבול וישובים מבודדים אחרים, לתושבים יש כיתות כוננות ונשקים פרטיים להגנה עצמית. עדיין חסרה המסגרת המשפטית המלאה כדי להגן עליהם במקרה שמחבלים נפצעים ונהרגים כתוצאה משימוש בכלי נשק כאלה. (לפי החוק, מחבלים הם אזרחים). ישראל שונה מארה"ב, שימוש בנשק להגנה עצמית אינו מובן מאיליו ועלול לגרור עונשים כבדים.
ההרגשה של המון אנשים, שגם כאשר השמיים באמת יפלו, שהעולם באמת יהרס, אז בת"א ימשיכו לחגוג. השאלה היא לא מה חושבים בת"א לגבי מצב השמיים, אלא מהי המציאות!
|
|