09-07-2006, 22:32
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
עו"ד יורם שפטל: לח"כ הערבי יש גיבוי של השופט ברק
עו"ד יורם שפטל אומר בראיון לערוץ 7 כי את האצבע המאשימה לגבי התבטאות חבר הכנסת הערבי ואסל טאהא, אשר המליץ לארגוני המחבלים לחטוף חייל ישראלי, יש להפנות כלפי בית המשפט העליון.
"אני סבור שח"כ טאהא עבר על החוק" , אומר שפטל , אבל, יש להפנות את ההאשמה כלפי פסיקת ביהמ"ש העליון "המתיר באופן שיטתי את השתתפותן בבחירות של מפלגות החותרות בגלוי תחת עצם קיום המדינה, חרף דברים כאלו וחמורים מהם שהובאו בפני ביהמ"ש העליון לגבי התבטאויות של כל אחת מהמפלגות הערביות המיוצגות בכנסת".
שפטל מוסיף כי "ביהמ"ש העליון בהנהגת נשיא ביהמ"ש אהרון ברק מעונין לקבע את המיעוט הערבי כולו במדינה כגייס חמישי חוקתי. מאחר והם ערבים ומאחר והאויבים הם ערבים, ויש בקרבנו מיעוט שהוא מאותו עם שבו אנו נלחמים, מותר למיעוט זה להיות למעשה זרוע חוקתית רשמית, גיס חמישי בתוכנו, על מנת לסייע לאויב הערבי שאנחנו נלחמים בו. זוהי תפיסת העולם הבסיסית העומדת מאחורי פסיקת ברק בסוגית היכולת של מפלגות ערביות בוגדניות שמזוהות עם האויב הערבי, ומשמשות זרוע פוליטית שלו בכנסת, להתמודד בכנסת".
שפטל מדגיש כי חבר כנסת ערבי איפשר לעצמו להתבטא באופן שהתבטא "כי יש לו גיבוי מלא בפועל מצד ברק להתבטאויות כאלה. אותו חבר כנסת יודע שאין התבטאות כזו או חמורות ממנה שתגרום לביהמ"ש העליון ש'נוצק בדמות ברק בעשור האחרון', למנוע ממנו להתמודד".
יחד עם זאת, שפטל סבור כי חמורה יותר היא התנהלות חברי הכנסת של השמאל הקיצוני כמו סיעת מרץ וח"כ שלי יחימוביץ', "המתנגדים להמשך קיום מדינת ישראל כמדינה יהודית ורוצים אותה כמדינת כל אזרחיה", בשל הצהרותיהם כי הם מוכנים לשחרר במו"מ את החייל החטוף תמורת רוצחים. למעשה החמאס הפעיל באופן פומבי גורמים בתוך מדינת ישראל כדי שהם ילחצו על הממשלה לנהל עימו מו"מ "ענין זה שחברת הכנסת יחימוביץ, עוד לפני שהחמאס אמר את הדברים, הזדרזה להתוות את הדרך עבור החמאס, ולבושתנו היא יהודיה, ענין זה חמור יותר מאשר דברי חבר כנסת ערבי".
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/152715
|