19-05-2006, 13:48
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
"שלא צריך להתבייש בה" זה אנדרסטייטמנט
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "הם צריכים אותנו יותר ממה שאנחנו צריכים אותם?"
בוא נשים את הדברים על השולחן: במחקרים גנטיים, תאי גזע ובסגנון (אני ממש לא מדען) שזה הטרנד היום וזה העתיד - רודפים אחרינו, פשוטו כמשמעו. ישנם כמה ישראלים מועמדים מובילים לנובל על המחקירם שלהם בתחומים אלה, ומן הסתם בשנים הקרובות נשמע עליהם (אם לא יימאס למישהו בשבדיה לראות ישראלי על הפודיום כל שנה-שנתיים). בתחומי הננו טכנולוגיה השונים אנו מהמובילים בעולם (ואני לא מתכוון מהחמישים המובילים וגם לא מהעשרה המובילים, פשוט מהמובילים) וגם בתחומים שמרניים יותר, כמו מתמתיקה, אנו בשלישיה המובילה בעולם, יחד עם צרפת וארה"ב (הרבה מאוד בזכות העליה מברה"מ לשעבר, אבל ברור לך שהיה פה רקע מצויין בשבילם). גם בתחומים אחרים ונחשבים אנחנו בטופ העולמי. ככה שתאמין לי, שם אני אומר לך שרודפים אחרינו, אז רודפים: זו לא תחושת בטן שלי, זאת העבודה שלי.
גם הבריטים מצויינים וגם להם יש מה להציע, אבל יש תחומים שבהם הם לא מתקרבים אלינו וגם הם יודעים את זה. עובדה שרוב רובם של ה"מחרימים" הם אנשים מדעי החברה והרוח, שלא ממש מעניינים אף אחד, חוץ מהחברים שלהם באוניברסיטת חיפה (בעיקר), אילן פפה ודומיו. גם בבריטניה לא מתיחסים אליהם ברצינות, וראוי שגם כאן לא.
שבת שלום
|