לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-09-2006, 14:46
  EDST EDST אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.08.06
בעיה בעת הפעלת מחשב ישן

שלום,

יש לי בעיה בעת ההפעלה של המחשב הישן שלי:
סלרון 500, 128 MB, לוח אם של חברת טוטם(Totem) המחשב בן יותר מחמש שנים.
תיאור הבעיה:
כאשר אני מפעיל את המחשב(לוחץ על לחצן ה-Power), נדלקים המאוררים, הנורה של CD-ROM, הנורה של ההרד דיסקים ולפי הצליל אני גם יודע שהם מסתובבים - וזהו, תהליך ההפעלה נעצר פה. המסך לא נדלק(הנורה ממשיכה להבהב במצב stand by), אין את צפצוף הבדיקה של הרמקול המובנה(system speaker), כונן הדיסקטים לא עושה בדיקה ולפי צג מובנה בלוח האם שנועד לאתר תקלות אני מבין שתהליך ההפעלה לא מגיע לביוס (המספר שמופיע על הצג לא נמצא בחוברת ההדרכה של לוח האם, אבל אני רואה שכאשר המחשב כן עולה, המספרים בו מתחלפים ואילו במצב שאני מתאר הוא נתקע ישר על מספר מסויים וזהו). לאחר הרבה נסיונות כיבוי והדלקה המחשב עולה בשלב מסוים. לפעמים הוא עולה מניסיון ההדלקה הראשון לפעמים אני לא מצליח להדליק אותו כמה פעמים ואז אני משאיר אותו במצב התקוע לחצי שעה ואז מנסה לכבות ולהדליק אותו - לפעמים זה עוזר ולפעמים לא(reset לא עוזר, רק כיבוי והדלקה). כלומר, אני לא מצליח לעלות על חוקיות כל שהיא, ולפי זה להגיע למסקנה מה גורם לתקלה. כאשר המחשב עולה, הכל עובד כמו שצריך ואין בעיות(הפעלתי תוכנת בדיקה על לוח האם - Norton Diagnostics והכל בסדר). כמו כן נסיתי לפתוח אותו ולדחוף בעדינות רכיבים - כרטיס מסך, הצ'יפ של הביוס(אם זהיתי אותו נכון), הסוללה, חיבורים של הספק ללוח, חיבורים להרדיסקים - ועדין אני לא מצליח לעלות על חוקיות. התקיעה הזאת קורה גם כשאני עושה reset לאחר שהמחשב כבר עלה- לפעמים נתקע ולפעמים עובר חלק. האם התנהגות כזאת אופיינית למצב שבו נגמרת הסוללה(זה אף פעם עוד לא קרה לי במחשב הזה ולכן אני לא יודע איך הוא אמור "להתנהג" במקרה כזה)? אם לא, מה זה יכול להיות ואיך לבדוק את זה?
תודה!

עוד בקשה קטנה - סתם, מתוך סקרנות מדעית, האם מישהו יכול בבקשה להביא קישור/קישורים לאתר/אתרים שבו יש הסבר מפורט למה אומרים שפנטיום D גרוע כל כך?
תודה.(נא לא לחסום אותי כפי שקרה לאנשים שדיברו על D, אני בסה"כ מבקש קישור, לא ויכוח)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-09-2006, 16:19
  EDST EDST אינו מחובר  

כן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Krush שמתחילה ב "ניסית את התוכנה לבדיקת הזכרון..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Krush
ניסית את התוכנה לבדיקת הזכרון מלמעלה ?

יכול להיות שמדובר בטינופת על לוח האם, האם ניסית לנקות את המחשב ?
יש ללוח שלך איזושהי אפשרות לבדוק מתחי הזנה דרך הBIOS ?

הוא דופק מדי פעם איזה reset תוך כדי פעולה ?

