03-09-2006, 07:22
|
|
|
חבר מתאריך: 31.03.02
|
|
מקווה שהאשכול הזה עדין אקטואלי...
אני מסכים עם Kill-Machine. איני יכול לתת לך הרבה עצות מדוייקות בקשר לאפשרויות לימוד ועבודה בארץ, כיוון שאיני גר בארץ, אבל באופן כללי אני רוצה להגיד כמה דברים.
אני עכשיו תלמיד שנה שניה בהנדסת מחשבים וחשמל (זה דומה מספיק) באוניברסיטת טורונטו (בקנדה). שתי השנים הראשונות הן אותו הדבר בשביל כולם בתחום הזה, אבל בשנים 3 ו4 יש לנו מבחר עצום של קורסים ואז אנחנו כבר מתחלקים למהנדסי חשמל ומהנדסי מחשבים. אני רשום בהנדסת מחשבים, אבל אצלינו בנתיים לומדים אותו דבר.
בשנה הראשונה ובחצי הראשון של השנה השניה אנחנו אכן לומדים דברים די משעממים, הרבה מתמטיקה, פיסיקה כללית, קצת חשמל ומגנטיות, וכו'. גם כן יש כמה קורסים לא מרתקים בכלל על התהליך ההנדסי באופן כללי, תהליך העיצוב, וכו'.
אחרי זה, לעומת זאת, הכיף מתחיל . עצם העובדה שאתה לומד *הנדסה* ולא מדעים כלליים אומר שלא כמו בתיכון, בסופו של דבר תתחיל ללמוד דברים שימושיים ופרקטיים, עם הרבה פרוייקטים שבהם תוכל לעשות דברים די מעניינים. אבל כמובן, עדיין תהייה המון תאוריה ומתמטיקה ולא תהנה בהכל, אבל לימודים זה אף פעם לא כיף 100% , מה לעשות.
אחרי כן, כמו שנאמר, תוכל לעשות תואר מתקדם במנהל עסקים וזה בכלל יהיה מצויין, למרות שכרגע אני לא מתכנן לעשות תואר מתקדם כי נמאס לי ללמוד כ"כ הרבה אולי אחרי כמה שנות עבודה אחזור ללימודים.
דבר אחרון, למרות שאני מסכים שהנדסת חשמל\מחשבים\אלקטרוניקה זה מעניין ופותח דלתות, זה לאו דווקא הדבר היחידי שמומלץ. אפשר לעשות מנהל עסקים ישר, זה גם מקצוע לא רע. רפואה בכלל פותח דלתות 100%, ובישראל ללמוד לרופא זה תהליך יותר פשוט (לא מבחינת הקושי של הלימודים, אלא התהליך עצמו) מצפון אמריקה. לעומת זאת, אתה אמרת שאתה אוהב פיסיקה ומתמטיקה, אז שוב חוזרים להנדסה. כמובן, יש עוד הנדסות די טובות. אני לא יודע איך בישראל, אבל בצפון אמריקה הנדסת מכונות זה גם דבר לא רע בכלל, במיוחד עם דברים כמו מכטרוניקה. וכמובן, למרות שזה לדעתי כיום פותח פחות דלתות, אם אתה אוהב הרבה מתמטיקה טהורה, חשיבה ולוגיקה, אפשר תמיד מדעי מחשב.
|