13-03-2006, 12:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
נענה במרוכז:
עידו - ירון שינה את כל התפיסה בקורס מפקדים, הוא רוצה לראות את זה כמו בה"ד1, הגננים (שנקראים היום מפק"צים) הם המפקדים של הצוות, המפל"ג חונך את הגננים (זה כל כך מגוחך, המפל"גים לא הבינו איך אמורים לחנוך גננים) - כל השיטה החדשה אמורה לקרות בכמה מחזורים שבסופו של דבר כנראה שזה יהיה דומה לגנן בחי"ר (שזה גרוע).
לאמיר - ברור שהרקע משפיע, בהרצאות שלו לגננים יוסי היה אומר שהדרגה שהוא הכי אוהב היא הסמ"ר, הוא נתן תמיכה מלאה לגננים והאמין שהם אלו שמחזיקים את הענף. ירון הגיע עם תפיסה הרבה יותר שמרנית, הוא שם את האיררכיה הצבאית בסדר העדיפיות, סוללות אורגניות (זה כבר היה בתקופה של יוסי - ביטול נב"א והכנסת המ.טתים לסוללות) מסו"ל בוגר אקדמיה, סמסו"ל, 3 מפל"גים - בידיוק כמו סוללה אורגנית, בסופו של דבר עם כל הנסיונות שלו "לשפר" את החניכה והאיררכיה בתוך הסגל הוא פגע במטרה האמיתית של הקורס - להכשיר את החניכים.
אבל אני לא בטוח שיוסי היום היה יכול לעשות את מה שהוא עשה אז, היום כל הגישה בחיל השתנתה בכל מה שקשור לתפיסת הקצונה, אני מאמין שהיום גם הוא היה נאלץ להיכנע לחלק מהשינויים.
ודבר קטן על ירון - למרות שאני לא מסכים עם הגישה שלו הוא מפקד ענק, באמת, כמה שהוא שינה את הענף הוא עדיין היה פתוח לשמוע את הגננים, והוא היה פונה לסגל כדי לשמוע את דעתם גם אם הם לא באו אליו, הבעיה (או לא הבעיה - תלוי את מי שואלים) היא שהוא היה מאוד עקשן, הויכוחים איתו לא היו מניבים שום דבר.
|