א. אם כשאתה אומר "התוכנה מלמעלה" אתה מתכוון ל-Norton, אז כן. כל מה שניתן היה לבדוק בסעיף של "לוח אם" בתוכנה בדקתי והכל תקין.
ב. לנקות זה מונח רחב... פתחתי אותו, הוצאתי את הכבלים של ההרדיסקים(בהתחלה חשבתי שהבעיה איתם), הוצאתי את המודם, קצת דחפתי ומשכתי את הכרטיס מסך, בדקתי שכל הכבלים במקומם, שאבתי קצת אבק - אבל זה לא היה יעיל במיוחד כי שואב האבק לא ניכנס לי כמעט לשום מקום ולא רציתי בינתיים להתחיל להוציא באופן שיטתי את כל הרכיבים(המודם ישן ואני לא משתמש בו אז לא היססתי). אין לי ממש "טינופת", רק שיכבה לא מבוטלת של אבק.
ג. הוא לא דופק ריסטים. כשהוא עולה, הוא עובד כאילו שום דבר לא קרה מעולם...הכל בסדר(זה מה שמוזר ודוחף אותי לחשוד בסוללה - ציינתי שהמחשב בן 5 שנים, האם זה זמן סביר בשביל החלפת סוללה?).
ד. בקשר למתחים אני לא בטוח למה אתה מתכוון, אני מצרף תמונה של תוכנה שהייתה בדיסק יחד עם לוח האם והנתונים בה הם מרגע כתיבת ההודעה. יש שם מתחים, אם אני מבין נכון זה המתחים עליהם דיברת?
תודה רבה!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י EDST בתאריך 03-09-2006 בשעה 16:22.
ישן 03-09-2006, 20:29
  EDST EDST אינו מחובר  

המשך...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Krush שמתחילה ב "א. התכוונתי לMemtest.... ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Krush
א. התכוונתי לMemtest....

נורטון זה אולי נחמד אבל לא זאת הייתה הכוונה.

ב. לזה התכוונתי בגדול, יכול להיות שיש הרבה אבק לפעמים,מהסוג הנבזי

שנתקע בתוך המאוורר ומקשה עליו להסתובב, תקף גם לספקהכח...

ג. לא נראה לי, הסוללה הייתה גורמת לו לבכות על BIOS המכילמידע שגוי

ו/או שהיה שוכח מדי פעם את התאריך והשעה.

ד. בדיוק מה שחיפשנו, יש שם מאוורר אחד שלא נמדדת מהירותו,של לוח האם.

אני מניח שאם יש מאוורר שלא מסתובב שם היית מדווח כבר, ורובהסיכויים

שהוא סתם לא קורא נתונים ממנו או שהמאוורר הוחלף או סופק עםאחד שלא

מודד את זה, אבל זה כן מוביל לשאלה אחרת - האם יש צ'יפיםלוהטים על הלוח ?

האם יש לך סלוטים במחשב שלא מתפקדים כמו PCI כזה או אחר ?

לא השתמשתי בMemtest, אבל הנורטון עשה בדיקה לזיכרון ולאהייתה שום בעיה, ובכלל אם היה משהו יוצא דופן אני מניח שהייתי שם לב- כל הבעיה זהההפעלה, ברגע שהוא עובר את שלב ההפעלה הראשוני הזה שבו הוא נתקע, הכל עובד בליבעיות(יחד עם זאת, הייתי מריץ ליתר ביטחון את ה-Memtest, מאיפה משיגים אותו?)

למיטב הבנתי אין בעיה של אבק עם המאוררים, הם מסתובבים ללאהפרעות(שוב, למיטב הבנתי ולפי הצליל שהם מפיקים).

בקשר למאוורר ללא המדידה - הנתון הזה תמיד היה מאופס מהסיבההפשוטה שיש לי רק 2 מאוררים - האחד על המעבד, השני בספק(ספק ג'נרי-כך ראיתי שקוראיםבפורום לרכיבים ללא חברה...) - מעולם לא היו לי יותר.

אומנם החלפתי פעם מאורר. זה היה המאורר של המעבד אבל אזידעתי טוב מאוד שזה הוא כי בהתחלה יצאו קולות מוזרים מהמארז וכשבדקנו הנתון שלהסל"ד של המאורר היה יורד, כלומר ידענו ללא צל של ספק שמדובר במאורר ואכן כשהחלפנואותו - הרעשים נפסקו.

בקשר לצ'יפים לוהטים. לא בדקתי ממש, אך לפני שאני בודק אנירוצה לשאול - מהו סדר הגודל של הפרש מתחים מקסימלי שאני עלול להתקל בו בין כלהרכיבים?(בקיצור, האם יש סכנת התחשמלות...)

ובנושא זה ראוי לציין גם שהבעיה מופיעה גם כשאני מנסהלהפעיל את המחשב אחרי שלילה שלם הוא היה כבוי.

ובקשר להערה האחרונה - למה הכוונה? יש לי כרטיס קולומודם(מנותק) שמחוברים דרך PCI(לא בדקתי אבל כמעט בטוח) וכרטיס המסך - AGP(יכוללהיות שאני מבלבל את האותיות אבל אני נתכוון לחיבור שהיה לפני PCIE)

תודה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר