21-05-2006, 01:08
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
נראה לי שאהיה במיעוט....
אינני רואה כל פסול בתעסוקה הזאת.
מה שמקומם את "גיבורי החיל" כאן איננו מקומם אותי כלל ועיקר.
הכתבים שהעלו את הכתבה לאויר קראו לה בשם מטעה - "טירונות...". השם הזה, הכותרת הזאת , לכשעצמם קומם את כל ה"קרביים" כאן וכל שומרי כבוד צה"ל....
רבותי זו איננה טירונות. איש לא חשב שמוקמת כאן יחידה צבאית שלאחר אימון כזה או אחר של שלושה ימים תגן על עם ישראל.... זו לא מטרה החוויה !!!!!
צעירים ופחות צעירים יהודים ברובם הקשורים בנפשם לישראל (גם אם לחלק מאיתנו כביכול "אין צורך בהם...."), מוכנים לתרום כספים לאגודה למען החייל אולם הם מבקשים בתמורה לעבור חוויה בלתי שגרתית בארץ - בצה"ל. אין שום רע בכך. רק טוב. האגודה למען החייל משנוררת כספים בתפוצות זה שנים רבות. איש לא חייב לתרום ולמרות זאת תרמו ותורמים בתפוצות וגם בארץ. אתה החייל נהנה מכך. לצה"ל אין כמעט תקציבים ל"מותרות". האגודה למען החייל אכן מסייעת למימון פעילויות חשובות שאינן "הורגות" ואינן כלי לחימה.
אינני שייך לאגודה הזאת. אולם אני מברך על פעילותה.
$250,000 בשלושה ימים + 25 יהודים נחמדים שעברו חוויה בלתי נשכחת ויספרו עליה לחבריהם ולילדיהם, ובבתי הכנסת ובקהילות שבתפיצות, בצלום ובספורת - יביאו תרומות נוספות גדולות יותר אפילו ללא צורך בחוויה כזאת. הרעיון הזה הינו מצוין !!! - שערה לא נפלה ולא תיפול מראשו של צה"ל לאחר "סידרה" כזאת רבותי.... !!!
לכל קרבי שבכם יש והיה קרבי יותר וקרבי פחות. כולם חשובים לצה"ל ולמדינה.
ואלה מכם שאינם צריכים תרומות - חבר'ס - רוב ציוד צה"ל בשנים האחרונות ממומן בתקציבי סיוע (ויש שיקראו לו "שנור...") אמריקאי. בכל פעם שמופיע מטוס F16 או F15, ביעף מעליכם שננו היטב - רוב רובו שולם ע"י משלם המסים האמריקאי..... כספי FMF אנו קוראים לזה. ואל לנו לשכוח, יהודי התפוצה האמריקאית לוחצים והשפעתם רבה מאד אם דרך הלובי היהודי ואם דרך קשרים בעיתונות ובממשל עצמו להמשך הסיוע הכספי ואף להגברתו.
אל נא תירקו לבאר שממנה אתם שותים !!!!
שלושה ימי סידרה צבאית, ליהודים מהתפוצות הרוצים בכך - אין בזה אלא ברכה. צה"ל לא איבד כהוא זה מכבודו או מכוחו. להיפך - חייליו זכו אולי בעוד חדר תרבות בבסיס זה או אחר, פצועיו זכו אולי בעוד סיוע שתקציב הבטחון של המדינה דל מלתתו להם.
לפני כמה חדשים טס לו אסטרונאוט "תייר" לתחנת החלל הסובבת אותנו. שמו ד"ר Greg Olson. מיליונר (לא יהודי אולם אוהד ישראל) ששילם ... 20 מיליון דולר לטיול הזה שארך 8 ימים. לאחרונה שוחחתי עימו ארוכות. הראה לי סרטים שצילם והסביר. לא התיימר כלל להיות אסטרונאוט. עבר חוויה, עליה הוא מרצה (ללא תמורה !!!!) במכללות ובאוניברסיטאות ברחבי העולם. מטרתו לעורר תלמידים ללימודי מדעים והנדסה. סוכנות החלל הרוסית קיבלה 20 מיליון דולר בתמורה. רבים עכשיו בתור והמחיר עולה.... איש לא נפגע מכך, שום תוכנית אופרטיבית רוסקית לא נפגעה, והילתה של הסוכנות הזאת לא נפגעה כלל. בקופתה מונחים כ- $15 מיליון דולר נטו....
החוויה הזאת המוגשת ע"י צה"ל הינה לטובת חייליו בסופו של דבר....
והעם היושב בציון ישכון לבטח.... גם אם נראה לכם שבחורה חביבה מארה"ב לא יודעת מה זה לקרוע את הת....... היא לא צריכה חברים. ומי שזועק "אנו לא זקוקים לתרומות..." לא מבין כלל כיצד בנוי תקציב הביטחון של המדינה. ומה היה עושה צה"ל לולא הסיוע מבחוץ - יהודי ולא יהודי כאחד.
היחס המתנשא וההיפוקריטי של חלק מהציבור הישראלי - מקומם אותי מאד.
|