16-07-2006, 12:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.05
|
|
דיון :האם אנחנו חוזרים לימים שלפני אוקטובר 73?(לא מבחינה פוליטית!)
האם כבר 6 שנים אנחנו לא נמצאים ממש כמו בימים שלפני אוקטובר 73 ,כששאננות אפפה את ישראל והשיכרון מהניצחון ב67 עטף את האזרחים בביטחון לא נורמלי ואז הגיע ה6 באוקטובר 73 ואיתו התנפצו כל האשליות בנוסף לשלושת האלפים הארונות שנעטפו בדגל המדינה ונטמנו באדמה הזאת,והאנשים שחזרו עם השריטה מאל מאזה.
מאז ומתמיד מכרו לי את התדמית של צה"ל הצבא הכי חזק בעולם וניפחו לי את האגו,אבל היום לאחר קריאת חלק מן האשכולות הכל מתמוסס לי מול הפנים,אותם חיילים גיבורים מתים בסופו של דבר מחוסר מקצועיות של המערכת הצבאית,אותו חייל נחטף כי הערכות המודיעין לא מדויקות דיו,האם זה לא תחילתה של נפילת ההילה סביב צבא ההגנה לישראל והכניסה לפרופורציות ?,לכניסה למצב שבו צבא לא מתפקד בהכרח טוב אל מול אוייב נחוש ומאומן?,מערך שאנן ולא דרוך לרעות שבאות מן הצפון?.
לא יודע מה אתכם,אבל התחושה שלי שהמלחמה רק החלה,האבדות רק יגדלו והמצב של צה"ל יחמיר יותר מאשר ייטיב (המחסור בציוד,שחיקת מערך,הערכות מודיעין שגויות,וקו מחשבה של אנחנו נלחמים נגד פאלחים בשנת 48 כשאנחנו בעלי כל הטכנולוגיה),אני מקווה שאתבדה מהר מאוד.
נשמע כאילו אני בפאניקה אבל אני לא,לצערי מה שאני רואה זה מה שאני כותב,אנחנו משלמים בחיי אזרחים על נאיביות וחשיבה אסטרטגית מיושנת.