בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ה-1 שמתחילה ב "מפגן של הכוחות המיוחדים ההונגריים במסגרת Red Bull Air Race"
דוקא בישראל לא רואים מפגנים כאלה, ברחבי העולם מאוד נפוץ לראות באירועים ציבוריים גדולים מפגנים מסוג זה - בארה"ב הרבה משחקי פוטבול ובייסבול חשובים מתחילים במפגן צבאי שכולל מסוקים ויחידות מיוחדות שלרוב מביאים את הכדור לבעיטת/מכת הפתיחה, ובאירופה גם אפשר לראות מפגנים של המשטרה וכוחות חילוץ והצלה אזרחיים.
בפורום MP.NET ז"ל היו לא מעט תמונות של אירועים כאלה, אנסה לחפש בהמשך מה נשאר מהן.
אני מניח שביום שיוחלט בארץ לפתוח אירוע כזה או אחר במפגן של כוחות מיוחדים כאלה ואחרים מיד תשמע בכל ערוץ תקשורת אפשרי ובכל רשת חברתית אפשרית את הקולות שיזעקו עד לב השמיים על ה"בזבוז של כספי ציבור", "חוסר החינוך לשלום ואחווה", "מיליטנטיות מוגזמת ומיותרת" ושאר ירקות....
כאלה הפכנו להיות.... לפחות חלקינו.
חתימתך העצומה בגודלה, והחורגת בכמה סדרי גודל מחוקי החתימות, הוסרה. הסרת חתימה היא פעולה ארוכה יחסית, וכך גם כתיבת ההסבר הזה. אם תחליט לצפצף שוב על החוקים, בפעם הבאה יעשה דבר אחר שמסיר את החתימה בקליק אחד: חסימת משתמש. לשיקולך.
ה"בעקבות לוחמים" נועד להזריק רעל לשמיניסטים ומדובר בתרגיל אש מצומצם יחסית....
אני מתכוון למצעד יום העצמאות או לצורך העניין, פתיחה של אירועי ספורט ממלכתיים דוגמת המכבייה וכו'....
אני חושב שבמקום אותו מטס ומשט של חיל האוויר היה יותר כדאי לערוך מצעד צבאי מכובד באחת הערים הגדולות (המטס והמשט יכולים להיות חלק מהעניין)...
אין לי ספק בכלל שמראה החיילים הצועדים/תזמורת צה"ל / כלי הלחימה וכו' יתרמו המון לרוח הפטריוטיות והגאווה הלאומית שמאווווד אבדו לנו בשנים האחרונות!
תציג שם את המרכבות, את הנמרים, תציג שם את טילי ה"גיל", תתמקד אולי באמל"ח שפותח ומיוצר כאן בארץ... למה לא? ...
אז אני יודע שיצוצו כל אותם "עדיני נפש" שיצעקו וייללו על כך שאנחנו משחיתים את מיטב הנוער....אז שיצעקו!
יודע מה? אני מוצא גם קשר בין זה לבין חלק מהתגובות שקראתי כאן באשכול אחר בדבר אות צוק איתן ואותות המלחמה בכלל.... אבל גם ככה גנבנו את האשכול הזה לכוון אחר...חחחחח
שטח הונגריה גדול פי 4 משטח ישראל
יש לה בסה"כ 12 מסוקים צבאיים ו-12 מטוסי קרב, ורק 32 טנקים (שמן הסתם, נשארים בד"כ בבסיסים שלהם). אני חושב שזה נמוך ממספר המרכבות שאני רואה בשנה על כביש 6. מטוסי קרב אני שומע בערך פעם ביום, ומסוקים- אולי 3 פעמים ביום (גר בנתניה).
כלומר, הונגרי ממוצע רואה את הצבא שלו הרבה פחות מישראלי; בלי המפגנים האלו, היו הונגרים שבכלל לא היו יודעים שיש להם צבא; ישראלי רואה את הצבא שלו בדרכים, באוויר ובחדשות.
כנ"ל בארה"ב- יש רק 15 דיוויזיות ורג'ימנטים משוריינים בארה"ב, על שטח של 9,000,000 קמ"ר; אמריקאי ממוצע נמצא במרחק של 700 ק"מ מבסיס שריון; הוא יכול לא לראות לעולם טנק מחוץ לתצוגה.
דוגמא קיצונית: לפני הרבה שנים, הייתי בטיול בר מצווה באנגליה וסקוטלנד. ערב אחד נהנינו לראות כמה זוגות מטוסי טורנדו שחלפו מעלינו בגובה נמוך למדי. למחרת בארוחת הבוקר ישבנו עם זוג אוסטרלי, שהיה מודאג מאוד מאותה טיסה עצמה- הם מעולם לא ראו כל כך הרבה מטוסי קרב, והיו מודאגים שתהיה מלחמה או משהו..
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 25-07-2015 בשעה 15:28.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אזכיר כמה עובדות:
שטח הונגריה..."
יותר מזה, הצבא גם של ארה"ב וגם של הונגריה הם התנדבותיים, ולכל המפגנים האלו יש מטרה מאוד ברורה להעלות את המודעות לאפשרות של שירות צבאי ויש לזה הצדקה תקציבית כמו לכל מאמצי הגיוס שלהם. בישראל יש גיוס חובה אז זה לרוב מיותר.