27-07-2006, 09:41
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
שימו לב לספין: הקבינט ידון בהרחבת הפעילות;חשש שסוריה תפרש זאת כפעולה נגדה
מי דחף את סוריה פנימה?
אותו אחד שהדליף ידיעה זהה לכל העיתונים!
לידיעה: כשאותה ידיעה, בטקסט דומה, מתפרסמת בכמה עיתונים (ובמיוחד כשהיא מפורסמת בכולם) סימן שמישהו בעל אינטרס הדליף אותה לכתבים. ואז חובה על צרכן החדשות הנבון לנסות לזהות את האינטרס ולחסוך מעצמו את הספין.
מי שהדליף את ישיבת הקבינט ואת הנושא שידון בה הדליף גם את החשש שסוריה תבין את הפעילות לא נכון. חשש כזה (שלא קיים, זה רק ספין) מאפשר להסביר לציבור מדוע לא ירחיבו את הפעולה או ירחיבו אותה בצורה לא משמעותית.
הסורים יושבים בשקט ולא מתערבים. למה שיפרשו התקפה על נבטיה או על צור כהתקפה על סוריה. בייחוד לאחר שכל הכוחות הסורים יצאו מלבנון.
תתכוננו לכותרת בצהרים:
הקבניט החליט המשך פעילות מוגבלת בלבנון
בישיבת הקבינט שהתקיימה הבוקר הוחלט להמשיך את התקיפות בלבנון בצורה מוגבלת וזאת כדי למנוע עימות עם סוריה.
או גרוע מכך:
בישיבת הקבינט הוחלט להגביל עוד יותר את פעילות צה"ל מלבנון
בסקירות מודיעין ששמעו שרי הקבינט נאמר כי יש חשש כבד שהסורים יצטרפו למלחמה אם תמשיך ישראל בתקיפות. בשל כך הורה שר הביטחון לצה"ל להוריד את רמת הפעילות שלו בלבנון.
ואולי אני בכלל טועה (לצערי, כנראה שלא).