מערכת דיבור ללא קול לטנקים גרמנים ממלחמת העולם השנייה
שלום לכולם,
לצורך כתבה על מערכת אותה מפתחת NASA בשנים האחרונות אני מחפש מידע על מערכת הקשר הגרמנית בטנקים במלחמת העולם השנייה. אינני זוכר אם קראתי זאת כאן בפורום או במקום אחר אבל למיטב זכרוני לטנקיסטים הגרמנים במלחמת העולם הייתה מערכת שהוצמדה לצוואר ואיפשרה דיבור גם בסביבה רועשת במיוחד.
ערכתי חיפוש בפורום אך מכיוון שאינני זוכר פרטים נוספים על המערכת קשה לשער שאצליח למצוא משהו. אשמח לכל סיוע בנושא.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "מערכת דיבור ללא קול לטנקים גרמנים ממלחמת העולם השנייה"
אתה צריך דווקא על מערכת הטנקים הגרמנית?
בחיפוש גוגל על המונח "throat microphone" מצאתי מידע ותמונות, לפחות על מערכת שהייתה לטנקיסטים הסובייטים ולטייסים האמריקאים.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eladg שמתחילה ב "וגם בצבאות הרבה יותר קרובים לכאן"
לא, לא דווקא טנקים ולא דווקא גרמניים אני מעוניין בכמה שיותר מידע על הנושא ובעיקר התפתחות היסטורית (אם אתם מכירים גם מידע על פיתוחים מהשנים האחרונות אשמח מאד לקבלו).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "מערכת דיבור ללא קול לטנקים גרמנים ממלחמת העולם השנייה"
ואני לא מתמחה במערכות קשר, לא מדובר במערכת ללא קול בכלל,אלא פשוט מיקרופון גרון.
המיקרופון היה בשימוש יחד עם מערכות קשר, לא רק בשיריון אלא גם לטייסים וכוחות חי"ר.
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides
"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 11-05-2006 בשעה 18:08.
תמונות מצויינות ואכן נראה לי שלמערכת הזו התכוונתי. מה מקורן של התמונות?אגב Kehlkopfmikrofon היא פשוט המילה מיקרופון גרון בגרמנית (הגרמנית שלי חלודה למדי אבל כך נראה לי).
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides
"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 11-05-2006 בשעה 18:40.