לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 07-09-2006, 01:04
  kapusta kapusta אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.08.03
הודעות: 805
תשובה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -AMIT- שמתחילה ב "שאלות לגבי משקאות ושתייתם... קאמפרי, סאוטרן קומפורט.."

שאלת קודם כל מה עדיין אפשר לשתות, כמובן שזה תלוי בכמה זמן הדברים האלו שוכבים אצלך בארון.. אני אניח שלא יותר מידי זמן, ומכאן היחיד שאמור להפחיד אותך הוא הבייליס הפתוח, מכיוון שבייליס זהו אייריש קרים שמכיל שמנת, שכידוע לך מחמיצה.

לגבי המרכיבים ושתייתם:
1. באקארדי - זהו רום, אפשר לערבב אותו בקוקטיילים שונים כמו קובה ליברה דקירי ומוחיטו. לפעמים משתמשים ברום גם לבישול.
2. בייליס - ראה הערה למעלה, למרות שאם הוא לא פתוח הרבה זמן אפשר לשתות אותו נקי, הוא לא חזק מידי וטעים
3. סאותרן - זהו משקה חזק יחסית (40% בערך) בטעם אפרסק (או שזיף?) שמבוסס על אלכוהול נייטרלי (פעם היו עושים אותו מוויסקי).. שותים אותו בכוס נמוכה או "סאות'רן-בול" או "סאות'רן-סאוור"
4. וודקה רוסית -וודקה לא מתקלקלת לעולם ואפשר לשתות אותה עם הכל
5. מוצרט שוקולד - אני מניח שזה ליקר שוקולד.. אם הוא סגור הוא לא יתקלקל כנראה... אפשר להשתמש בקוקטיילים.. למרות שאם בא לך אתה יכול להכין איתו גלידה או לשתות אותו סתם
6. קמפרי - משקה חלש יחסית (בערך 20%) שבדר"כ משמש כאפריטיף (משהו ששותים לפני האוכל כדי לפתוח תיאבון).. אתה יכול לערבב אותו גם עם סודה או מיץ לימון ולשתות ככה.
7. קלבדוס - נראה לי שזה סוג של ברנדי, לא סגור על זה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 09-09-2006, 11:26
  Naama157 Naama157 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
לינוקס צודק....
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי -AMIT- שמתחילה ב "[QUOTE=Naama157]שלום לך, ..."

אני באמת מצטערת, לא ציינת אף משקה זול, פשוט חשבתי באותו רגע על הליקר בננה המאוד ישן שיש לי, שכבר יש לו טעם מגעיל וכבר קניתי חדש ועדיין לא העפתי את הישן לכיור...

בכל מקרה, קוקטיילים? לא מכירה קוקטילים מקלבדוס כל כך, אני גם לא מתה על המשקה הזה, אבל מרום יש המון: הכי נחמד הוא המוחיטו - מעיכת פלחי לימונים עם הקליפות ועלי נענע בתוך כוס גבוהה, קרח עד למעלה, ורום. זו הגירסה הטעימה מבחינתי, כבר נתקלתי במסעדה שעושה את המשקה הזה עם סודה, וזה די לא כיף. דרך אגב את המוחיטו אתה יכול גם לעשות בקערה, סטייל קערת פונץ'. רום אתה יכול להוסיף כמעט לכל דבר. פירות, קפוא, או לכיוון המתוקים יותר.

לגבי מוצרט שוקולד, אתה יכול פשוט לחזק אותו (וודקה), או לערבב עם גלידה (להחליש......), ולדעתי יש מצב גם לתבל איתו משקה המבוסס על פרי אדום, אבל את זה תצטרך לבדוק.

