עומר בר-לב השתחרר מצה"ל ב 1987 לאחר שסיים את תפקידו כמפקד סיירת מטכ"ל.
באוקטובר 1992 הוא חזר לצה"ל, הועלה לדרגת אל"מ ומונה לפקד על חטיבת הביקעה. לאחר קצת פחות משנתיים (יולי 1994) הוא עזב את התפקיד והשתחרר סופית מצה"ל.
בעריכה:
תוספת על שי אביטל
הארוע האחרון שבו פיקד על הסיירת היה ארוע קו 300, כעבור יומיים הוא הוחלף ע"י עומר בר-לב.
ב 1986 אביטל עבר הסבה לשריון שלאחריה מונה למג"ד 74 בחטיבת ברק.
לאחר הקדנציה כמג"ד שריון הוא מונה לפקד על חטיבת מילואים, אח"כ פיקד על החטמ"ר האחראי על טול כרם באינתיפדה הראשונה.
ב 1990 יצא ללימודים בבוסטון.
לאחר שחזר מבוסטון פיקד על חטיבת שריון סדירה ואח"כ סגן מפקד עוצבת געש.
באפריל 1994 הוא מונה למפקד עוצבת געש- האוגדה האחראית על רמת הגולן
בשלב מסויים הוא חשש שהוא לא יקודם לדרגת אלוף וכבר תיכנן לפשוט את מדיו אך פרשת ניר גלילי היא שגרמה למינויו לאלוף- הוא מונה למפקד גיס במקומו.
תא"ל ניר גלילי כזכור היה קצין שריון שמונה לפקד על גיס אך הואשם בהטרדה מינית ע"י פקידתו שאף עתרה לבג"ץ נגד קידומו.
מקור לכל המידע- הספר "סיירת מטכ"ל" מאת משה זונדר.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 09-10-2005 בשעה 22:00.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "יוני נתניהו, עמירם לוין,עוזי דיין - היו מפקדים בברק"
נכון
אם אני זוכר נכון (עידו, הספר הוא לא תירוץ P: ), אז עמירם ודיין היו מג"די 53 ועמירם גם היה מח"ט ברק ואוגדונר 36. יש לי ראיון איתו שם הוא מכונה תא"ל או אל"ם ע'.
יוני היה מג"ד או מ"פ בגדוד 74. על שמו נקרא מחנה הגדוד (רוויה ב') מחנה יונתן. שלט של מע"ץ עם השם הזה הוצב בכניסה לגדוד והמילה יונתן נצבעה על טנק הטירן שהיה על ערימת בולדרים ליד הש"ג.
אבל, כשיאשה היה חייל בגדוד מישהו החליט שהטירן יראה יותר טוב אם הוא יהיה בתוך הפלוגה ולא ליד הש"ג. הטירן נגרר אל אחד המשטחים (יש לי תמונה של הגרירה) ונצבע מחדש ללא המילה יונתן (שבטח לא אמרה לחיילים כלום). השלט של מע"ץ נפל (אני לא יודע אם נפל בגלל הגרירה).
למרבה הפלא היום אין אף אחד בגדוד שיודע ששם המחנה הוא מחנה יונתן.
יש משהו ספציפי שאתה מחפש?
שי אביטל בקריירה קצת יותר ארוכה - אלוף בצה"ל - לאחר הסיירת - מג"ד שיריון במלחמת לבנון, מח"ט מילואים, מח"ט מרחבית באזור טול כרם בתפקיד זה היו לו הישגים רבים, בתחילת שנות ה 90 פיקד על חטיבת שיריון סדירה, ואח"כ ס. מפקד עוצבת הגולן. באפריל 94' מונה למפקד העוצבה, תפקיד שמבטיח כמעט בוודאות דרגת אלוף. לאחר מכן מונה לרמ"ט פצ"ן, לאחר שהמתין תקופה ארוכה לדרגות האלוף, מונה למפקד גיס במקום קצין אחר שנחשד בהטרדה מינית. האיש שבמפקדת סיירת מטכ"ל סירבו בזמנו לשלוח לקק"צ - הפך לאלוף.
של תא"ל בן אברהם, היה פיקוד על מפקדה מיוחדת שהוקמה לצורך ההנתקות, שאיגדה מס' צוותים של יח' העילית לצורך (תודה לאל שלא היה צריך) חילוץ בני ערובה או התבצרות חמושה שמתדרדרת לכלל ירי.
