27-08-2007, 19:54
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
מעניין
אני לא רוצה להפוך את האשכול הזה לאשכול קוטר, אבל גם אני מכיר מישהו שאומר שהודח מהקורס כיוון שלא אהבו את הפרצוף שלו. מדובר בדוס (בוגר ישיבת מרכז הרב), ספרדי, עמוק מהפריפריה, ליכודניק ודעתן על גבול החוצפה (לדעת מדריכיו). גם אם אין לו "ידיים" (ויש לו), הוא ודאי יכול היה להיות נווט קרב. מכל מקום, היו איתנו כאלה שעברו את שלב הטיסות בו הוא נכשל, והוסבו להיות נווטים או מכוננים - ואתה לא יכול להבין איך הם כן והוא לא. ואגב - הוא סיים מסלול אחר, מאוד ייחודי וגם שם לא אהבו אותו - פשוט היכולת שלו היתה גבוהה הרבה מעל הממוצע ולא יכלו לזרוק אותו.
ואם יבואו ויאמרו לי שאני לא יודע (אני באמת לא) ויש קריטריונים שנעלים ממני ונהירים רק למדריכים ולאנשי בית הספר לטיסה - אז אצטט כאן מה ששמעתי ממדריך לשעבר בבית הספר - טייס F-15 שהפך חרדי (ברוח הפורום. הוא אפילו היה מה שנקרא "מזרחי") ואישר לי מפה לאוזן (כלומר, שמעתי ממנו ישירות ולא מפי השמועה) אחד מבכירי המדריכים בבית הספר הנ"ל, שלא אומר מה שמו, אבל בפורום הזה הוא הוזכר יותר מפעם-פעמיים: יש דבר כזה שנקרא "קריטריון המועדון". כלומר, חלק גדול מחוות הדעת הקובעת של המדריך על החניך מתייחסת לאיך שהוא תופס אותו מחוץ למטוס ובכלל לא באויר, אלא על הקרקע. ואופי ההדרכה שלו - אם תהיה יותר "ממיינת" או יותר "מדריכה" - נובע מאותה חוות דעת ראשונית.
תאמינו או לא, בהתחלה גם אני לא האמנתי. אבל האינסטנציה שאישרה לי את זה היא ישרה מאין כמוה, לא היתה רחוקה מפיקוד בכיר מאוד בחיל האויר - ונטולת אינטרס לחלוטין (בניגוד, נניח, לאותו טייס שחזר בתשובה ומטרתו המוצהרת היתה להשחיר בעיני את חיל האויר).
ערב נעים
אליהו
נערך לאחרונה ע"י אליהו ר בתאריך 27-08-2007 בשעה 19:57.
|