לגבי קמפרי, ההורים שלי אוהבים פשוט להוסיף אותו למיץ תפוזים עם הרבה קרח. אני אישית לא מבינה את ההתלהבות ממנו :+))

איך מכינים את כל הליקרים / כהלים הללו? אגלה לך סוד, יש לי ספר מעולה מעולה. עד לאחרונה חשבתי שחטפתי את היחיד מהחנויות, ופתאום ראיתי בסטימצקי עוד אחד (שנה אחרי שקניתי!!). נקרא, באופן מפתיע, COCKTAILS, של סטיוארט וולטון, גדול כזה בצבע תכלת. מלא בהסברים מפורטים וחלוקה של כל הכהלים האפשריים, בתוספת ל-600 קוקטילים, עיצות לבר, תמונות יפהפיות וכד'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 10-09-2006, 18:23
  -AMIT- -AMIT- אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.05
הודעות: 56
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Naama157 שמתחילה ב "צודק...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Naama157
אני באמת מצטערת, לא ציינת אף משקה זול, פשוט חשבתי באותו רגע על הליקר בננה המאוד ישן שיש לי, שכבר יש לו טעם מגעיל וכבר קניתי חדש ועדיין לא העפתי את הישן לכיור...

בכל מקרה, קוקטיילים? לא מכירה קוקטילים מקלבדוס כל כך, אני גם לא מתה על המשקה הזה, אבל מרום יש המון: הכי נחמד הוא המוחיטו - מעיכת פלחי לימונים עם הקליפות ועלי נענע בתוך כוס גבוהה, קרח עד למעלה, ורום. זו הגירסה הטעימה מבחינתי, כבר נתקלתי במסעדה שעושה את המשקה הזה עם סודה, וזה די לא כיף. דרך אגב את המוחיטו אתה יכול גם לעשות בקערה, סטייל קערת פונץ'. רום אתה יכול להוסיף כמעט לכל דבר. פירות, קפוא, או לכיוון המתוקים יותר.

לגבי מוצרט שוקולד, אתה יכול פשוט לחזק אותו (וודקה), או לערבב עם גלידה (להחליש......), ולדעתי יש מצב גם לתבל איתו משקה המבוסס על פרי אדום, אבל את זה תצטרך לבדוק.

לגבי קמפרי, ההורים שלי אוהבים פשוט להוסיף אותו למיץ תפוזים עם הרבה קרח. אני אישית לא מבינה את ההתלהבות ממנו :+))

איך מכינים את כל הליקרים / כהלים הללו? אגלה לך סוד, יש לי ספר מעולה מעולה. עד לאחרונה חשבתי שחטפתי את היחיד מהחנויות, ופתאום ראיתי בסטימצקי עוד אחד (שנה אחרי שקניתי!!). נקרא, באופן מפתיע, COCKTAILS, של סטיוארט וולטון, גדול כזה בצבע תכלת. מלא בהסברים מפורטים וחלוקה של כל הכהלים האפשריים, בתוספת ל-600 קוקטילים, עיצות לבר, תמונות יפהפיות וכד'.


תודה רבה לך..

אני בהחלט חושב שאלך לקנות את הספר.. הוא בוודאי ייתן לי רעיונות ותשובות לכל מיני דברים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 07-09-2006, 20:12
  -AMIT- -AMIT- אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.05
הודעות: 56
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי kapusta שמתחילה ב "תשובה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kapusta
שאלת קודם כל מה עדיין אפשר לשתות, כמובן שזה תלוי בכמה זמן הדברים האלו שוכבים אצלך בארון.. אני אניח שלא יותר מידי זמן, ומכאן היחיד שאמור להפחיד אותך הוא הבייליס הפתוח, מכיוון שבייליס זהו אייריש קרים שמכיל שמנת, שכידוע לך מחמיצה.

לגבי המרכיבים ושתייתם:
1. באקארדי - זהו רום, אפשר לערבב אותו בקוקטיילים שונים כמו קובה ליברה דקירי ומוחיטו. לפעמים משתמשים ברום גם לבישול.
2. בייליס - ראה הערה למעלה, למרות שאם הוא לא פתוח הרבה זמן אפשר לשתות אותו נקי, הוא לא חזק מידי וטעים
3. סאותרן - זהו משקה חזק יחסית (40% בערך) בטעם אפרסק (או שזיף?) שמבוסס על אלכוהול נייטרלי (פעם היו עושים אותו מוויסקי).. שותים אותו בכוס נמוכה או "סאות'רן-בול" או "סאות'רן-סאוור"
4. וודקה רוסית -וודקה לא מתקלקלת לעולם ואפשר לשתות אותה עם הכל
5. מוצרט שוקולד - אני מניח שזה ליקר שוקולד.. אם הוא סגור הוא לא יתקלקל כנראה... אפשר להשתמש בקוקטיילים.. למרות שאם בא לך אתה יכול להכין איתו גלידה או לשתות אותו סתם
6. קמפרי - משקה חלש יחסית (בערך 20%) שבדר"כ משמש כאפריטיף (משהו ששותים לפני האוכל כדי לפתוח תיאבון).. אתה יכול לערבב אותו גם עם סודה או מיץ לימון ולשתות ככה.
7. קלבדוס - נראה לי שזה סוג של ברנדי, לא סגור על זה


איך מכינים אותם ?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 17-09-2006, 00:07
  משתמש זכר Hilon Hilon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.04.05
הודעות: 796
שלח הודעה דרך ICQ אל Hilon
תשמע..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -AMIT- שמתחילה ב "שאלות לגבי משקאות ושתייתם... קאמפרי, סאוטרן קומפורט.."

5 שנים זה לא לכאן ולא לכאן.. אם אתה לא בטוח אז אל תשתה, רק אתה יודע מה עבר עליהם..
בכל אופן, יש לך מלאי די חביב..
אני קצת יחזור פה על דברים של אנשים אבל אני גם יחדד לך..

-בקארדי סופיריור-
בקארדי הוא מותג הרום מס' 1 בעולם, ברום בפרט ואלכוהול בכלל..
מה שיש אצלך זה רום בלי תוספות, והוא משמש משקה בסיס מצויין לכמה קוקטיילים.

-בייליס-
מותג מובחר בתחום האלכהול השמנתי..
סביר להניך שמה שיש אצלך זה ליקר קפה של בייליס, או איירש קרים.
הוא משו בנז***, גם נקי וגם כחיזוק לקפה..
** לעולם אל תערבב משקאות שמנת עם משקאות חמוצים מכיוון שזה עלול לגרום סיבוכי עיכול חמורים.

-סאוטרן קומפורט-
ליקר אפרסקים.. הוא מגיע גם על בסיס וויסקי וגם על בסיס אלכוהול נייטרלי..
טוב בעיקר כתוסף לקוקטיילים.

-וודקה-
באמת שאין הרבה להוסיף.. =]

-מוצרט שוקולד-
ליקר שוקולד.. בערך אותו רעיון כמו הליקר קפה..

-קמפרי-
אפרטיף ביטר, משמש בעיקר לפתיחת התאבון, לא כדאי לשתות אותו סתם, בגלל שהוא מריר..
מה שהולך טוב עם קמפרי זה מיץ תפוזים סחוט טרי.. זה גם מאזן אותו וגם מדגיש טעמים..

-קלבדוס-
זה ברנדי על בסיס תפוחים.. די חזק, אבל אפשר להנות ממנו גם נקי וגם כתוסף לבישול..

לגבי צורת ההגשה שלהם, זה לא ממש קריטי.. העיקר שיהייה בכוס =]
אבל אם אתה רוצה את כללי הטקס..
חוץ מקמפרי וקלבדוס את המשקאות מגישים בכוס נמוכה ורחבה, אם או בלי קרח (אפשר גם בכוס ביתית פשוטה..)
קמפרי עדיף להגיש בכוס קטנה אם הוא לפני האוכל, או בכוס גבוה כדי שיהייה מקום לתוספת של מיצים לדילול לכל מצב אחר.. (ממולץ לא לחרוג מיחס של רבע כוס קמפרי ו4\3 מיץ )
קלבדוס מוגש בכוס ברנדי ("סניפטר"), הכוס הזו עוזרת בשמירה על טעמים וארומות.

לגבי ערבובים, חוץ מאלה שכבר הראו פה אתה בהחלט יכול למצוא עוד הרבה צורות של משקאות על בסיס של וודקה ורום בעיקר.. שאר המשקאות הם בעיקר תוספים או משקאות בפני עצמם.

מקווה שעזרתי.. =]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:37

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר