16-05-2006, 10:37
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
שלום, גיל
בטוח? לא, אני לא. צריך להבין שבצמרת הנאצית הסתובבו מדי פעם שמועות כאלה, שנועדו להכפיש את שמותיהם של בכירים מסויימים. כך, למשל, נטפלו לפילדמרשל בשם אריך פון מאנשטיין, כיוון ששם משפחתו המקורי היה לוינסקי (נשמע מאוד יהודי, אבל ככל הנראה לא היה. הראיה: דודו, אח אביו, עבר גיור מלא והפך יהודי. אילו היה יהודי, כלוינסקי, לא היה צריך לעבור גיור...).
מכל מקום, לגבי היידריך ראיתי בכמה מקומות, הבולט והנחשב שבהם הוא יד ושם עצמו - במסגרת השתלמות להסמכת מדריכים שעברתי שם, הדבר נאמר לנו "רשמית" (כלומר, זו לא שמועה ששמעתי ממישהו שעבר שם וחבר סיפר לו). נדמה לי שהסיפור ביחס לייסורי המצפון שלו מופיע בערך הרלוונטי באנציקלופדיה של השואה, אבל אינני בטוח בזה. מה שאני כן יודע כמעט לבטח, זה שהשמועות על יהדותו החלו עוד טרם הגיע לצמרת המפלגה הנאצית, בימיו כקצין צי צעיר שהסתבך בלא מעט שערוריות, במיוחד כאלה בעלות אופי רומנטי. על "סקאלת השמועות", שהיא מונח לא-הסטורי בעליל ואי אפשר להביא ממנו ראיה לכלום, ומתבססת על נסיון ו"תחושות" לא פחות מאשר על ידע מוצק ומוכח, הייתי מקביל את ההערכה לגבי היידריך לאינפורמציה שיש ביחס ללנין (שם ברור שאחד מסביו היה יהודי כשר). כדוגמא הפוכה, הייתי לקוח את השמועות הקונספירטיביות והמגוחכות בנוגע ל"יהדותו" של היטלר, ומקביל אותן לשמועות הזהות המתייחסות לסטאלין. שם אפילו המסגרת זהה: משפחה קשת יום, אם שעבדה כעוזרת בית אצל משפחה יהודיה אמידה, רומן - ואת היתר אתה מדמיין לבד. כמובן שזהו קישקוש גמור שאין לו כלום להתבסס עליו.
|