05-07-2006, 21:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
מייצב תמונה מובנה בגוף עצמו קיים נכון להיום רק במצלמות של מינולטה - 5D ו-7D. המצב צפוי להשתנות בעתיד, כאשר ייצאו מצלמות חדשות של פנטקס וסוני (DSLR כמובן) שיכללו מייצב כזה. כמה זה חשוב - לא יודע להגיד לך, כל מקרה לגופו. אם אתה מרבה לצלם עצמים נייחים בתאורה חלשה ואין לך חשק \ כוח \ אפשרות להשתמש בחצובה - אז המייצב יהיה חשוב מאוד. אם לא - אז פחות חשוב.
לגבי האחריות של אלודה - אתה יכול לפנות לאלודה עצמה, www.aloda.co.il . המחירים שם יהיו גבוהים יותר מאשר בחנויות כמו camera4less - ככה שעליך לעשות את השיקולים שלך איפה לקנות. אני קניתי בחנות שנתנה שנה אחריות (מצלמת קנון 10D) ועד היום (עוד מעט 3 שנים, טפו-טפו-טפו) אין לי בעיות. לדעתי המצלמות האלה הן אמינות מאוד והסיכוי שתקרה תקלה בשנה-שנתיים הראשונות הוא קטן יחסית.
לגבי החנויות - יש את פוטופילם (אלנבי 84), פוטו-ריפלקס (גם אלנבי, קצת צפונה מ-84) ויוגנד (בן-יהודה 5 נדמה לי). ל-camera.co.il אני לא ממליץ להיכנס וגם לא ל-MDK. אל תצפה שייתנו לך לשחק יותר מדי עם המצלמות - סביר להניח שאין להם את כולן בתצוגה. בכל מקרה אפשר להתקשר ולברר. מניסיוני, אילן בפוטו-רפלקס מספק יופי של שירות 0 אדיב, מקצועי ומאוד עוזר במקרים של התלבטות. אצלו מקבלים גם הנחה על מזומן ועד כמה שאני יודע - הוא מוכר רק ציוד שבא עם האחריות של היבואן הרשמי.
בהצלחה.
|