|
11-07-2006, 10:38
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
חיזבאללה לוקח אחריות למעשיו ? - אני מבין שאתה יודע מה הולך בתוך האירגון ויודע מתי האינטרס שלו הוא להכחיש ומתי לא. טוב...
|
לא, אבל אם מרבית המחקרים הרציניים בתחום שיצא לי לראות ומרבית הסקירות שקראתי בנושא מדברים על דפוס מסויים, אם דוברים ישראליים רשמיים וגורמים בטחוניים מתייחסים לדפוס הזה, אז למה לי לטעון אחרת? כי זה מנפץ איזו תמונת עולם שבניתי לעצמי בלי לבדוק קודם? החיזבאללה *בדרך כלל* מפגין עקביות ונוטה לאמינות בדיווחיו. כשהוא לא עושה את זה, אז מעניין לבדוק למה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
לא יודע למ הוספת את השורה עם הקטיושות לדיון. אני ציינתי שלחיזבאללה יש נשקים כאלה באיזור דרום לבנון.
|
נו, ואני פירטתי והסברתי כמה דברים בנושא, לטובת הקוראים שכן מתעניינים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
חיזבאללה לא פועל לפי דפוס שאתה מגדיר. הוא כן פועל נגד מטרות אזרחיות, גם אם מדובר בחלקן.
|
שוב, לחיזבאללה יש דפוס די עקבי בפעולות שלו נגד העורף הישראלי, כתגובה על פגיעה באזרחים לבנוניים. למה הוא עושה את זה? החיזבאללה מכיר את הדאגה הישראלית לחיי אזרחיה (ואף שיבח אותה לא פעם, במסגרת הטחת ביקורת בממשלה הלבנונית שלא עושה כך), ומנסה ליצור מאזן אימה שימנע מישראל לפגוע באזרחים לבנוניים, ובכך להצטייר כמגינם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
שוב, ההיגיון שלך לא ברור - אין דבר כזה כשנוח אז טרור וכשנוח אז גרילה.
|
זה מה שאתה אומר, אבל התבוננות זריזה על כל מיני "ארגוני שחרור" למיניהם מאז שנות השבעים משתמשים בשתי השיטות, תלוי במצב. אני מניח של"קומנדנטה" המצוי או ל"אבו-(הכנס שם ערבי החביב עליך)" זה מאוד משנה שמישהו בפורום פרש אמר להם ש"אין דבר כזה".
כפי שציינתי, עם עליית הטרור המודרני (פיגועים המוניים, חטיפות מטוסים, וכו') לא ממש ידעו לבלוע את זה בהתחלה, וקראו לזה "גרילה אורבנית". לקח קצת זמן לאבחן ולנתח את התופעה, ואם אתה ממש רוצה, אני יכול לתת לך כמה הפניות לספרים מרתקים במיוחד.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
לא ענית על הטענה שלי שצריך להחריב שכונה בעזה על כל קסאם - אותו עיקרון. אתה מתעלם ממה שנוח, זה אמנם קל אבל לא רציני.
|
אני מתעלם ממה שמטופש ומתלהם, אבל אם נצמד לעניין הזה, נוכל לשים לב שהחיזבאללה בדרך כלל שומר על מידתיות מסויימת בתגובותיו (תיכף תגיד לי שהחיזבאללה לא מגיב אלא רק יוזם מעללי רצח וחבלה, נכון? אז למה דוברים קצת יותר רציניים ממך כמו שלמה גזית או שמואל גורדון אומרים אחרת?), וכך גם ישראל שומרת על מידתיות בתגובותיה, ועל כל קסאם מפוצצת בעזה מכוניות של כל מיני פעילים, ולפעמים גם עוברים-ושבים נפגעים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
חיזבאללה פועל איך שנוח לו ואין לו רק דפוס פעולה צבאי. גם אחרי הנסיגה, כשנוח לאירגון, הוא תוקף. כשיש איזו תקרית בדרום, חיזבאללה ישר נכנס לעניינים ומחמם את גזרת הצפון. מדובר בדברים צפויים מראש. מדובר באירגון טרור שתומך בטרור נגד ישראל ומבצע אותו גם, באופן עקיף וישיר.
|
מדובר גם במפלגה לבנונית עם אינטרסים לבנוניים. כמו כן, בהתחשב בעובדה שהפעילות בצפון מתנהלת מאז שנות התשעים לפי כללים חצי-רשמיים, קצת קשה לומר שהוא "פועל כשנוח לו", בדיוק כמו שישראל לא "פועלת כשנוח לה". פועלים בדרך כלל כשנוצר צורך, שישנה הזדמנות, וכשזה משרת אינטרס מסויים ששווה את המחיר הידוע. דפוס הפעולה של החיזבאללה, כפי שניתן לראות, הוא דפוס צבאי בעיקרו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
עוד פעם. עימאד מורנייה קושר לא ע"י ישראל, אלא ע"י ארה"ב בעצמה לפיגועים בתאומים. הוא איש חיזבאללה. איש חיזבאללה שקושר לפיגועים כאלה. עכשיו, אמנם אתה אמור לכאורה להבין את הדבר באופן פשוט אך אני רואה שאינך מבין. הפיגועים האלה הינם פיגועי טרור, חיזבאללה קשור אליהם. יש לך אולי עוד איזו תהיה בלתי מובנת שצריך להסביר או שתסתדר לבד ?..
|
גם סדאם חוסיין קושר לאל-קאעדה, אגב, ועימאד מורנייה הוא מבוקש ותיק מאוד, מאז שנות השמונים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
כוונתי להקמתו של האירגון זה ששורשיו החלו נוצרים בתקופה הזו, יחד עם מהפכת האייתולות באיראן (79'). הקמה דה פאקטו הייתה בתחילת שנות ה-80, הרעיון עצמו החל מתגבש כבר לפני.
|
כוונתך לתרץ את העובדה ששלפת טענה מהשרוול בלי לבדוק אותה. לפני החיזבאללה לשיעים היה את אמל (שעסק בעיקר בהגנה על שיעים מפני מיליציות לבנוניות אחרות, ולא בהתנגדות לישראל שלא היה בה צורך), וכמה מאגודות הצדקה שנמצאות תחת חסות החיזבאללה כיום היו גופים שקדמו לו. אבל העובדות מאוד פשוטות - החיזבאללה הוקם בשנות השמונים המוקדמות, ואם אתה "יודע" אחרת, בבקשה תפנה אותי למקור שטוען כך, אשמח להרחיב את ידיעותי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
בקשר להבנת הנקרא. לא טענתי שאתה תומך באחזקת נשק של חיזבאללה. טענתי, וזה מה שאתה עושה, זה שאתה מעלה את הסיבות (תירוצים) של חיזבאללה לאחזקת הנשק. שוב, זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זאת אחזקת הנשק כשהם לכאורה רוצים להתקדם כמפלגה וכגוף ציבורי שמיוצג בפרלמנט. מבחינה חוקתית, אמור להיות רק כוח צבאי אחד ויחיד במדינה, לכן חיזבאללה לא אמור בכלל להחזיק נשק.
|
החיזבאללה לא "אמור" להחזיק בנשק בערך מאז 1991. הסיבה שהוא כן החזיק בנשק הייתה ששום ממשלה לבנונית לא יכלה לפרק אותו מנשקו כל עוד הוא המשיך במה שנתפס בלבנון כהתנגדות לגיטימית נגד כיבוש זר. מכיוון שהכיבוש הזר הסתיים, החיזבאללה אמור כעיקרון להתפרק מנשקו, אלא שכמו כל ארגון שרוצה להנציח את קיומו (בהקשר זה מומלץ לקרוא את ההומורסקה של אפריים קישון על "תולדות המיות"ר") הוא לא שש לעשות זאת, ולכן מחפש צידוקים שיוגדרו כ"המשך הכיבוש".
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
ובקשר לנותנות החסות, איראן וסוריה. מטרתה של איראן היא טרוריסטית (אם נגדיר זאת כך) מובהקת. גם ע"י הפעלת חיזבאללה וגם אם תיזכר, אלפי איראנים "התנדבו" וחתמו על טופס התאבדות בישראל -- למות כשאהידים. אל תגיד לי שהגישה הפונדמנטליסטית הזאת, שממנה יצא אירגון חיזבאללה, היא גישה שנוקטת בלוחמת הגרילה. ההיפך הוא הנכון.
|
שוב, יש לך חוסר הבנה עמוק במושגים "טרור" ו"גרילה". לפי הגישה שלך מדובר בתוויות שאחת מהן היא שם מכובד והשנייה שם גנאי (האם מסעדה גרועה שעושה לך "הפתעה" בבטן נוקטת בטרור קולינארי?) בעוד שלמעשה מדובר בשתי דרכי פעולה, שננקטות ברחבי העולם על ידי טיפוסים שבדרך כלל מכנים את עצמם "לוחמי חופש", ומכונים על ידי יריביהם "כנופיות/חתרנים".
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
ובהקשר הגלובאלי. לא רק ע"י ישראל, לא רק ע"י ארה"ב. גם ע"י האיחוד האירופי (אמנם היה להם קשה אבל בסוף עשו כן) - חיזבאללה מוגדר כאירגון טרור. לא גרילה, ט-ר-ו-ר.
|
יש לך קישור להצהרה הדנה בכך? כי לאור חוסר הדיוק שהפגנת עד כה יש לי הרגשה ששוב ראית צל הרים כהרים. החיזבאללה יכול לבלות כמה שהוא רוצה ברשימת ארגוני טרור/תומכי טרור, אך העובדה היא פשוטה - לאחר התחלה טרוריסטית די שגרתית בשנות השמונים, החיזבאללה עבר לעבוד בשיטות של גרילה. זה מה שאני מנסה להסביר לך, וזה מה שכל מחקר רציני בנושא מתייחס אליו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
עריכה: אכן גם הפיגוע בחצובה בשנת 2002 (שהוזכר ע"י אחד הגולשים פה), בוצע לאחר הנסיגה. היה "אירוע טרור למופת" ולא תואם כלל את השבלונה שאליה ניסית להכניס את חיזבאללה. חיזבאללה הוא אירגון טרור, מהגרועים אם לא הגרוע ביותר שקיים בעולם שתקופתנו. יש לו יכולות גבוהות ומחשבות רצחניות. אירגון טרור שצריך לבוא על סופו כמה שיותר מהר.
|
ושוב, אתה סתם מתופף על החזה בצורה מאוד לא פרודוקטיבית. אני לא מנסה להכניס את החיזבאללה לשום שבלונה, אני סתם מנסה לתאר מצב מאוד פשוט - החיזבאללה הוא ארגון שמשתמש בעיקר בשיטות של גרילה, כדי להלחם נגד ישראל. הפגיעות שלו בעורף הישראלי הן בדרך כלל כפופות לדפוסים מסויימים, ומעורבותו הישירה בטרור-חו"ל מצומצמת מאוד. אם תפסיק להדבק למשוואה שיצרת לעצמך בה גרילה=לוחמי חופש אציליים וטרור=אנשים רעים שהורגים יהודים, ותנסה להבין מהם גרילה וטרור, תדע יותר ותבין יותר, וזה אף פעם לא דבר רע.
בכל אופן, הויכוח הזה מתחיל לשעמם ולבזבז זמן. אם אתה רוצה, אתה יכול להמשיך אותו עם עצמך ועם המושגים שהמצאת לעצמך והנימוקים שביססת על מה שנדמה לך. אני עייפתי, ואין לי חשק לדיונים שנראים ככה:
http://img109.imageshack.us/img109/4622/ia3yp.jpg
|
|