16-12-2006, 13:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דני קריאף שמתחילה ב "האם מפקדי חי"ר מוסבים מסוגלים לפקד על אוגדה משוריינת"
אני תומך נלהב בגישת הכשרה ואימון רציניים לפי תורה מקצועית.
יש לנו את כל הכלים להעמדת מפקדים טובים בכל הרמות, אנחנו פשוט מוותרים לעצמנו ברמת הניהול והאירגון, ומפקירים את העמדות הטובות לאנשים פחות טובים.
האורים והתומים שלי בנושא מנהיגות צבאית והמקור התורתי\תיאורטי למקצועיות צבאית הוא תא"ל במילואים אלישיב שמשי.
לא יצא לי להכירו באופן אישי,אך תא"ל שמשי לדעתי יודע לזהות את הבעיה העיקרית שלנו להציג לה פתרונות סדורים.
אני ממליץ בחום ולמעשה בתחינה לכל המובילים כאן ובעצם לכל מי שיש לו נגיעה למקצוע הצבאי לקרוא את ספריו של תא"ל אלישיב שמשי, אפילו כמוני, ע"י השאלה מחברים וספריות (שלא ישתמע שאני מנסה לעשות לו קידום מכירות- לא פגשתי אותו מעולם והוא מן הסתם בוודאי לא שמע עלי אף פעם).
הספר ממנו יש להתחיל, לדעתי, הוא "איפה אני נמצא, לעזאזל?".
שם לא תפסיקו להגיד לעצמכם עם כל עמוד "אוי, אני מכיר את זה, כמה פעמים בשירות הצבאי נתקלתי בדברים האלה".
שם גם מוצגים לקחים והצעות פתרון.
גם שאר ספריו של תא"ל שמשי משכילים ומחכימים ואפילו מהנים לקריאה. אני משוכנע שכל מי שיקרא אותם יזדהה עם הכתוב וימצא את עצמו מהנהן בהסכמה או מניד ראשו בצער על אבחנות מדויקות של בעיות שכואבות לכולנו, אשר מתברר שחיות ומשפיעות ואף הורגות בחיילינו מאז קום המדינה והיווסדות צה"ל שלנו.
אנא אל תחשבו שתגובה זו היא יחצ"נות, המטרה היא להסב את תשומת לב האנשים כאן, שחושבים ואכפתיים ומעורבים, ואני מניח- מתוך מטרה להשפיע ולתקן.
אני אוהב לכתוב ולהתבטא כאן, אבל מבחינתי זה השלב הנכון להודות שיש מישהו חכם ומנוסה ממני שכבר עסק בנושאים החשובים האלה ויודע להציע בסיס לפתרון של לפחות חלק משמעותי מהם.
חבל לי שמפקד כמו שמשי אינו נמצא היום בדרג המטה הבכיר של צה"ל להשפיע על ניווט המערכת הגדולה ויקרת הערך הזו, צבא ההגנה (היחיד) לישראל.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|