לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-09-2006, 19:06
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
הצבעתם גימלאים? ח"כ שרוני: הוטרדת מינית? מקציב לך חודש. (תחילה, הציע 48 שעות...)

על ראש הגנב בוער הכובע!!?!?

הוטרדת מינית? ח"כ שרוני מקציב לך חודש

בתום דיון בוועדת הכנסת שאישר את נבצרותו של נשיא המדינה, העלה ח"כ מסיעת הגמלאים הצעה מופלאה לחוק חדש: להגביל את פרק הזמן שבו תוכל אשה להגיש תלונה על הטרדה מינית לחודש. שרוני: "שלא ידברו איתי על טראומה."

ריבוי תלונות נגד אישי ציבור? שר המשפטים מסתבך? הנשיא בצרות? לח"כ משה שרוני פתרונים. חבר הכנסת מטעם סיעת גיל (הגמלאים) הודיע היום (ד'), בתום ישיבת ועדת הכנסת, כי בכוונתו להגיש הצעת חוק, לפיה אשה שעברה הטרדה מינית תהיה מחויבת להגיש תלונה במשטרה תוך חודש. מי שתאחר - לא תוכל לזכות לטיפול משטרתי בתלונתה.

תחילה הציע ח"כ שרוני כי פרק הזמן יעמוד על 48 שעות בלבד. זמן קצר לאחר מכן, שינה את דעתו ואמר כי פרק הזמן יהיה 96 שעות. בסופו של דבר החליט כי אשה שהוטרדה מינית תוכל להגיש תלונה תוך חודש, ולא - לא ידונו בעניינה. החוק בישראל קובע כי אין הגבלה למשך תקופת הזמן שעוברת בין מועד ביצוע העבירה למועד הגשת התלונה.

הדברים נאמרו בתום הישיבה הממושכת בוועדת הכנסת בה אושרה לנשיא המדינה, משה קצב, נבצרות זמנית מלכהן בתפקידו, בזמן השבעת השופטת דורית בייניש לנשיאת בית המשפט העליון. לפיכך, את הנשיאה הבאה תשביע הנשיאה הזמנית - יו"ר הכנסת, דליה איציק.

בשיחה עם ynet הסביר שרוני למה בכוונתו להגיש את ההצעה. "הגעתי למסקנה כי צריך לעשות תיקון לחוק, לא בעקבות הדיון שהיה בעניינו של הנשיא, אלא חשבתי על זה קודם לכן כשנבחרתי לכנסת". לדבריו, לא יכול להיות שאשה תתלונן על המעשים זמן רב לאחר שבוצעו. "לא יכול להיות זמן בלתי מוגבל, צריך שיהיה זמן סביר. שלא ידברו איתי על טראומה, כי אם המתלוננת באה לאותו מקום עבודה שבו נגרמה לה טראומה - אז מה זה אומר? שלושים יום זה זמן סביר, זה לא יכול להיות אחרת. אני בטוח שהכנסת תאשר את התיקון לחוק".

שרוני התייחס גם לכתב האישום שהוגש נגד שר המשפטים לשעבר, חיים רמון. "כל מי שביצע מעשה מגונה – שייענש בכל חומרת הדין. עם זאת, בסוף יראו כולם שאת כתב האישום נגד ח"כ רמון יבטלו. יש שמה בקיעים די רציניים. איפה נשמע שהמתלוננת נמצאת בחו"ל במקום להחזיק אותה בארץ. עוד צריך להביא אותה למשפט על חשבון המדינה. מבזבזים כספי ציבור על זה?".

ידיעות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3303520,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-09-2006, 01:42
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
כשאין מה להגיד...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי dana26 שמתחילה ב "עזוב"

אז קל לקלל...
אבל אם את רוצה התייחסות רצינית: אני חושב שאונס הוא אחד משני הפשעים החמורים ביותר בספר החוקים (השני, אם היה ספק, הוא רצח), ולשניהם מגיע עונש זהה.
אני טוען שמי שנאנסה או הוטרדה מינית או שנפגעה בכל צורה אחרת צריכה להתלונן מיד, כדי שזרועות החוק יוכלו למצות את הדין עם הנאשם. אני טוען גם שאסור לאפשר לנפגעות לשמור את הידיעה על העבירה ב"כספת" כדי להשתמש בה בעתיד כדי לסחוט את מי שפגע בה.
איכשהו הסקת מזה שאני אדם רע... איכשהו אני מסיק מזה שאת טיפשה (או חסרת כל ידע בהבנת הנקרא).

