28-06-2006, 21:48
|
|
|
חבר מתאריך: 19.12.05
הודעות: 253
|
|
הנקודה הישראלית במלחמה הקרה השנייה
בתוך הזירה הבינ"ל המתגבשת בשנים האחרונות, משתייכת ישראל באופן מובהק לגוש הדמוקרטי - הברית הקרובה עם ארה"ב, המאבק רב השנים בטרור ויכולת ההשפעה על יציבות האזור וכתוצאה מכך על מחירי הנפט, הופכים את ישראל לגורם משמעותי במלחמה הקרה השנייה. </B>
7 מיליון תושבים החיים בשטח בן כ-21,000 קמ"ר (לא כולל יו"ש), מציגים כלכלה מודרנית, תעשיית היי-טק מהמפותחות בעולם וצבא חזק ומיומן. רוב מדיניות החוץ הישראלית מושתתת על יחסיה המיוחדים עם ארה"ב, אולם ישראל שומרת על יחסים טובים גם עם האיחוד האירופי ומדינות נוספות.
יחסי ישראל-ארה"ב
פיגועי ה-11 בספטמבר ולידתה של הדוקטרינה האמריקנית בנושא המלחמה בטרור, העלתה את החשיבות של ישראל לא פחות ואולי יותר מכל אירוע פוליטי-צבאי אחר בעבר. הכוחות הבינלאומיים הנמצאים בעיראק בראשות האמריקנים והבריטים, לצד הנוכחות הצבאית סמוך לגבול הסורי, מהווים זעזוע עמוק בקרב מקבלי ההחלטות במדינות המזה"ת, בעיקר סוריה, איראן ועיראק של ימי טרום המלחמה.
פעמים רבות עמדה החשיבות הישראלית בעיני האמריקנים למבחן- בשימוש בזכות הוטו כנגד החלטות אנטי-ישראליות, במתן נשק מתקדם וסיוע כספי, בחקיקה נרחבת כנגד ארגוני טרור פלשתיניים (כולל הסיוע בהטלת החרם על החמאס), ובהסכמה אמריקנית עם עיקרי המדיניות של ראש הממשלה הקודם, אריאל שרון, על אף הרצון בקידום מפת הדרכים.
ישנם שלושה סוגים של מדינות במזה"ת בימינו:
הסוג הראשון הוא המדינות המעודדות יציבות כדוגמת מצרים וירדן ובמידה רבה גם סעודיה, המנסות לתווך ולהציע פתרונות דיפלומטיים למשברים.
הסוג השני הוא המדינות המנסות לערער את היציבות כמו איראן וסוריה, המעודדות את הטרור בכל מקום בעולם ובכללו בעיראק, והמשחררות איומים לכל עבר, בעיקר כלפי ישראל.
הסוג השלישי הוא, בעצם, מדינת ישראל עצמה, שברצותה מעודדת יציבות כמו בתחילת שנות ה-70 כשמנעה פלישה סורית לירדן, בתקיפת הכור הגרעיני העיראקי וכדומה, וברצותה יכולה לגרום לאובדן היציבות, אם תעשה שימוש נרחב בצבאה כנגד מדינה ערבית אחרת.
לכתבה המלאה - http://www.sikurmemukad.com/sikurim...war/israel.html
|