12-06-2008, 18:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
|
|
התנצלות
ראשית, ליביו, אני מתנצל בזה, היות וכותרת שלי לתגובה קודמת נראתה לך פוגעת. אני בשום פנים לא התכוונתי לפגוע, ובמיוחד לא בך!
שנית: אחרי שעברתי שוב על כל הדיון, נראה לי שאת נושא ההנחיה של חימוש ארוך טווח ניתן לחלק לשני חלקים:הנחייה לטווח ארוך, והנחייה סופית. כל אחד מחלקי המסלול ניתן לניווט והנחייה ע"י GPS, אלא שכדי להימנע מתלות בגורם אחד בלבד, שניתן לשבשו, יש לבנות יתירות במערכת.
למרות כל ההסתייגויות שהושמעו ממערכת ניווט אינרציאלית, הרי שלא מדובר בטווחים של טיל ביניבשתי, אלא בטווחים בסדר גודל של נאמר 2000 ק"מ. בטווח כזה, יכולה מערכת אינרציאלית להביא את החימוש לסביבה הקרובה של המטרה. גם אם הייתה סטייה של אפילו קילומטר, מערכת הביות הסופי (ולא אכנס לחלופות השונות) יכולה בהחלא להנחות את החימוש במדויק ממרחק של 10-20 ק"מ מן המטרה.
מבחינת MAN IN THE LOOP: פרט לפקודת השמדה עצמית לצורך הפסקת המשימה, ישנה בעיה של תקשורת, אם כי ניתן לבצע תקשורת לוויינים חד או דו סיטרית עם החימוש, או לצורך קבלת תמונת מצב מהחיישנים שלו, או לשם החלפת משימה - REASSIGNMENT, או לביות סופי ידני.
כל הטכנולוגיות האלה בשלות, זמינות, ופרט לתקשורת לוויינים אינן מצריכות תשתית מיוחדת, לא על הקרקע ולא באוויר. עלי לציין שנושא הבלונים המשדרים אותות זמן, אחד באילת והשני בנהריה, הם גירסה של מערכת DME, והדיוק אינו מספיק להנחייה למטרת נקודה. למטרת שטח, אין בהם צורך, היות וגם ניווט אינרציאלי בלבד - מספיק מדויק.
|