עמוס בן אברהם התפטר מתפקידו כמפקד הסיירת, לאחר שלקח אחריות על מותם של ערן עופר וירון בר דור בתאונת אימונים כתוצאה מהתייבשות ב 92'. (סתם לידע כללי, מי שהיה בתקופה זו מפל"ג אימונים - האחראי באופן ישיר ללוחמים- כיום מפקד היחידה - בחור בשם עופר)
היה מפקד חטיבה מזרחית בלבנון וב 98' מונה למפקד ביה"ס לקצינים. במהלך האינתיפדה היה מפאו"ג 162...
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
חבר מתאריך: 08.03.05
ובאזרחות....
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "תפקידו האחרון והמיוחד ראוי לציין"
עד לפני מספר חדשים - עמד עומר בר-לב בראש חברה בשם VECTOP שעסקה בין היתר בתכנון ובייצור מכשור לטנקים. החברה לא צלחה ולא מכבר נמכרה (בנזיד עדשים...) לחברת ראדא שבראשה עומד אלוף (מיל) הרצל בודינגר. עומר איננו מעורב יותר בנושא.
בשנת 1999 גם פרסם ספר (אני מכיר רק אחד...) בשם: "הסדרי ביטחון בגולן - לנוכח פני שדה הקרב המודרני" (ספריית הפועלים) - חיבור מעניין ומומלץ אם כי איננו עדכני לזמננו.
יש עוד כמה מוצרים נחמדים - מערכת תיעוד גיחות ומערכת ניטור לצלפים לדוגמא.
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
לא נסחפנו בכלל... שי אביטל בחור טוב וקצין טקטי לא רע בכלל אבל ספק רב אם היה זוכה בדרגת האלוף הנכספת אלמלא פרשיית הטרדה מינית אחת (ניר גלילי) ולאחר מכן הוכיח עד כמה לא התאים לה מלכתחילה בגלל תפקודו בפרשיית הטרדה מינית אחרת (כשופט, והמבין יבין). בצה"ל של שנות ה-90 הפיקוד על אחד הגייסות הפיקודים בדרגת אלוף היה מתנת פרידה מיותרת לחלוטין לקצינים טובים וותיקים, שברור לכל שעתידם כבר מאחוריהם, למעט אולי יצחק בריק ולאחרונה גם בני גנץ.
בציבור שעומר בר לב גם חלק מעמותה של הכנה לצה"ל שניקראת "אחרי" הוא ועוד כמה תותחים לשעבר בצה"ל כמו האלוף יורם יאיר(יא-יא) , זאת עמותה שמפעילה לא רק הכנה לצה"ל אלא גם קומנות שנת שרות הכנה לבגרוית וחוגי סיירות מהכרה שלי איתם הם אנשים משיכמם ומעלה (שלוש שנים ב"אחרי":2 הכנה לצה"ל ושנה שנת שרות) הם מובילים את התנועה ממש קדימה וראיתי אותם לפחות פעם בשנה!(לפחות לפי מה שכטבתם פה אני מרגיש אכשיו די כבוד!!!!!!!)
לפי הספר, לולא פרשת ההטרדה המינית,
שי אביטל לא היה זוכה לדרגת אלוף... לכן על רמטכ"ל אין מה לדבר...
בקשר ליא-יא הוא פעיל בעוד הרבה דברים ולא רק ב"אחרי".
הוא לקח תפקיד חשוב בניסיון לאיחוד בין המחנות בתקופת ההתנתקות
הוא ביקש לצאת לקורס קצינים אבל לא שלחו אותו מכיוון שהיו חיילים עם נתונים טובים יותר משלו. הוא התעקש ויצא לקורס קצינים כאשר הוא יודע שהוא לא חוזר לסיירת מטכ"ל אך התמזל מזלו וחייל אחר שהיה אמור לצאת לקורס קצינים לא סיים את המסלול ושי אביטל קיבל את המקום בסיירת מטכ"ל בתור קצין.
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי sss1987 שמתחילה ב "גם לסיירת מטכ"ל הוא לא היה אמור לחזור"
"התמזל מזלו"..איזה שטויות..אם הוא הפך למפקד סיירת מטכ"ל סימן שהתאים ולא בגלל "מזל".
איזה שטויות. בהתחלה לא רצו להחזיר אותו ליחידה לאחר קורס קצינים אבל הוא התעקש ובסופו של דבר חזר , ובגדול. ולא בגלל ש"התמזל מזלו". בסיירת מטכ"ל הוא הוכיח את עצמו מספיק שהוא מתאים לפקד על אחת היחידות המובחרות בעולם אם לא המובחרת שבהן.
im now in a big trip in south america
and coming back to israel soon
but dont worry whan ever i have time im reading here the things
!!!and like allways uts very interesting
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.