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 17-09-2006, 01:47
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
מי שנפגעה צריכה לרצות....
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "אוהו, ניחנת גם אתה ברגישות תהומית."

שמי שפגע בה יבוא על עונשו, לא?
וזו היתה כוונתי, ואני מניח שגם כוונתו של מי שהציע את הצעת החוק הנ"ל.
אין כל סיבה שעבירות כאלה ייצאו מהבויידעם אחרי 5, 10, 15 שנה לא מתוך כוונה למצות את הדין עם העבריין אלא כדי לנקום בו בדרך השפלה ביותר האפשרית (וזה בדיוק המקרה של משה קצב).
הטיפול בנזקים ארוכי הטווח של תקיפה מינית נמשך זמן רב, אבל העבריין חייב לבוא על עונשו - ולו כדי שלא יוכל לעולל דברים שכאלה לנשים אחרות (אני מניח שזו תהיה סיבה מספקת בשבילך...)

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 14-09-2006, 15:46
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
עדין לא הסברת לי מה מעיד עלי כעל שובניסט
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי משקיפה שמתחילה ב "ישראל היפה?"

אני מפנה שאלתי למשקיפה המאשימה אותי בשובניזם
אודה אם אקבל התייחסות ממנה

אני רואה בכל בני האדם שווים כלפי החוק.

אולי תועילי בטובך ותצטטי את המשפטים שכתבתי הנראים בעיניך כשובניסטים.

הרי מהתגובה הראשונה, הדגשתי שהתייחסותי לתקיפת גבר ואישה כאחד.

האם העובדה, שלדעתי שככל שהתלונה תוגש מהר יותר, היא תטופל ביעילות גבוהה יותר. מדוע להמתין שנים עד שהתוקף/פת יבוא על עונשו ולעיתים אף יצא זכאי מחוסר הוכחות קבילות. מדוע שבתקופת "השתיקה" יחוו עוד בני אדם את מעשי התוקפנות. מדוע לא יבוא על עונשו מיד בעקבות התקיפה הראשונה ולא "יאלץ" לחכות לשורת מתלוננים/ות.
מאחר ואני משתדל להמנע מהתייחסות לכותב - לא אביע דעתי עליך.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 14-09-2006 בשעה 16:00.
ישן 14-09-2006, 16:17
  משקיפה משקיפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
כמה אמיתות.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "עדין לא הסברת לי מה מעיד עלי כעל שובניסט"

רוב רובן של התקיפות נעשות ע"י גברים.
רוב המותקפים הם מותקפות.
גברים מותקפים כמעט שלא מתלוננים כיון שזה לא "גברי" להיות מותקף ואלה שמתלוננים מעזים לעשות זאת רק לאחר טיפול נפשי שבדרך כלל נעשה לאחר שנים, כך שברור שהתלונה מוגשת לאחר זמן רב.
לגבי נשים מותקפות הן יודעות שהן הותקפו אך שואלות עצמן איפה הן טעו. שלא כמו בפשע רגיל הקורבן כמו הסביבה (אני ושכמותי לא שותפות לכך) לוקח על עצמו חלק מהאשמה ונדרש זמן רב כדי לקלוט שאם הבוס שלך התנפל עלייך זה לא בגלל שחייכת אליו אלא זה בגלל שהוא מניאק.
כשאשה עובדת במקום עבודה שחשוב לה קשה מאד ללכת כנגד הבוס כשברור שהוא החזק.
לפני שנים מעטות התאבד מנהל בכיר של קופת חולים כשנודע שהוא צולם במצלמות נסתרות תוקף את מזכירתו. רני רהב ושות' הגנו על התוקף ע"י הצגת האישה כמתלוננת סידרתית (בפעם הראשונה היא לא צילמה) שהתנהגותה נלוזה. רק לאחר שמוטרדת אחרת (שלא התלוננה בזמן אמת) הצטרפה בגיבוי בעלה הופסק מסע ההסתה נגד האישה הראשונה שהואשמה כמעט ברצח. הבנת אפילו המצלמות לא הספיקו.
אין לי מספיק מקום להסביר לך על פוסט טראומה במקרים אלה.
מובן שהכי טוב להתלונן מיד, אך זה נדיר .
אדם נאור גם אם הוא בגיל של אלה שלא יודעים שהכללים שונו סביר היה שיבין שהטרדה מינית על כל סוגיה שונה מפשעים אחרים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:51

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר