19-06-2006, 20:18
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי itamor
אני קצת נבוך לגלות את בורותי ברבים, אבל מכיוון שאני בתחילת הדרך ואין לי ברירה אלא לללמוד, אני נאלץ להאריך ושאול: מה הכוונה במונחים/טכניקות HALO ו- HANO שצוינו להלן.
|
ליקטתי עבורך מידע מאשכולות שונים בפורום (נכתב ע"י כמה מהגולשים) :
High Altitude, Low Opening HALO
משמע, קופצים בגובה רב (וזה למה המסכות חמצן בהרבה מקרים) ופותחים מצנח בגובה נמוך.
HAHO - High Altitude High Opening
קופצים מגובה רב וגם פותחים מוקדם (לא בהכרח ישר).
הצניחה הצבאית הרגילה היא שונה לחלוטין, בעוד השתיים הקודמות הם סוג של צניחה חופשית, הצניחה הצבאית תתבצע בד"כ מגובה נמוך מאוד (יחסית), והמצנח נפתח אוטומטית ברגע היציאה מהמטוס.
הרבה תמונות וגם כמה סרטים:
http://www.militaryphotos.net/forum...ead.php?t=57403
בספר הבידיוני CRISIS FOUR שכתב אנדי מקנב מהSAS (יחידת העילית הבריטית) הוא מתאר בתחילת הספר מבצע חשאי בסוריה: איך מכניסים 4 לוחמים חמושים מכף רגל ועד ראש למדינה?
פשוט... ה -4 מועלים על טיסה אזרחית של בריטיש איירוויס שטסה בסמיכות לסוריה.
הטיסה היא אזרחית לכל דבר, כלומר יש עליה אזרחים דיילות הכל.. שותפי הסוד היחידים הם הטייסים ואנשי צוות שמסייעים להם בצניחה.
כשהמטוס מתקרב לסוריה הוא "בטעות" סוטה מהנתיב ונכנס לשטח הסורי. הסורים מזהירים את המטוס שהוא פולש לשטח סורי.
הטייס הבריטי מתנצל ומייד מתקן את הטעות. בזמן הקצר שהמטוס שהה בשטחה של סוריה ה-4 קופצים בשיטת הHAHO שאם אני זוכר נכון מאפשרת ךהם חדירה לעומק של 30 ק"מ.
וככה אף אחד לא יודע שהמטוס היה שותף למבצע בשביל הוד מעלתה. כולל האזרחים והדיילות שהיו על המטוס ובטח לא הסורים.
צניחה מגובה רב, כל כך גבוה שיש צורך בשימוש של בלוני חמצן.
קופצים מהמטוס וזמן קצר אחרי זה פותחים את המצנח( HAHO-גובה גבוה פתיחה גבוה, רק באנגלית)
בגלל הגובה הרבה שהצנחן נמצא בו והמצנח המיוחד הוא יכול לנווט את עצמו בדיוק רב כולל שימוש ב-GPS וכו'. אני חושב ששמעתי פעם שהוא אפילו יכול לנחות על גג של בניין .
ושוב בגלל שהוא כל כך גבוה ויורד לאט זה אומר שהוא גם יכול לעבור הרבה מרחק באוויר, לפי מקנב צניחה כזו יכולה לקחת מעל לשעה.
סתם תמונה שמצאתי... אני לא יודע אם זה HALO או HAHO אבל אתה יכול לראות כל מיני אמצעים שאנשים שמבינים יותר ממני יוכלו להסביר עליהם.
אם יש או אין שימוש בשיטה הזאת בצה"ל? אני לא יודע עד כמה תוכל לכתוב על כך. אני כן יודע שאולי היה יכול להיות לכך שימוש...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי itamor
יוסיפון הזכיר את האלוף מאיר כליפי, אני הייתי שמח לקבל שמות נוספים של אנשים שנמצאים כבר במילואים (שבעת מדורי הגיהינום שדו"צ מעביר אותנו עד לאישור ראיון או לשחרור תגובות לא תמיד תואמים את הליין-אפ שבו עובדים כלי תקשורת, וזה בלשון המעטה...)
|
העורך שלך הצליח לדבר איתו לפני שבוע בנושא בוער יותר. אולי אם תסביר עד כמה הכתבה חיובית כלפי הצבא...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי itamor
כמוכ' הייתי שמח לשמוע יותר על דוגמאות מעשר השנים האחרונות וכן התיחסות לתרחישים אפשריים שמצדיקים המשך קיום מערך צניחה רחב כפי שישנו בצה"ל.
דבר נוסף, שהזכרתי אותו בשולי דברי בהודעה הראשונה ושעלול להתפרש כהנחה קונספירטיבית (שלי) קשורה באספקט התדמיתי שנקשר במהלך השנים בחטיבת הצנחנים, בקורס הצניחה שנחשב ליוקרתי, ולסמל הכנפיים הנכסף שלא פעם נדמה שיותר משהם תורמים לתו"ל הצהל"י הם מטפחים סוג של מורשת אליטיסטית - יוקרתית, (שאולי תורמת הרבה למוטיבציה ולאגו - ויעידו על כך עשרות חיילים בשנה שמקבלים את הקורס כסוג של צ'ופר,- אבל בפועל ותרומתה המעשית לתו"ל בשנות האלפיים מועמדת בספק).
האם ההנחה שלי קונספרטיבית מידי או שלדעתכם יש לה עיגונים במציאות?
|
יש משהו בקונספציה שלך: הצניחה, הכנפיים והקורס הם גם צ'ופר, אבל יש להם גם יישומים בשטח במגוון מתארים.
בשיחה אישית הייי מוכן להפריך את הקונספציה, אבל, בלאו הכי, לא תוכל לפרסם את הדברים.